Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήFedHATTA: Η Θήβα προσφέρεται για πολιτιστικό, θρησκευτικό και εναλλακτικό τουρισμό
Τουριστικά γραφεία

FedHATTA: Η Θήβα προσφέρεται για πολιτιστικό, θρησκευτικό και εναλλακτικό τουρισμό

Η FedHATTA θα οργανώσει ταξίδι εξοικείωσης στον προορισμό για τα ελληνικά τουριστικά γραφεία-μέλη των Συνδέσμων της από όλη την Ελλάδα, που θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τις δυνατότητες που προσφέρει η Βοιωτία.

Την ανάγκη δημιουργίας ολοκληρωμένου τουριστικού προϊόντος στη Βοιωτία, που θα συνδυάζει τα ιστορικά, αρχαιολογικά και θρησκευτικά της μνημεία, με το μύθο, την τοπική γαστρονομία και δραστηριότητες στον προορισμό, επισήμανε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού, FedHATTA, κ. Λύσανδρος Τσιλίδης, μιλώντας στην εκδήλωση “Το πολιτιστικό απόθεμα του Νομού Βοιωτίας ως μοχλός ανάπτυξης” που πραγματοποιήθηκε στη Θήβα.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσιλίδης, η Θήβα προσφέρεται για πολιτιστικό, θρησκευτικό και εναλλακτικό τουρισμό, και, μεταφέροντας τις λειτουργικές απαιτήσεις των τουριστικών γραφείων τόνισε ότι επιδίωξη για τον προορισμό πρέπει να είναι η ένταξη της πολιτιστικής διάστασης της περιοχής σε ένα ευρύτερο και σύγχρονο τουριστικό πακέτο πλούσιο σε εμπειρίες.


Η Μονή του Οσίου Λουκά.

Αυτό μπορεί να γίνει, όπως είπε ο πρόεδρος της FedHATTA, με την αξιοποίηση των σημαντικών αξιοθέατων θρησκευτικού τουρισμού (π.χ. η Μονή του Οσίου Λουκά, Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO), των δραστηριοτήτων στη φύση που προσφέρει ο Ελικώνας (όπου βρίσκεται η Μονή), και το λαϊκό δρώμενο του βλάχικου γάμου στη Θήβα.

“Στην πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας FedHATTA, την πλατφόρμα ‘ΔΩΔΕΚΑ’, αναζητούμε στρατηγικές για την υλοποίηση του δωδεκάμηνου τουρισμού στην Ελλάδα” δήλωσε ο κ. Τσιλίδης, και ευχαρίστησε τους φορείς που συμμετείχαν στην εκδήλωση για τη συμβολή τους σε αυτή την κατεύθυνση.

Σημειώνεται ότι η FedHATTA θα οργανώσει σύντομα ταξίδι εξοικείωσης στον προορισμό για τα ελληνικά τουριστικά γραφεία-μέλη των Συνδέσμων της από όλη την Ελλάδα, τα οποία θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τις δυνατότητες που προσφέρει η περιοχή.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ακόμα ο κ. Πάνος Λειβαδάς, ο μακροβιότερος γενικός γραμματέας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, ο κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων και ξενοδοχείων Grekodom του Ομίλου Μουζενίδη, καθώς και εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής κοινότητας, των αρχαιολόγων και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από το Δήμο Θηβαίων, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας και τη “Σύνθεσις”, μετά από πρωτοβουλία του Βοιωτού κ. Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, αντιπροέδρου της Κοινότητας Διαλόγου “Σύνθεσις”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024