Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστικά γραφεία

FedHATTA: Η Θήβα προσφέρεται για πολιτιστικό, θρησκευτικό και εναλλακτικό τουρισμό

Βίκυ Καραντζαβέλου - 29 Οκτώβριος 2018, 10:52

Η FedHATTA θα οργανώσει ταξίδι εξοικείωσης στον προορισμό για τα ελληνικά τουριστικά γραφεία-μέλη των Συνδέσμων της από όλη την Ελλάδα, που θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τις δυνατότητες που προσφέρει η Βοιωτία.


Την ανάγκη δημιουργίας ολοκληρωμένου τουριστικού προϊόντος στη Βοιωτία, που θα συνδυάζει τα ιστορικά, αρχαιολογικά και θρησκευτικά της μνημεία, με το μύθο, την τοπική γαστρονομία και δραστηριότητες στον προορισμό, επισήμανε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού, FedHATTA, κ. Λύσανδρος Τσιλίδης, μιλώντας στην εκδήλωση “Το πολιτιστικό απόθεμα του Νομού Βοιωτίας ως μοχλός ανάπτυξης” που πραγματοποιήθηκε στη Θήβα.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσιλίδης, η Θήβα προσφέρεται για πολιτιστικό, θρησκευτικό και εναλλακτικό τουρισμό, και, μεταφέροντας τις λειτουργικές απαιτήσεις των τουριστικών γραφείων τόνισε ότι επιδίωξη για τον προορισμό πρέπει να είναι η ένταξη της πολιτιστικής διάστασης της περιοχής σε ένα ευρύτερο και σύγχρονο τουριστικό πακέτο πλούσιο σε εμπειρίες.


Η Μονή του Οσίου Λουκά.


Αυτό μπορεί να γίνει, όπως είπε ο πρόεδρος της FedHATTA, με την αξιοποίηση των σημαντικών αξιοθέατων θρησκευτικού τουρισμού (π.χ. η Μονή του Οσίου Λουκά, Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO), των δραστηριοτήτων στη φύση που προσφέρει ο Ελικώνας (όπου βρίσκεται η Μονή), και το λαϊκό δρώμενο του βλάχικου γάμου στη Θήβα.

“Στην πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας FedHATTA, την πλατφόρμα ‘ΔΩΔΕΚΑ’, αναζητούμε στρατηγικές για την υλοποίηση του δωδεκάμηνου τουρισμού στην Ελλάδα” δήλωσε ο κ. Τσιλίδης, και ευχαρίστησε τους φορείς που συμμετείχαν στην εκδήλωση για τη συμβολή τους σε αυτή την κατεύθυνση.

Σημειώνεται ότι η FedHATTA θα οργανώσει σύντομα ταξίδι εξοικείωσης στον προορισμό για τα ελληνικά τουριστικά γραφεία-μέλη των Συνδέσμων της από όλη την Ελλάδα, τα οποία θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τις δυνατότητες που προσφέρει η περιοχή.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ακόμα ο κ. Πάνος Λειβαδάς, ο μακροβιότερος γενικός γραμματέας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, ο κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων και ξενοδοχείων Grekodom του Ομίλου Μουζενίδη, καθώς και εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής κοινότητας, των αρχαιολόγων και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από το Δήμο Θηβαίων, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας και τη “Σύνθεσις”, μετά από πρωτοβουλία του Βοιωτού κ. Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, αντιπροέδρου της Κοινότητας Διαλόγου “Σύνθεσις”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top