Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Προώθηση προορισμού

Σημείο αναφοράς της ελληνικής προώθησης στη Σκανδιναβία ο 'Αριστοτελικός Περίπατος'

Βίκυ Καραντζαβέλου - 05 Νοέμβριος 2018, 09:21

Επόμενος περιπατητικός προωθητικός πυλώνας της Ανατολικής Χαλκιδικής είναι η χαρτογραφημένη 'διαδρομή του Ζορμπά', μήκους 7 χλμ., που ενώνει το Παλαιοχώρι με την Αρναία.


Μέρος της ελληνικής προώθησης στη σκανδιναβική τουριστική αγορά αποτελεί ο “Αριστοτελικός Περίπατος”, ο οποίος από τις 25 Οκτωβρίου εμφανίζεται σε πάνω από 10 διαδικτυακές ταξιδιωτικές εκδόσεις του ευρωπαϊκού βορρά, ανάμεσα στις οποίες το Vagabong Σουηδίας, το Go Traveling Δανίας, κ.λπ.

Εκατομμύρια αναγνώστες σε όλο το εύρος της σκανδιναβικής χερσονήσου ανακαλύπτουν ανάμεσα σε επιλεγμένους ελληνικούς προορισμούς την “πράσινη εναλλακτικότητα” του Αριστοτελικού Όρους ως τόπου φιλοξενίας κορυφαίων ευρωπαϊκών περιπατητικών διαδρομών, την ίδια στιγμή που το Vagabond το προτείνει στο απαιτητικό κοινό του ως ένα από τα πέντε καλά οργανωμένα συστήματα περιπατητικών περιηγήσεων της “παρθένας” Ελλάδας.


Ο Αριστοτελικός Περίπατος στην Ολυμπιάδα.


Η συνεργασία του Προαθωνικού Οργανισμού Τουρισμού με το Γραφείο ΕΟΤ Σκανδιναβίας αναμένεται να έχει τη μέγιστη απόδοση ως προς την προωθητική ανταπόκριση της πρωτοβουλίας, την ίδια στιγμή που η διαδρομή έχει ήδη προσελκύσει ένα από τα μεγαλύτερα σουηδικά γραφεία περιπατητικού τουρισμού στην Ολυμπιάδα και την Ουρανούπολη. Ένα δεύτερο εξάλλου εξετάζει τη δυνατότητα και την πιθανότητα έναρξης συνεργασίας με τοπικές ξενοδοχειακές  μονάδες στο Χολομώντα, την Αρναία, την Ολυμπιάδα και την Ουρανούπολη.

Η προώθηση του έργου των αριστοτελικών κοινοτήτων από τον Π.Ο.Τ. αποτελεί κορυφαίο τουριστικό πρόγραμμα, το οποίο μέσα σε λίγα χρόνια κατάφερε να αλλάξει την τουριστική ανθρωπογεωγραφία στην Ολυμπιάδα, να τοποθετήσει στο διεθνή τουριστικό χάρτη την ορεινή Βαρβάρα και τα Στάγειρα, να επεκτείνει ουσιαστικά την τουριστική περίοδο στην Ανατολική Χαλκιδική και να ανοίξει νέες τουριστικές αγορές, όπως η βρετανική, η βελγική, η σουηδική, η γερμανική και η αυστριακή.


Ο Αριστοτελικός Περίπατος στα Στάγειρα.


Επόμενος περιπατητικός προωθητικός πυλώνας της Ανατολικής Χαλκιδικής είναι η χαρτογραφημένη “διαδρομή του Ζορμπά”, μήκους 7 χλμ., που ενώνει το Παλαιοχώρι με την Αρναία, αναδεικνύοντας το πρώτο ως τόπο κατοικίας του μεταλλωρύχου Αλέξη Ζορμπά, ο οποίος έζησε και εργάσθηκε στην περιοχή στις αρχές του περασμένου αιώνα.

Στη φωτογραφία, η διαδρομή του Ελάτου στο Χολομώντα.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top