Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΞΕΕ: Αδιαφορεί το ΥΠΕΘΟ για τις αποσβέσεις των ξενοδοχείων

ΞΕΕ: Αδιαφορεί το ΥΠΕΘΟ για τις αποσβέσεις των ξενοδοχείων

“Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Νίκος Χριστοδουλάκης επέδειξε πλήρη αδιαφορία στα δίκαια αιτήματα του κλάδου για την τροποποίηση των διατάξεων περί των ποσοστών αποσβέσεως των ξενοδοχείων και για την […]

"Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Νίκος Χριστοδουλάκης επέδειξε πλήρη αδιαφορία στα δίκαια<...> αιτήματα του κλάδου για την τροποποίηση των διατάξεων περί των ποσοστών αποσβέσεως των ξενοδοχείων και για την επέκταση των ρυθμίσεων για τα αφορολόγητα αποθεματικά σε όλες τις επιχειρήσεις", δήλωσε ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ<.>) κ. Αριστοτέλης Διβάνης σε ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά με τις διατάξεις του νομοσχεδίου για την επιχειρηματικότητα που αναφέρονται στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

Η ανακοίνωση συνεχίζει αναφέροντας ότι "Οι απεγνωσμένες προσπάθειες που κατεβάλαμε τόσο με επιστολές προς τον ίδιο τον υπουργό και τον υφυπουργό κ. Φωτιάδη, όσο και οι παραστάσεις ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, η οποία επείσθη για την ορθότητα των επιχειρημάτων μας, δεν είχαν την παραμικρή απήχηση στην ηγεσία του υπουργείου, η οποία φαίνεται να μην αντιλαμβάνεται ποιες είναι οι πραγματικές ανάγκες των ελληνικών επιχειρήσεων και να παραμένει εγκλωβισμένη σε φωτογραφικές διατάξεις".

Η ανακοίνωση καταλήγει επισημαίνοντας ότι "Επειδή θέλουμε να πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση εργάζεται για το καλό του τόπου, απευθύνουμε ύστατη έκκληση στον υπουργό να επιληφθεί των αιτημάτων μας, διαφορετικά τον καθιστούμε υπεύθυνο για τις επιζήμιες επιπτώσεις των εν λόγω ρυθμίσεων στη βιωσιμότητα των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων".

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024