Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αθλητικός τουρισμός

Τα 'αστέρια' της ιστιοπλοΐας στο Sailing Marathon

Τατιάνα Ρόκου - 01 November 2018, 11:59

Όλες οι κατηγορίες των σκαφών θα έχουν μία κοινή εκκίνηση και οι Ολυμπιονίκες θα βρεθούν δίπλα σε νεαρούς πρωταθλητές που διανύουν τα πρώτα τους μίλια.


Στη θαλάσσια περιοχή μπροστά από το Μικρολίμανο έχει δώσει το Σάββατο, 3 Νοεμβρίου, ραντεβού το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της ελληνικής ιστιοπλοΐας. Στον «Ιστιοπλοϊκό Μαραθώνιο» που διοργανώνει ο Ναυτικός Όμιλος Ελλάδος (προγραμματισμένη ώρα εκκίνησης 10.30) θα πάρουν μέρος όλες οι γενιές του αθλήματος και τα νέα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν δίπλα από τα ινδάλματά τους, αθλητές που έχουν στη συλλογή τους διακρίσεις από δεκάδες διεθνείς διοργανώσεις. 
 
Όλες οι κατηγορίες των σκαφών θα έχουν μία κοινή εκκίνηση και οι Ολυμπιονίκες θα βρεθούν δίπλα σε νεαρούς πρωταθλητές που διανύουν τα πρώτα τους μίλια. Ο στίβος θα στηθεί κοντά στη στεριά ώστε όσοι βρίσκονται στη γύρω περιοχή να έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αυτή τη μοναδική για τα ελληνικά δεδομένα διοργάνωση.
 
Στις συμμετοχές ξεχωρίζουν, μεταξύ άλλων, τα ονόματα της χρυσής Ολυμπιονίκης Αιμιλίας Τσουλφά, ο ‘θρύλος’ Τάσος Μπουντούρης, ο Ολυμπιονίκης Δημήτρης Δεληγιάννης ενώ την πρώτη τους εμφάνιση σε αγώνα θα κάνουν ως πλήρωμα ο Δημήτρης Μούγιος και η Σοφία Παπαδοπούλου. Ο ασημένιος Ολυμπιονίκης της κωπηλασίας και η χάλκινη Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας έχουν γίνει αθλητικό ζευγάρι στην κατηγορία των 470 και θα τρέξουν ως μικτό πλήρωμα.
 
Στο Sailing Marathon θα πάρουν μέρος δεκάδες αθλητές αλλά και μέλη του διοργανωτή ομίλου, του ιστορικού Ναυτικού Ομίλου που έτρεξαν να δήλωσουν συμμετοχή από την πρώτη στιγμή. Το ενδιαφέρον για τον Ιστιοπλοϊκό Μαραθώνιο είναι μεγάλο και από όλους τους ομίλους του Λεκανοπεδίου ενώ θα αγωνιστούν και αθλητές από διάφορες περιοχές της Ελλάδος όπως από τον Όμιλο Φίλων Θαλάσσης της Θεσσαλονίκης
 
Για πρώτη φορά σε ένα ιστιοπλοϊκό event στις κατηγορίες dinghy θα επιτραπεί η χρήση κινητών τηλεφώνων και οι μετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν με τους φίλους τις στιγμές που θα ζήσουν στην γιορτή της ελληνικής ιστιοπλοΐας. 
 
H διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά, με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού Νεολαίας δήμου Πειραιά (Ο.Π.Α.Ν.) ενώ, παράλληλα με το αθλητικό πρόγραμμα, θα υπάρξουν δράσεις και εκδηλώσεις προς όφελος ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top