Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Προώθηση προορισμού

Επίσκεψη Γερμανών τουριστικών πρακτόρων σε Κεφαλονιά και Ζάκυνθο

Τατιάνα Ρόκου - 29 Οκτώβριος 2018, 10:05

Οι επισκέπτες ήλθαν σε επαφή και ξεναγήθηκαν σε μεταποιητικές μονάδες της πρωτογενούς παραγωγής (οινοποιεία, ελαιοτριβεία), γεύτηκαν τα τοπικά προϊόντα, άκουσαν παραδοσιακή μουσική και τραγούδια και εφοδιάστηκαν με ηλεκτρονικό και έντυπο διαφημιστικό υλικό.


Στο πλαίσιο της συνεργασίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, με το Γραφείο ΕΟΤ Γερμανίας και την αεροπορική εταιρεία Condor, πραγματοποιήθηκε, από 14 έως 21 Οκτωβρίου, ταξίδι εξοικείωσης σε Ζάκυνθο και Κεφαλονιά, 20 Γερμανών τουριστικών πρακτόρων και πωλητών τουριστικών πακέτων.

Οι επισκέψεις αυτές στους τουριστικούς προορισμούς δίνουν την δυνατότητα στον τουριστικό πράκτορα και τον πωλητή,  να γνωρίσει τον προορισμό, ώστε να μεταφέρει την εμπειρία του στην πελατεία του, από ιδία αντίληψη, κάτι που είναι εξόχως πειστικό και αποτελεσματικό.

Οι επισκέπτες επισκέφθηκαν τις τουριστικές περιοχές και τα αξιοθέατα των νησιών, βίωσαν τη φιλοξενία, ήλθαν σε στενή επαφή με τον επιχειρηματία και τον ανθρώπινο παράγοντα γενικώς, κάτι που άλλωστε κάνει τη διαφορά. Ακόμη, ήλθαν σε επαφή και ξεναγήθηκαν σε μεταποιητικές μονάδες της πρωτογενούς παραγωγής (οινοποιεία, ελαιοτριβεία), γεύτηκαν τα τοπικά προϊόντα, άκουσαν παραδοσιακή μουσική και τραγούδια και εφοδιάστηκαν με ηλεκτρονικό  και έντυπο διαφημιστικό υλικό.


Απόλαυση δείπνου και καντάδας στη Ζάκυνθο.


Οι προσπάθειες αυτές της Π.Ι.Ν,  παράλληλα με άλλες (ψηφιακές καμπάνιες, επισκέψεις δημοσιογράφων, κ.λπ.), εντάσσονται στη στρατηγική ακόμα μεγαλύτερης διείσδυσης στη γερμανική αγορά, η οποία έχει εποχική διάρκεια πέραν του εξαμήνου.

Όπως κάθε φορά, έτσι και τώρα, η συμμετοχή των επιχειρηματιών και των φορέων των νησιών ήταν σημαντική. Η Π.Ι.Ν ευχαριστεί  τα τουριστικά γραφεία, με τα οποία συνεργάστηκε (για τις μετακινήσεις, γερμανόφωνο ξεναγό, βάρκες για επίσκεψη στο “Ναυάγιο”, “Γαλάζιες Σπηλιές” και Άγιο Σώστη”, κ.λπ.) B4U στη Ζάκυνθο και KCG Services στην Κεφαλονιά.

Επίσης, για τη δωρεάν φιλοξενία τα ξενοδοχεία Sendido - Alexandra στη Ζάκυνθο και Mirabel στην Κεφαλονιά, την Ένωση Ξενοδόχων Κεφαλονιάς & Ιθάκης για προσφορά γευμάτων, τα εστιατόρια “Της Βάσως” στο Φισκάρδο, “Η Απόλαυση” στο Ληξούρι, “Blue Sea” στον Κατελειό, το οινοποιείο Φοίβος στην Παλική, το Δήμο Κεφαλονιάς για τη δωρεάν επίσκεψη στα σπήλαια “Μελισσάνη” και “Δρογκαράτη”, την ταβέρνα “Γαλαξίας” στην Αναφωνήτρια, το εστιατόριο “Αλέκτωρ” στην Πόλη της Ζακύνθου, καθώς και την προσφορά γευμάτων από τα ξενοδοχεία Galaxy στο Λαγανά και Caravel στο Τσιλιβί, το οινοποιείο Κτήμα Γράψα και το ελαιοτριβείο Αρισταίον.


Οι κανταδόροι στη Ζάκυνθο.


Σημαντική ήταν επίσης η προσφορά του Ομίλου Θαλάσσιας συγκοινωνίας Αργοστόλι-Ληξούρι, αλλά και της ακτοπλοϊκής εταιρείας Kefalonian Lines, για τη δωρεάν μετάβαση των επισκεπτών από Ζάκυνθο - Κυλλήνη - Πόρο και αντίστροφα. Επίσης στην Κεφαλονιά, με τη φροντίδα του προϊσταμένου του Τμήματος κ. Μηνά Κλαουδάτου και του προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς & Ιθάκης κ. Γεράσιμου Τιμοθεάτου, ξεναγήθηκαν σε αρκετά από τα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος του νησιού.

Η παρουσία, αλλά και η όλη φροντίδα της υπεύθυνης Δημοσίων Σχέσεων του γραφείου ΕΟΤ Γερμανίας κας Αρετής Πρίνου είχε σημαντική συμβολή στην επιτυχία της όλης δράσης.
Στη φωτογραφία, οι Γερμανοί τουριστικοί πράκτορες με τον τμηματάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας κ. Μηνά Κλαουδάτο.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top