Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Εκθέσεις

Σημαντικές συμμετοχές στην 4η έκθεση Grecka Panorama στην Πολωνία το Δεκέμβριο του 2018

Βίκυ Καραντζαβέλου - 19 Οκτώβριος 2018, 11:31

Η ανάγκη παρουσίας στην 'Grecka Panorama' έγκειται στη συνεχώς αυξανόμενη κίνηση από την Πολωνία, με εκτιμήσεις των επαγγελματιών να μιλούν για 1,5 εκατ. επισκέπτες την προσεχή σεζόν.


Σε λιγότερο από δύο μήνες αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες της η 4η “Grecka Panorama” και η “Greek Food Show” στην Πολωνία, στις 30 Νοεμβρίου – 2 Δεκεμβρίου 2018 στο Εθνικό Στάδιο της Βαρσοβίας “PGE Narodowy”. Η έκθεση Panorama είναι η μοναδική που παρουσιάζει αποκλειστικά και μόνο τη χώρα μας, με περισσότερους από 100 εκθέτες από ελληνικές επιχειρήσεις και προορισμούς, από τους κλάδους του τουρισμού και των εξαγωγών.

Η έκθεση, που μετρά ήδη τρεις εξαιρετικά επιτυχημένες διοργανώσεις από το 2015 – οδεύει στην 4η και ίσως μεγαλύτερη διοργάνωσή της, καθώς οι συμμετοχές από Έλληνες και Πολωνούς εκθέτες είναι σημαντικότερες από κάθε άλλη φορά. Ειδικότερα, από τα μεγαλύτερα ονόματα που στηρίζουν και συμμετέχουν φέτος στην έκθεση είναι οι Itaka, Grecos, Aegean, Mouzenidis και Ellinair.

Η εμπιστοσύνη και παράλληλα η ανάγκη παρουσίας στην “Grecka Panorama” έγκειται στη συνεχώς αυξανόμενη κίνηση από την Πολωνία, με εκτιμήσεις των επαγγελματιών να μιλούν για 1,5 εκατ. επισκέπτες την προσεχή σεζόν. Επιπλέον, χρονικά η έκθεση τοποθετείται στην καλύτερη περίοδο, καθ’ότι οι μεγαλύτεροι Tour Operators της αγοράς στην Πολωνία τώρα ξεκινούν δυναμικά τις πωλήσεις τους για το 2019 και επενδύουν στην έκθεση για την προώθηση των πακέτων τους και την ανακοίνωση μεγάλων προσφορών.

Σημαντικές συμμετοχές και από την τοπική αυτοδιοίκηση με κυριότερους εκπροσώπους τις Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Περιφέρεια Ηπείρου, Περιφέρεια Πελοποννήσου, Περιφέρεια Θεσσαλίας και την πρωτοεμφανιζόμενη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας η οποία ενισχύει περαιτέρω  την παρουσία της στην πολωνική αγορά λόγω σημαντικής αύξησης επισκεπτών και συνεργιών με Tour Operators. Επιπλέον εκθέτες στην 4η διοργάνωση είναι ο Δήμος Χερσονήσου, ο Δήμος Κω, ο Δήμος Ρεθύμνου, ο Δήμος Αλοννήσου, ο Σταυρός Θεσσαλονίκης, ενώ από τον ξενοδοχειακό - τουριστικό κλάδο ξεχωρίζουν οι Aquila Hotels & Resorts, Kipriotis Luxury Hotels Resorts & Spa, Blue Lagoon Group, Solimar Hotels, Rethymno Mare Resort, Peninsula Resort & Spa, Kalyves Beach Hotel, Kiani Beach Resort, Village Mare Hotel, Sirios Travel – Filoxenia Group Hotels, First Class Greece και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λίνδου,το Πανεπιστήμιο Βαρσοβίας, κ.ά.

Στις σημαντικότερες παράλληλες δράσεις της έκθεσης φέτος, είναι η συνεργασία της Wine Expo Poland και της North Events στην Grecka Panorama με στόχο την προώθηση του ελληνικού κρασιού στην Πολωνία. Στο πλαίσιο αυτό, τις ημέρες της έκθεσης πραγματοποιούνται Masterclasses οίνου, γευσιγνωσίες ελληνικού κρασιού, και σεμινάρια οίνου για τους επισκέπτες της έκθεσης. Μεταξύ των συμμετέχοντων και επισκέψιμων οινοποιείων αναφέρουμε τα Κτήμα Χατζημιχάλη, Κτήμα Μανωλεσάκη, Κτήμα Τζιβάνη Bio Wines, κ.ά. Για το ελληνικό ελαιόλαδο και φέτος η έκθεση Greek Food Show φιλοξενεί συνεχόμενα σεμινάρια για το κοινό με γευσιγνωσίες και παρουσιάσεις που εκπαιδεύουν και ενημερώνουν τους Πολωνούς για την ποιοτική ανωτερότητα του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου.

Την Ημέρα των Επαγγελματιών θα μετέχουν και οι χώρες VISEGRAD με το 1ο Busines Forum Greece & VISEGRAD (Ουγγαρία, Τσεχία, Πολωνία) με αντίστοιχα μεγάλο ενδιαφέρον συμμετοχής. Η ημέρα των Επαγγελματιών πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο Polonia Palace Hotel, στις 30 Νοεμβρίου 2018, με παράλληλες δραστηριότητες όπως επιχειρηματικές συναντήσεις για τα εξαγωγικά προϊόντα, Digi.travel Market Focus, networking για τις τουριστικές επιχειρήσεις και παραδοσιακά η βραδινή δεξίωση και δείπνο πριν την έναρξη της έκθεσης την επόμενη ημέρα.

Οι εκθέσεις Grecka Panorama στην Πολωνία από το 2015 διοργανώνονται κατ‘αποκλειστικότητα από την εταιρεία North Events, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, της Πρεσβείας της Ελλάδος στη Βαρσοβία, του ΕΟΤ, του ΣΕΤΕ,  του ΞΕΕ, της ΠΟΞ, της fedΗΑΤΤΑ, της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Πολωνίας (PZOT), του Επιμελητηρίου Τουριστικών Επιχειρήσεων της Πολωνίας (PIT) και του Συνδέσμου Ελλήνων Επιχειρηματιών Πολωνίας “ΕΡΜΗΣ”.

Αντίστοιχα οι εκθέσεις Greek Food Show τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Ελληνο-Πολωνικού Επιμελητηρίου, του ΣΕΒΕ, του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού “ΔΗΜΗΤΡΑ”, του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων και του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top