Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ημερίδες

Ημερίδα του ΠΑΣΥΞΕ για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ERASMUS+ στην Κύπρο

Βίκυ Καραντζαβέλου - 24 Οκτώβριος 2018, 15:39

Η ημερίδα 'Συνεργάτης-Εργοδότης για τα Ξενοδοχειακά και τον Τουρισμό' περιλάμβανε παρουσιάσεις, με στόχο την πληρέστερη κατανόηση και αξιοποίηση του έργου που περατώνεται τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους και είναι πλήρως χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.


Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ημερίδα που διοργάνωσε ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ) χθες, Τρίτη 23 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο Grand Resort στη Λεμεσό, στα πλαίσια της συμμετοχής του στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ERASMUS+ υπό τον τίτλο “Συνεργάτης-Εργοδότης για τα Ξενοδοχειακά και τον Τουρισμό” (Employer Programme for Hospitality and Tourism), με τη συμμετοχή πέραν των 100 συνέδρων, εκπροσωπώντας 170 περίπου επιχειρήσεις και εταιρείες του τομέα.

Η ημερίδα περιλάμβανε παρουσιάσεις, με στόχο την πληρέστερη κατανόηση και αξιοποίηση του έργου που περατώνεται τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους και είναι πλήρως χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι παρουσιάσεις έγιναν από εκπροσώπους του Ανώτερου Ξενοδοχειακού Ινστιτούτου Κύπρου (ΑΞΙΚ), που είναι και ο ανάδοχος φορέας του Έργου.

Όπως τόνισε και ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ, κ. Ζ. Ιωαννίδης, στο σύντομο εισαγωγικό καλωσόρισμά του, η πρωτοποριακή και καινοτόμος αυτή, κοινή προσπάθεια, προσφέρει τη σύζευξη των αναγκών, των προσδοκιών, των προγραμμάτων αλλά και των εμπειριών μεταξύ των ξενοδοχειακών/ τουριστικών επιχειρήσεων και Φορέων τους από τη μιά, και των Ανώτερων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΕΙ) και των φοιτητών τους από την άλλη, με στόχο τη διασφάλιση μιας δημιουργικής και ΑειΦόρου τουριστικής ανάπτυξης. Η σύζευξη αυτή έχει ως επίκεντρο των προσπαθειών, την παροχή ευκαιριών για την θωράκιση των γνώσεων, δεξιοτήτων και εμπειριών των νέων μας που επέλεξαν να ακολουθήσουν καριέρα στην ξενοδοχειακή και τουριστική μας βιομηχανία προς το γενικότερο συμφέρον όλων των εμπλεκομένων.

Πιο συγκεκριμένα, σκοπός του έργου είναι η ανάπτυξη και συστηματοποίηση της συνεργασίας μεταξύ των ξενοδοχειακών / τουριστικών επιχειρήσεων, των τριτοβάθμιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων που προσφέρουν προγράμματα στα ξενοδοχειακά και τον τουρισμό και των φοιτητών τους, μέσα από ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό πρόγραμμα Συνεργάτη Εργοδότη, ειδικά σχεδιασμένο για τις ανάγκες της ξενοδοχειακής και τουριστικής βιομηχανίας. Το όλο εγχείρημα θα διευκολύνεται μέσω ηλεκτρονικής  πλατφόρμας που έχει ήδη σχεδιαστεί ειδικά για τον σκοπό αυτό. Τα οφέλη που θα προκύψουν είναι πολλαπλά τόσο για τις ξενοδοχειακές/τουριστικές επιχειρήσεις όσο και για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και τους φοιτητές που επενδύουν στον τομέα αυτό, συμβάλλοντας κατ’επέκταση για ένα ακόμη πιο ευοίωνο μέλλον για την τουριστική Κύπρο μας.

Στο έργο συμμετέχουν 7 εταίροι από 5 διαφορετικές χώρες, με το Ανώτερο Ξενοδοχειακό Ινστιτούτο (ΑΞΙΚ) να έχει τον ρόλο του συντονιστή. Συγκεκριμένα, συμμετέχουν μαζί με το ΑΞΙΚ, άλλα δύο τριτοβάθμια εκπαιδευτικά ιδρύματα, το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Κρήτης (Ελλάδα) και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Τάμπερε Φινλανδίας, οι εταιρείες Mediterranean Management Centre (ΜΜC) από την Κύπρο, DOCUMENTA από την Ισπανία, το GRUPPO4 από την Ιταλία, καθώς και ο ΠΑΣΥΞΕ.

Στις εργασίες της ημερίδας συμμετείχαν ιδιοκτήτες, γενικοί διευθυντές, διευθυντικά στελέχη ξενοδοχειακών μονάδων, ταξιδιωτικών γραφείων, κέντρων αναψυχής, καθώς και εταιρειών που ασχολούνται με τον τουρισμό.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top