Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Μεταφορές

Τέλος στην απευθείας γραμμή που συνέδεε το κέντρο της Αθήνας με το 'Ελ. Βενιζέλος'

Τατιάνα Ρόκου - 02 Νοέμβριος 2018, 12:07

Οι ταξιδιώτες θα πρέπει αναγκαστικά να μετεπιβιβάζονται από το σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας σε άλλο συρμό, που θα τους πηγαίνει στο αεροδρόμιο, με όποια ταλαιπωρία αυτό συνεπάγεται.


Ανακοινώσεις μέσα στους σταθμούς μετρό αναφέρουν την αλλαγή στη σύνδεση της πρωτεύουσας με το αεροδρόμιο, τη στιγμή που δεν υπάρχει ακόμη επίσημη ανακοίνωση από τη ΣΤΑΣΥ.

Δύο φορές την ώρα, στο 25ο και 55ο λεπτό, θα ξεκινούν οι συρμοί του μετρό με κατεύθυνση το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, αποκλειστικά και μόνο από το σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας.

Οι συρμοί που θα ξεκινούν από το αεροδρόμιο, στην αρχή κάθε ώρας και στο 30ό λεπτό αντίστοιχα, θα τερματίζουν τη διαδρομή τους στο σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας. Ως εκ τούτου, οι επιβάτες με κατεύθυνση το αεροδρόμιο θα πρέπει να κατευθύνονται στο σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας, όπου και θα μετεπιβιβάζονται στους συρμούς του μετρό με κατεύθυνση το αεροδρόμιο.

Καίρια επισήμανση του athenstransport.com είναι ότι “ο σταθμός Δουκίσσης Πλακεντίας δεν έχει κατασκευαστεί για να εξυπηρετεί μόνιμα τέτοιου είδους μετεπιβιβάσεις. Σε κάθε αποβάθρα υπάρχει μόλις μία κυλιόμενη σκάλα ανά κατεύθυνση. Επίσης, αν και μόνιμος τερματικός σταθμός από την πρώτη μέρα της λειτουργίας του δεν έχει κεντρική αποβάθρα (τύπου νησίδας), κάτι το οποίο θα διευκόλυνε κατά πολύ τις μετεπιβιβάσεις”.

Οι αλλαγές αυτές υλοποιούνται, σύμφωνα με τη ΣΤΑΣΥ, “στο πλαίσιο εξορθολογισμού των δρομολογίων” της. Γεγονός όμως είναι ότι θα είναι η πρώτη φορά από το 2004, όταν ξεκίνησαν τα συγκεκριμένα δρομολόγια που δε θα υπάρχει πλεόν απευθείας δρομολόγιο από το αεροδρόμιο έως το κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό, κ. Σπύρο Ρεβύθη, η περικοπή των δρομολογίων οφείλεται στη συνεχιζόμενη έλλειψη ανταλλακτικών.

“Δυστυχώς για άλλη μια φορά η Διοίκηση της ΣΤΑΣΥ έρχεται να επιβεβαιώσει την προχειρότητα με την οποία λειτουργεί και τις συνέπειες αυτής. Έχοντας εγκαίρως κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τις συνέπειες στην ομαλή και εύρυθμη λειτουργία του συστήματος από τις σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό και ανταλλακτικά με αλλεπάλληλα Δελτία Τύπου τον τελευταίο χρόνο, έχουμε καταστήσει σαφές προς κάθε ενδιαφερόμενο πως η συνεχιζόμενη απαξίωση της εταιρείας μέσω της μείωσης του παραγόμενου συγκοινωνιακού έργου οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο πέρασμα της εταιρίας στα ιδιωτικά συμφέροντα”, αναφέρει το Σωματείο.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top