Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΤο Θέατρο Παλλάς εισάγει υπέρτιτλους στα αγγλικά για το ξενόγλωσσο κοινό
Πολιτισμός

Το Θέατρο Παλλάς εισάγει υπέρτιτλους στα αγγλικά για το ξενόγλωσσο κοινό

Οι παραστάσεις στο θέατρο 'Παλλάς' θα παρουσιάζονται εφεξής με υπέρτιτλους στην αγγλική γλώσσα. Οι υπέρτιτλοι παρέχονται στην κύρια βραδινή παράσταση του θεάτρου (Τετάρτη έως Κυριακή).

Η εταιρεία Θεατρικές Σκηνές ΑΕ προσφέρουν τη δυνατότητα στους ξενόγλωσσους επισκέπτες και κατοίκους της Αθήνας αλλά και στους θεατρόφιλους με δυσκολίες ακοής να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις στο Θέατρο “Παλλάς”.

Στην Αθήνα, που με πάνω από 1.500 θεατρικές παραστάσεις το χρόνο, δικαίως χαρακτηρίζεται ως θεατρική πρωτεύουσα, το θέατρο πρέπει να αποτελεί μια επιλογή και για το ξενόγλωσσο κοινό, ιδιαίτερα στο κεντρικότερο, ιστορικότερο θέατρο της Αθήνας.

Οι παραστάσεις στο θέατρο “Παλλάς” θα παρουσιάζονται εφεξής με υπέρτιτλους στην αγγλική γλώσσα. Οι υπέρτιτλοι αντιμετωπίζονται με σεβασμό προς τους καλλιτέχνες και το κοινό, σε επαγγελματική μετάφραση, συντονισμό ακριβείας, είναι ευδιάκριτοι και ευανάγνωστοι.

Οι υπέρτιτλοι θα εμφανίζονται και στα ελληνικά για να μπορούν να απολαύσουν την παράσταση και οι συνάνθρωποί μας με προβλήματα ακοής.

  • Οι υπέρτιτλοι είναι στην αγγλική και ελληνική γλώσσα. Η θέαση των υπέρτιτλων είναι καλύτερη από τη 10η σειρά της πλατείας και πίσω, στα θεωρεία και τον εξώστη.
  • Οι υπέρτιτλοι παρέχονται στην κύρια βραδινή παράσταση του “Παλλάς” (Τετάρτη έως Κυριακή)

Αυτήν τη χρονική στιγμή, οι Θεατρικές Σκηνές παρουσιάζουν την πολυαναμενόμενη υπερπαραγωγή “Οι Μάγισσες της Σμύρνης” της Μάρας Μεϊμαρίδη, σε θεατρική απόδοση και σκηνοθεσία του Σταμάτη Φασουλή, με ένα θίασο εμβληματικών ηθοποιών και ομάδα σπουδαίων συντελεστών.

Το πολυδιαβασμένο ατμοσφαιρικό βιβλίο της Μάρας Μειμαρίδη που καθήλωσε περισσότερους από 1.000.000 αναγνώστες παγκοσμίως, και ενθουσίασε στη μεταφορά του στην μικρή οθόνη από τον Κώστα Κουτσομύτη το 2005, έρχεται στην σκηνή του Θεάτρου Παλλάς στις 11 Οκτωβρίου για να μεταφέρει το θεατρόφιλο κοινό στα τέλη του 19ου αιώνα στη Σμύρνη, σε μια ιστορία γεμάτη πάθη, μάγια, ξόρκια, αρώματα και έρωτες.

Σμύρνη, 1887. Η Κατίνα είναι μια φτωχή, έξυπνη κι αδίστακτη Σμυρνιά. Η ζωή της αλλάζει όταν γνωρίζει την Αττάρτη, μια Τούρκα μάγισσα, που την παίρνει υπό την προστασία της. Έτσι η Κατίνα βάζει στόχο να ανέβει ψηλά. Ερωτικά φίλτρα, μπουγιούμ, λιώματα και μαγικά ποτέ δεν κάνουν λάθος. Καταφέρνει να παντρευτεί τέσσερις άντρες, τον ένα καλύτερο από τον άλλον, τον ένα πλουσιότερο από τον άλλον. Όσο ανεβαίνει πιο ψηλά σε κοινωνική τάξη, η Κατίνα ανακατεύεται στις δουλειές τους και κουμαντάρει άξια τα εμπόρια, τις μπάνκες, τα καπνά, φτάνοντας μια μέρα να γίνει αρχόντισσα όλης της Σμύρνης. Εκατό χρόνια μετά, σ’ένα σκονισμένο μπαουλάκι στο σπίτι της Αίγινας, βρέθηκαν οι γραφές, τα ξόρκια και τα μαγικά της.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024