Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Υπουργείο Τουρισμού

Η Ελλάδα συμμετέχει στη διαμόρφωση της ατζέντας του UNWTO για τη διεθνή τουριστική ανάπτυξη έως το 2030

Βίκυ Καραντζαβέλου - 05 Νοέμβριος 2018, 12:23

Τις ελληνικές θέσεις παρουσίασε στη Σύνοδο του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών (UNWTO) στο Μπαχρέιν η γενική γραμματέας Τουρισμού κα Ευρυδίκη Κουρνέτα.


Δυναμική παρουσία της Ελλάδας στη δεύτερη συμμετοχή της στη Σύνοδο του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών (UNWTO), μετά την εκλογή της χώρας μας για πρώτη φορά στην ιστορία της για την περίοδο 2018-2021. Τις θέσεις της Ελλάδας παρουσίασε εκ μέρους της υπουργού Τουρισμού, κας Έλενας Κουντουρά, στην 109η Σύνοδο που διεξήχθη στη Μανάμα του Μπαχρέιν (30 Οκτωβρίου - 1 Νοεμβρίου), η γενική γραμματέας Τουρισμού, κα Ευρυδίκη Κουρνέτα.

Η κα Κουρνέτα στην επίσημη τοποθέτησή της, αναφέρθηκε στην ελληνική τουριστική πολιτική και τις επιμέρους στρατηγικές της χώρας μας την τελευταία τετραετία, που έχουν οδηγήσει σε θεαματικά αποτελέσματα, τόσο σε επίπεδο αφίξεων, όσο και εσόδων. Τόνισε την αξία και σημασία του τουρισμού για την Ελλάδα, ως μία από τις πλέον σημαντικές παραγωγικές δραστηριότητες που επιδρούν συνολικά στην οικονομία, την κοινωνία και το περιβάλλον.

Εξέφρασε την υποστήριξη της Ελλάδας στην υλοποίηση του οράματος του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού για την παγκόσμια τουριστική ανάπτυξη έως το 2030 και τις προτεραιότητες του έργου του Οργανισμού για την επόμενη διετία που αφορούν στην καινοτομία και την ψηφιακή μετάβαση, τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα, την εκπαίδευση και την απασχόληση, στην ασφάλεια και την απρόσκοπτη ανάπτυξη του τουρισμού και των ταξιδίων, και στις πολιτικές για την κοινωνική, την πολιτιστική και την περιβαλλοντική βιωσιμότητα.

Η κα Κουρνέτα υπογράμμισε επίσης την αναγκαιότητα εφαρμογής καινοτόμων πρακτικών στον ελληνικό και παγκόσμιο τουρισμό, ώστε να εξασφαλιστεί με βιώσιμο και υπεύθυνο τρόπο η με υψηλούς ρυθμούς τουριστική ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια. Ενώ, αναφέρθηκε στα οφέλη από την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στην τουριστική εκπαίδευση και στη διαρκή και υψηλού επιπέδου κατάρτιση των απασχολούμενων στον κλάδο.

Στις εργασίες του Εκτελεστικού Συμβουλίου συμμετείχε επίσης η προϊσταμένη του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης του Υπουργείου Τουρισμού, κα Αικατερίνη Κοντουδάκη.
Στη φωτογραφία, η γενική γραμματέας Τουρισμού, κα Ευρυδίκη Κουρνέτα, στη Μανάμα του Μπαχρέιν στην 109η Σύνοδο του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών (UNWTO) με τον γενικό γραμματέα του Οργανισμού, Zurab Pololikashvili και την προϊσταμένη του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης του Υπουργείου Τουρισμού, κα Αικατερίνη Κοντουδάκη.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top