Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΣυνέδρια ΤουρισμούΔιάλογος αρχιτεκτονικής και τουρισμού στη Ρόδο
Συνέδρια

Διάλογος αρχιτεκτονικής και τουρισμού στη Ρόδο

Περισσότεροι από 500 σύνεδροι προερχόμενοι από τους χώρους της αρχιτεκτονικής και του design, παρακολούθησαν το διήμερο παρουσιάσεων και εργαστηρίων. Τα Συνέδρια Αρχιτεκτονικής και Τουρισμού αποτελούν πρωτοβουλία του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου.

Έληξε με επιτυχία το διήμερο 2ο Συνέδριο Αρχιτεκτονικής και Τουρισμού στη Ρόδο, που έγινε στο ξενοδοχείο Rodos Palace, το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Οκτωβρίου. Το συνέδριο, εκτός από τους επαγγελματίες του τουρισμού, τους μηχανικούς και τον κατασκευαστικό κλάδο, απευθυνόταν και σε όλη την κοινωνία. Όπως άλλωστε τόνισαν χαρακτηριστικά οι συνδιοργανωτές, “η αρχιτεκτονική και ο τουρισμός μας αφορούν όλους και είναι κομβικό χρονικά το σημείο που πλέον πρέπει να ενώσουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας”.

Οι διοργανωτές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη διοργάνωση λέγοντας πως “το συνέδριο που διαπραγματεύεται τη διάδραση μεταξύ αρχιτεκτονικής και τουρισμού συμβάλλει στη δικτύωση ανθρώπων από τους κλάδους της αρχιτεκτονικής, του real estate και της φιλοξενίας, μεταφέρει διεθνή best practices και αναδεικνύει τις επερχόμενες τάσεις”.

Είναι χαρακτηριστικό πως φέτος για πρώτη φορά –πέραν από τους ιδιαίτερα διακεκριμένους προσκεκλημένους ομιλητές- υπήρχαν εισηγητές από όλη τη Δωδεκάνησο και την Ελλάδα γενικότερα. Επίσης, σημειώνεται ότι πραγματοποιήθηκε ένας δημόσιος διάλογος, στον οποίο κάθε σύνεδρος είχε τη δυνατότητα να λάβει το λόγο και να εκθέσει την άποψή του.

Τις εργασίες του συνεδρίου άνοιξε ο πρόεδρος του ΤΕΕ, κ. Γιώργος Στασινός. Την επιμέλεια του επιστημονικού τμήματος του συνεδρίου είχαν αναλάβει οι κ.κ. Γιώργος Στασινός, Γιώργος Σκιαδόπουλος, Γιάννης Γλυνός, Βασίλης Μπαρτζώκας, Γιώργος Περνάρης, Νίκος Ζαρίφης, Γιάννης Ματσαμάς και Ανθούλα Τσιώκα. Η καλλιτεχνική επιμέλεια ανήκε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα αρχιτεκτονικής Archisearch.gr.
 
Σκοπός της διοργάνωσης είναι η θεσμοθέτηση διεθνών συνεδρίων που θα διαπραγματεύονται τη διάδραση μεταξύ αρχιτεκτονικής και τουρισμού και θα προσελκύουν επισκέπτες (ξενοδόχους, αρχιτέκτονες και γενικότερα επαγγελματίες του τουρισμού) από όλον τον πλανήτη. Τα Συνέδρια Αρχιτεκτονικής και Τουρισμού αποτελούν πρωτοβουλία του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου. Το φετινό στήριξαν σημαντικές εταιρείες από το χώρο των υλικών, του εξοπλισμού και της τεχνολογίας.

Γιώργος Σκιαδόπουλος, πρόεδρος Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου

Αποτίμηση των εργασιών από τον κ. Γιάννη Γλυνό, πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024