Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Περιβάλλον

Γαλάζιες Σημαίες και πάλι στη Ζάκυνθο το 2020

Βίκυ Καραντζαβέλου - 05 Νοέμβριος 2018, 11:45

Δεδομένου ότι οι ακτές της Ζακύνθου δεν οργανώθηκαν καθόλου την κολυμβητική περίοδο του 2018, με αποτέλεσμα να χάσουν τις Σημαίες τους, θα πρέπει να αποκατασταθούν όλες οι ελλείψεις που έχουν επισημανθεί και να υπάρξει συμμόρφωση με όλα τα κριτήρια την ερχόμενη κολυμβητική περίοδο (2019). Εφ’όσον η συμμόρφωση επιβεβαιωθεί κατά τους ελέγχους του 2019, θα μπορέσουν να βραβευθούν και πάλι με τη Γαλάζια Σημαία το 2020.


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Ζάκυνθο η Ετήσια Συνάντηση Εθνικών Χειριστών του διεθνούς Προγράμματος “Γαλάζια Σημαία”, που οργάνωσε (20-23 Οκτωβρίου) η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), εθνικός χειριστής στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Δήμο Ζακύνθου και τις Ενώσεις Ξενοδόχων Ζακύνθου.

Στην εναρκτήρια εκδήλωση της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Zante Park στο Λαγανά, παραβρέθηκαν η υπουργός Τουρισμού, κα Έλενα Κουντουρά, ο βουλευτής Ζακύνθου, κ. Σταύρος Κοντονής, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Ιονίων Νήσων, κ. Σπύρος Γαλιατσάτος, ο δήμαρχος Ζακύνθου, κ. Παύλος Κολοκοτσάς, ως εκπρόσωπος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ο τ. υπουργός Τουρισμού, κ. Αναστάσιος Λιάσκος, η αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου και πρόεδρος Ξενοδόχων Λαγανά, κα Χριστίνα Τετράδη, ο εκπρόσωπος του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Γεώργιος Μπακούρης, καθώς και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων του νησιού. Η παρουσία των θεσμικών φορέων στην εκδήλωση τόνισε, για ακόμα μια φορά, τη σημασία της Γαλάζιας Σημαίας για το περιβάλλον και τον τουρισμό της χώρας μας.

Συνολικά 65 συμμετέχοντες, από 40 χώρες του κόσμου, συμμετείχαν με ενθουσιασμό στις συνεδρίες και αντάλλαξαν απόψεις και καλές πρακτικές από την εφαρμογή του Προγράμματος στις χώρες τους, και συζήτησαν τεχνικά θέματα του προγράμματος. Παράλληλα, φορείς που συμμετέχουν ενεργά στις προσπάθειες για αειφορική διαχείριση και προστασία του περιβάλλοντος στη χώρα μας παρουσίασαν δικές μας καλές πρακτικές. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την ομορφιά και τις παραδόσεις της Ζακύνθου.

Σύμφωνα με τις κοινές παγκοσμίως προδιαγραφές του διεθνούς Προγράμματος “Γαλάζια Σημαία” η βράβευση δίνεται κάθε χρόνο για την προηγούμενη κολυμβητική περίοδο, για την οποία υπάρχει επιβεβαιωμένη συμμόρφωση με όλα τα κριτήρια. Παράλληλα, επιβεβαιώνεται, με επισκέψεις ελέγχου, η τήρηση των κριτηρίων και την τρέχουσα κολυμβητική περίοδο, ώστε η ακτή να είναι και πάλι υποψήφια για βράβευση την επόμενη χρονιά.

Δεδομένου ότι οι ακτές της Ζακύνθου τελικά δεν οργανώθηκαν καθόλου την κολυμβητική περίοδο του 2018, με αποτέλεσμα να χάσουν τις Σημαίες τους, θα πρέπει να αποκατασταθούν όλες οι ελλείψεις που έχουν επισημανθεί μετά την επίσκεψη του διεθνούς αξιολογητή μεταξύ 29 Ιουνίου και 2 Ιουλίου και να υπάρξει πλήρης συμμόρφωση με όλα τα κριτήρια την ερχόμενη κολυμβητική περίοδο (2019). Εφ’όσον η συμμόρφωση επιβεβαιωθεί κατά τους ελέγχους του 2019, θα μπορέσουν να βραβευθούν και πάλι με τη Γαλάζια Σημαία το 2020.

Σημαντικό και ιδιαίτερα θετικό γεγονός ήταν πως, με την ευκαιρία της παρουσίας στη Ζάκυνθο του προέδρου και των αρμόδιων στελεχών της ΕΕΠΦ, έγιναν εποικοδομητικές συναντήσεις με εκπροσώπους του Δήμου και των ξενοδόχων και επαγγελματιών του νησιού, σε εξαιρετικό κλίμα, με σκοπό να διαμορφωθούν όλες οι απαραίτητες συνέργιες, ώστε να επιτευχθεί ο κοινός στόχος, η ανάκτηση των Γαλάζιων Σημαιών στο νησί. Η ΕΕΠΦ δεσμεύεται να στηρίξει τους φορείς του νησιού σε όλη την προετοιμασία, για να κυματίσουν και πάλι οι Γαλάζιες Σημαίες στη Ζάκυνθο.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top