Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αεροδρόμια

Υπ. Μεταφoρών: Εικονική πραγματικότητα η παραχώρηση του Αεροδρομίου Ιωαννίνων

Τατιάνα Ρόκου - 02 November 2018, 13:22

Η πρόσφατη απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη, αφορά στην κατάρτιση ενός σχεδίου αξιοποίησης των 23 αεροδρομίων των οποίων η διαχείριση και η λειτουργία ανήκει στην ΥΠΑ δήλωσε ο γενικός γραμματέας Υποδομών και Μεταφορών κ. Θάνος Βούρδας.


Με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με το Αεροδρόμιο Ιωαννίνων, “Βασιλιάς Πύρρος” και σχετικές δηλώσεις φορέων της περιοχής και εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης, ο γενικός γραμματέας Υποδομών και Μεταφορών, κ. Θάνος Βούρδας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

”Είναι απορίας άξιο πως μια αυτονόητη απόφαση για συνολικό σχεδιασμό αξιοποίησης των αεροδρομίων της χώρας, έχει διαστρεβλωθεί και έχει μεταφραστεί σε διαδικασία παραχώρησης του Αεροδρομίου Ιωαννίνων ‘Βασιλιάς Πύρρος’. Η σημερινή κυβέρνηση και η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών είναι αυτή που αναβίωσε, υλοποίησε και ολοκληρώνει το βαλτωμένο από το 2007 έργο του εκσυγχρονισμού του αεροδρομίου.

Είναι αυτή που έλυσε, με πρωτοβουλία και του ίδιου του πρωθυπουργού, κ. Αλέξη Τσίπρα, το ζήτημα της παροχής καυσίμων στο αεροδρόμιο.

Είναι αυτή που διαμορφώνει για πρώτη φόρα στη χώρα Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Μεταφορών και σε αυτό συμπεριλαμβάνονται και οι αεροπορικές μεταφορές.

Είναι αυτή που με όλα αυτά τα βήματα και σε συνεργασία και με τους τοπικούς φορείς προσπαθεί να ενισχύσει και το Αεροδρόμιο Ιωαννίνων ως βασικό μοχλό ανάπτυξης της Ηπείρου και οι εξελίξεις αποδεικνύουν πως αυτό επιτυγχάνεται.

Η πρόσφατη απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη, αφορά στην κατάρτιση ενός σχεδίου αξιοποίησης των 23 αεροδρομίων των οποίων η διαχείριση και η λειτουργία ανήκει στην ΥΠΑ. Ό,τι δηλαδή οφείλει να κάνει κάθε σοβαρή Πολιτεία, προκειμένου να λειτουργεί με μακροχρόνιο σχεδιασμό, στόχους και μετρήσιμα αποτελέσματα. Αυτός ο σχεδιασμός θα καταλήξει σε συγκεκριμένα βήματα αξιοποίησης με κάθε νόμιμο και αποδοτικό τρόπο.

Απέναντι σε αυτό παρακολουθούμε προτάσεις και ενέργειες εκδήλωσης ενδιαφέροντος για παραχώρηση του αεροδρομίου σε μια διαδικασία που δεν υπάρχει.

Όμως, ο σχεδιασμός για την ανάπτυξη της Ηπείρου δε γίνεται με ορίζοντα τις κάλπες, αλλά την επόμενη 20ετία. Μόνον έτσι είναι σοβαρός και αποδοτικός.

Είναι θετικό πως όλοι οι φορείς αναγνωρίζουν την πρόοδο που έχει συντελεστεί, ακόμη και εάν επιχειρούν να οικειοποιηθούν ό,τι δεν τους ανήκει. Ας μην αλλοιώνουμε όμως την πραγματικότητα για εφήμερες εντυπώσεις. Το Αεροδρόμιο Ιωαννίνων είναι για εμάς στρατηγικό έργο για την ανάπτυξη της περιοχής, το αποδεικνύουμε έμπρακτα και το εντάσσουμε στο συνολικό σχέδιο ανάπτυξης των μεταφορών στη χώρα μας. Κάθε άλλη ερμηνεία είναι απλά εικονική πραγματικότητα”.


Σχετικό ρεπορτάζ του ΉπειροςTV
|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top