Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Πολιτιστικός τουρισμός

Οι Διαδρομές στη Μάρπησσα 'Προορισμός Βιώσιμου Πολιτιστικού Τουρισμού' για το 2018

Τατιάνα Ρόκου - 30 Οκτώβριος 2018, 09:23

Η βράβευση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 11ου Διεθνούς Συνεδρίου για τον Πολιτιστικό Τουρισμό, που διοργανώθηκε από το ECTN στην Πάφο από τις 25 έως τις 27 Οκτωβρίου.


Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση ανακοινώνουμε τη βράβευση του φεστιβάλ “Διαδρομές στη Μάρπησσα” από το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο για την ανάπτυξη και προώθηση του πολιτιστικού τουρισμού, European Cultural Tourism Network (ECTN).

Το φεστιβάλ απέσπασε το τρίτο βραβείο στην κατηγορία “Cultural Sites”, ενώ το θέμα του φετινού διαγωνισμού ήταν η πολιτιστική κληρονομιά ως παράγοντας υπεύθυνης και βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης (“Destination of Sustainable Cultural Tourism Awards” Special Edition 2018: “Cultural Heritage as an Asset for Responsible and Sustainable Tourism”). Συνολικά 57 υποψήφιοι από 15 χώρες έκαναν αίτηση στα βραβεία σε 7 θεματικές κατηγορίες. Μπορείτε να δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα εδώ.Πρόκειται για έναν θεσμό που επιβραβεύει δράσεις σε όλη την Ευρώπη οι οποίες συμβάλλουν στην προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και την βιώσιμη ανάπτυξη των τουριστικών προορισμών, ευαισθητοποιώντας τόσο την τοπική κοινωνία, όσο και τους επισκέπτες.

Η βράβευση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 11ου Διεθνούς Συνεδρίου για τον Πολιτιστικό Τουρισμό, που διοργανώθηκε από το ECTN στην Πάφο από τις 25 έως τις 27 Οκτωβρίου.

Τα φετινά βραβεία διοργανώθηκαν από το ECTN σε συνεργασία με τους φορείς Europa Nostra και European Travel Commission, με την υποστήριξη του Network of European Regions for a Sustainable and Competitive Tourism και στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018.“Το βραβείο αυτό έρχεται να επιβραβεύσει τη δημιουργική πορεία εννέα ετών της ομάδας μας για την ανάδειξη της πλούσιας κληρονομιάς του τόπου μας, και μας προκαλεί μεγάλη συγκίνηση καθώς με αφορμή αυτό, η Μάρπησσα και η Πάρος τυγχάνουν διεθνούς προβολής ως πολιτιστικός προορισμός. Το αφιερώνουμε σε όλους τους εθελοντές, τους κατοίκους, τους επαγγελματίες, τους φορείς που μας έχουν στηρίξει και σε όλους εσάς που περπατάτε κάθε χρόνο μαζί μας στη Μάρπησσα”
, λένε οι διοργανωτές του φεστιβάλ.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top