Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΠροσπάθεια προσέλκυσης Κορεατών τουριστών στη Ζάκυνθο
Προώθηση προορισμού

Προσπάθεια προσέλκυσης Κορεατών τουριστών στη Ζάκυνθο

Επίσκεψη του πρέσβη της Δημοκρατίας της Κορέας, κ. Σουσόκ Λιμ, στο Ιστορικό Πολεμικό Μουσείο Ζακύνθου. Ένας από τους λόγους της επίσκεψης του Κορεάτη πρέσβη ήταν για να δει από κοντά και τα σημεία στα οποία γυρίστηκε επιτυχημένης κορεατικής τηλεοπτικής σειράς, που συνετέλεσε στην εκτόξευση του αριθμού των Κορεατών και Κινέζων επισκεπτών στη Ζάκυνθο.

Το Ιστορικό Πολεμικό Μουσείο Ζακύνθου υποδέχθηκε την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου τον πρέσβη της Νότιας Κορέας, Σουσόκ Λιμ, ο οποίος ξεναγήθηκε στους χώρους από τον ιδρυτή του μουσείου, πρώην υπουργό και βουλευτή, κ. Αναστάσιο Λιάσκο.

Ο κ. Λιμ στάθηκε ιδιαίτερα στην αναπαράσταση όπου αποτυπώνεται μια πολύ σημαντική αναμέτρηση από τον πόλεμο της Κορέας και συγκεκριμένα η μάχη για την υπεράσπιση του υψώματος 381, βορειοδυτικά της πόλης Ισκσόν, από τον 3ο λόχο του Ελληνικού Εκστρατευτικού Σώματος, τον Ιανουάριο του 1951.

Ο πρέσβης της Κορέας, ο πατέρας του οποίου είχε πολεμήσει με τις δυνάμεις του ΟΗΕ εναντίον των εισβολέων, με ιδιαίτερη συγκίνηση εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του απέναντι στους Έλληνες που πολέμησαν μαζί με τους προγόνους του και δήλωσε ότι δεν έχει ξαναδεί τόσο ζωντανή αναπαράσταση. Ανακοίνωσε μάλιστα την επιθυμία και την πρόθεσή του, να μεριμνήσει ώστε να μπορέσουν να επισκεφθούν το μουσείο, όλοι οι παλαίμαχοι του πολέμου της Κορέας.

Η κα Χριστίνα Τετράδη, σύζυγος του κ. Λιάσκου και ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου Galaxy, στην είσοδο του οποίου βρίσκεται το μουσείο, είπε στον πρέσβη ότι θα παράσχει φιλοξενία σε όσους βετεράνους θελήσουν και μπορέσουν να το επισκεφθούν.

Χαρακτηριστικό, επίσης, είναι το μήνυμά του πρέσβη στο βιβλίο επισκεπτών του Μουσείου, στο οποίο έγραψε στη γλώσσα του: “Η Δημοκρατία της Κορέας και ο λαός της θα είναι πάντοτε ευγνώμονες για την ύψιστη θυσία όλων των Ελλήνων βετεράνων του πολέμου της Κορέας”.

Ο κ. Σουσόκ Λιμ, δεν έκρυψε την συγκίνησή του, όταν ο κ. Λιάσκος του δώρισε, μεταξύ άλλων, και ένα αυθεντικό στρατιωτικό παγούρι του Ελληνικού Εκστρατευτικού Σώματος της Κορέας.

Ένας από τους λόγους της επίσκεψης του Κορεάτη πρέσβη ήταν για να δει από κοντά και τα σημεία στα οποία γυρίστηκε η επιτυχημένη κορεατική τηλεοπτική σειρά “Οι απόγονοι του Ήλιου”, η οποία συνετέλεσε στην εκτόξευση του αριθμού των Κορεατών και Κινέζων επισκεπτών στη Ζάκυνθο.

Στο πλαίσιο αυτό, ξεναγήθηκε από την κα Τετράδη και τον κ. Λιάσκο, που ως γενικός γραμματέας Τουρισμού είχε οργανώσει την προσπάθεια προσέλκυσης Κορεατών τουριστών στη Ζάκυνθο, στο ξενοδοχείο Galaxy, στο οποίο είχαν φιλοξενηθεί οι συντελεστές της σειράς, συζητώντας παράλληλα για την περαιτέρω ενίσχυση του τουρισμού της Ζακύνθου από τις ασιατικές χώρες.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024