Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Περιφέρεια

Ρ. Δούρου: 'Σημαντικό τουριστικό κεφάλαιο το πλέγμα των τουριστικών μαρινών στην Αττική'

Βίκυ Καραντζαβέλου - 26 Οκτώβριος 2018, 13:55

Στην Περιφέρεια Αττικής υπάρχουν 7 σημαντικού μεγέθους μαρίνες, από τις οποίες οι 4 βραβεύθηκαν με Γαλάζια Σημαία για το 2018.


“Ο θαλάσσιος τουρισμός αποτελεί αυτή τη στιγμή την ατμομηχανή του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας” επισήμανε η περιφερειάρχης Αττικής, κα Ρένα Δούρου κατά τον χαιρετισμό της στην έναρξη του Παγκόσμιου Συνεδρίου Μαρινών που διοργανώνεται από τη Διεθνή Ομοσπονδία της Βιομηχανίας Σκαφών Αναψυχής ICOMIA και την Επιτροπή Μαρινών της (IMG) και πραγματοποιείται 25-27 Οκτωβρίου 2018, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος”.

Η περιφερειάρχης, μεταξύ άλλων παρατήρησε ότι “τα τουριστικά μεγέθη αυξάνονται θεαματικά χρόνο με τον χρόνο και βρισκόμαστε μπροστά στην πρόκληση να αντιμετωπίσουμε με ευθύνη και έξυπνες επιλογές αυτήν τη σημαντική ευνοϊκή συγκυρία. Παρ‘όλη τη θεαματική αύξηση, υπάρχουν σημαντικά κεφάλαια στη θαλάσσια τουριστική βιομηχανία που οφείλουμε να εκμεταλλευτούμε πάντοτε με όρους σεβασμού στο περιβάλλον, στον κάτοικο και τον επισκέπτη. Ένα από τα κεφάλαια αυτά αφορούν και στην περαιτέρω ανάπτυξη του πλέγματος των τουριστικών μαρινών που υφίστανται αυτήν τη στιγμή στην Αττική”.Στην παρέμβασή της η κα Δούρου ανέφερε ότι στην Περιφέρεια Αττικής, υπάρχουν 7 σημαντικού μεγέθους μαρίνες από τις οποίες οι 4 βραβεύθηκαν με Γαλάζια Σημαία για το 2018. “Η χάραξη και η εφαρμογή αναπτυξιακής στρατηγικής για τις μαρίνες αφορά και εμπλέκει πολλά ενδιαφερόμενα μέρη και ως αποτέλεσμα έχει πολλές φορές μεγάλη σπατάλη πόρων (χρόνου και κεφαλαίων), με χαμηλό τελικό αποτέλεσμα. Είναι εφικτό πολύ σύντομα να περάσουμε σε μια εποχή οργανωμένης ανάπτυξης σύγχρονων, ασφαλών και αποδοτικών μαρινών. Αυτό που οφείλουμε να κάνουμε είναι καταρχάς να ορίσουμε το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθούμε. Λαμβάνοντας υπόψη οικονομικές δυνατότητες και τοπικές ιδιαιτερότητες είναι εφικτό πολύ σύντομα να περάσουμε σε μια εποχή οργανωμένης ανάπτυξης σύγχρονων, ασφαλών και αποδοτικών μαρινών. Απώτερος στόχος η δημιουργία βιώσιμων θέσεων εργασίας”.

Η περιφερειάρχης σημείωσε ακόμη ότι “ο οργανωμένος τρόπος ανάπτυξης αυτού του κεφαλαίου θα μας οδηγήσει σε εκείνες τις λύσεις, στις οποίες οι επενδύσεις θα καταστούν αποδοτικές σε βάθος χρόνου πάντοτε σε συνθήκες αειφορίας με απώτερο στόχο τη δημιουργία βιώσιμων θέσεων δουλειάς. Ήδη στην περιφέρειά μας, στο πλαίσιο της Έξυπνης Εξειδίκευσης το Ναυτιλιακό Πλέγμα (cluster), έχει αποτυπωθεί ως διακριτό και ιδιαίτερα σημαντικό κεφάλαιο. Έχουμε παρέμβει μέσω του ΠΕΠ Αττικής και έχουμε εκδώσει πρόσκληση σχετικά με την προώθηση της δημιουργίας τέτοιου είδους clusters”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top