Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΣεισμός 6,4 στη Ζάκυνθο: Κανονικά λειτουργεί το αεροδρόμιο, ζημιές στο λιμάνι
Προορισμός

Σεισμός 6,4 στη Ζάκυνθο: Κανονικά λειτουργεί το αεροδρόμιο, ζημιές στο λιμάνι

Καθίζηση υπέστη το λιμάνι της Ζακύνθου, ωστόσο δεν επηρεάζεται η ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού με την Κυλλήνη.

Σεισμική δόνηση 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών, σημειώθηκε στη 01:54 τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Ζακύνθου, στο Ιόνιο Πέλαγος.

Ζημιές προκληθήκαν στο Λαγανά και στον Άγιο Σώστη που βρίσκονται κοντά στο επίκεντρο, ενώ σημειώθηκαν και κατολισθήσεις. Στο λιμάνι της Ζακύνθου έχουν απομακρυνθεί όλα τα οχήματα, καθώς ο ισχυρός σεισμός προκάλεσε καθίζηση στον τραπεζοειδή. Ωστόσο, η καθίζηση δεν επηρεάζει την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού με την Κυλλήνη.

Στο λιμάνι του Αγίου Σώστη, διαπιστώθηκαν ζημιές στην προβλήτα ενώ κατέρρευσε η κεντρική πύλη, στη δυτική πλευρά του ιστορικού Καστρομονάστηρου του Αγίου Διονυσίου στις Στροφάδες, 27 ναυτικά μίλια νότια της Ζακύνθου.

Σημειώνεται ότι στην περιοχή “Κόκκινος Βράχος” υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για κατολισθήσεις.

Το αεροδρόμιο Ζακύνθου λειτουργεί κανονικά, καθώς δεν υπάρχουν σοβαρές ζημιές που να επηρεάζουν τη στατικότητα του κτιρίου σύμφωνα με πρώτους ελέγχους μηχανικών. Στο νησί θα διενεργήσει ελέγχους κλιμάκιο μηχανικών της Υπηρεσίας Αντιμετώπισης Σεισμών και του ΟΑΣΠ.

Ο δήμαρχος Ζακύνθου κ. Παύλος Κολοκοτσάς ανέφερε ότι η κατάσταση είναι υπό έλεγχο, δεν υπάρχουν τραυματισμοί, ενώ κλειστά θα παραμείνουν σήμερα Παρασκευή τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί σε όλο το νησί, όπως και οι δημόσιες υπηρεσίες.
Μιλώντας πριν από λίγο (10:35) στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ η πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Λαγανά, κα Χριστίνα Τετράδη δήλωσε ότι εκτός από ελάχιστες μικροζημιές, τα ξενοδοχεία του νησιού δεν αντιμετώπισαν πρόβλημα, ούτε και με τη διακοπή ρεύματος, καθώς τα περισσότερα διαθέτουν γεννήτριες.
Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024