Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Γαστρονομικός τουρισμός

Βραβεία για το έργο της Ελλάδας στην προώθηση του τουρισμού και της γαστρονομίας στην Ευρώπη

Τατιάνα Ρόκου - 22 Οκτώβριος 2018, 09:51

Η υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά χαιρέτισε στην έναρξη του 16ου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αδελφοτήτων Γαστρονομίας & Οινολογίας CEUCO και συνεχάρη τον κ. Κωνσταντίνο Μουζάκη, πρόεδρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής 'Ακρόπολις', για την εκλογή του στη θέση του αντιπροέδρου του CEUCO.


Η υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά άνοιξε τις εργασίες του 16ου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αδερφοτήτων Γαστρονομίας & Οινολογίας, CEUCO, που πραγματοποιήθηκε 19-21 Οκτωβρίου στην Αθήνα και φέρνει την Ελλάδα στο επίκεντρο της “Ευρώπης των Γεύσεων”, με έμφαση στην αγροδιατροφή και τον τουρισμό.Ο πρόεδρος της CEUCO, Carlos Martín Cosme απένειμε στην υπουργό δύο βραβεία:

  • για το Υπουργείο Τουρισμού και το έργο του στην προώθηση του τουρισμού και της γαστρονομίας για το 2018 με τον τίτλο “Best European Institution in Tourism and Gastronomy”
  • και την ειδική τιμητική διάκριση προσωπικά στην υπουργό “AurumforHonor 2018”.

Η κα Κουντουρά συνεχάρη τον κ. Κωνσταντίνο Μουζάκη, πρόεδρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής “Ακρόπολις”, για την εκλογή του στη θέση του αντιπροέδρου του CEUCO και τη συμβολή του στην εξασφάλιση της διοργάνωσης του 16ου συνεδρίου στην Ελλάδα και τόνισε τη σπουδαιότητα η Ελλάδα να έχει ισχυρή παρουσία εκπροσώπηση σε τέτοιους θεσμούς.Η υπουργός στην ομιλία της αναφέρθηκε στο έργο του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ για την περαιτέρω ανάπτυξη στην Ελλάδα και προώθηση στο εξωτερικό της γαστρονομίας, του οινικού τουρισμού, του αγροτουρισμού και της αγροδιατροφής.

Επισήμανε ότι στηρίζει κάθε πρωτοβουλία στην Ελλάδα και στην Ευρώπη για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, που προβάλλει τον πολιτισμό και την πολιτιστική κληρονομιά, και εμπλουτίζει το τουριστικό προϊόνμε επίκεντρο τις  αυθεντικές εμπειρίες διακοπών που απολαμβάνουν οι επισκέπτες σε κάθε προορισμό.

Εξήρε το θεσμό του CEUCO και τόνισε τη σημασία να υπάρχει στενή συνεργασία, ανταλλαγή καλών πρακτικών και τεχνογνωσίας και κοινές προσπάθειες στην ανάδειξη και προώθηση του γαστρονομικού πλούτου  της Ευρώπης, που αποτελεί όπως ο τουρισμός και ο πολιτισμός, γέφυρα που ενώνει τους λαούς και δημιουργεί αναπτυξιακά οφέλη για τις  οικονομίες και τις τοπικές κοινωνίες.

Επίσης, η υπουργός ξεναγήθηκε στην Έκθεση Πολιτισμού - Τουρισμού - Γαστρονομίας - Οίνου που διοργανώθηκε στο Zάππειο στο πλαίσιο του συνεδρίου, όπου συμμετείχαν ως εκθέτες περιφέρειες, δήμοι, επιμελητήρια, επιχειρήσεις, παραγωγοί, σχολές γαστρονομίας, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ο ΕΟΤ με περίπτερο.

Στα πλαίσια των βραβείων της CEUCO, εκτός από τα βραβεία του εξωτερικού, απονεμήθηκαν τα παρακάτω ελληνικά βραβεία:

  • Best European Hotel-Restaurant 2018: Castelli Hotel Restaurant – Greece
  • Best European Winery 2018: Triantafyllopoulous Winery – Greece
  • Best European Winery 2018: Nikolou Winery – Greece
  • Best European Agro-food Establishment 2018: Magda Kontogianni
    Agricultural Association of Attica - Agios Georgios – Greece
  • Best European agri-food Initiative 2018: ËCOTROPHÉLIA – HELLAS


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top