Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουρισμός Υγείας

Συνεργασία Ελλάδας - Γερμανίας στον Τουρισμό Υγείας υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ

Βίκυ Καραντζαβέλου - 05 November 2018, 16:01

Η συνεργασία των δυο χωρών για τον Τουρισμό Υγείας ενεργοποιείται με τη δημιουργία Επιτροπής Εργασίας μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας με τη συμμετοχή της αυτοδιοικητικής και επιστημονικής κοινότητας, που θα υλοποιεί την διεξαγωγή ετήσιων συνεδρίων και επιστημονικών φόρουμ για τον Τουρισμό Υγείας.


Ο Τουρισμός Υγείας της Ελλάδας και οι προοπτικές ανάπτυξης του με την συνδρομή και υποστήριξη της τεχνογνωσίας και των δομών Αυτοδιοίκησης της Γερμανίας και της χώρας μας βρέθηκε στο επίκεντρο της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης που ολοκλήρωσε το περασμένο Σάββατο 3 Νοεμβρίου τις εργασίες της στη Χερσόνησο Κρήτης.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης με τον υπουργό της Γερμανίας εντεταλμένο της Καγκελαρίου Angela Merkel για την Ελληνογερμανική Συνεργασία Norbert Barthle και τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Γερμανίας και πρόεδρο της Ένωσης Δήμων Βάδης-Βυρτεμβέργης Roger Kehle συμφώνησαν για την συνεργασία των δύο χωρών για την προώθηση του Τουρισμού Υγείας της Ελλάδας υπό την αιγίδα της Ελληνοηγερμανικής Συνέλευσης, η οποία με την υποστήριξη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας υλοποιεί την περιφερειακή συνεργασία της αυτοδιοίκησης Ελλάδας- Γερμανίας, υπό την προοπτική της Ενωμένης Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης.

Η συνεργασία των δυο χωρών για τον Τουρισμό Υγείας ενεργοποιείται με τη δημιουργία Επιτροπής Εργασίας μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας με τη συμμετοχή της αυτοδιοικητικής και επιστημονικής κοινότητας, που θα υλοποιεί την διεξαγωγή ετήσιων συνεδρίων και επιστημονικών φόρουμ για τον Τουρισμό Υγείας. Μεταξύ των στόχων που ετέθησαν είναι η περαιτέρω συνεργασία των δύο χωρών στον Ιατρικό, Ευεξιακό και Ιαματικό Τουρισμό και το άνοιγμα σε τρίτες χώρες, με την ανταλλαγή Τουριστών Υγείας και την οριζόντια συνεργασία ιατρικών ειδικοτήτων, ασφαλιστικών ταμείων και επενδυτικών παραγόντων.

”Βρισκόμαστε σήμερα στον τόπο της πασίγνωστης Κρητικής διατροφής, με ανεπτυγμένη αγροτική και τουριστική οικονομία, που μαζί με το κλίμα δημιουργούν τις ιδανικές συνθήκες προαγωγής του Τουρισμού Υγείας. Η γερμανική τουριστική αγορά με την αυξανόμενη προσέλευσή ταξιδιωτών στην Ελλάδα, που φέτος αγγίζουν τα τέσσερα εκατομμύρια, έχει να αποκομίσει πολλαπλά οφέλη από την ανάπτυξη του Ελληνικού Τουρισμού Υγείας. Από κοινού προσβλέπουμε στην αξιοποίηση των ευκαιριών που η Ευρωπαϊκή Ένωση σήμερα προσφέρει προς την κατεύθυνση αυτή”, τόνισε ο κ. Πατούλης στην ομιλία του σε στρογγυλή τράπεζα, η οποία πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή ειδικών από τον Ιατρικό κόσμο στα πλαίσια της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, με μεγάλη ανταπόκριση από τους γερμανούς συνέδρους.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ υπογράμμισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δημιουργεί σήμερα δεδομένα υπέρ της τουριστικής ανάπτυξης με την κατάργηση γραφειοκρατικών δυσκολιών, τη γεφύρωση των διοικητικών διαφορών στα κράτη-μέλη της ΕΕ και την υλοποίηση της πολιτικής επιδοτήσεων και χρηματοδότησης, ”συγκυρία εξαιρετικά ευνοϊκή που μας καλεί στην από κοινού κινητοποίησή μας”. Στη συνέχεια ο κ. Πατούλης πρόσθεσε ότι η Ελλάδα διαθέτει τα πλεονεκτήματα που ανταποκρίνονται στις νέες διεθνείς ανάγκες και τάσεις του Τουρισμού Υγείας και Ευεξίας.

”Πολλά ακόμα ζητήματα που αναδεικνύονται στον τομέα Τουρισμού Υγείας ζητούν τη δημιουργική συνεργασία των Αυτοδιοικήσεων των δυο χώρων” επισήμανε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, ”όπως είναι οι προοπτικές από την ανάπτυξη και αξιοποίηση των ιαματικών πηγών και των Λουτροπόλεων Ελλάδας και Γερμανίας με τον συνδυασμό θεραπειών, τη διεξαγωγή εκπαιδευτικών προγραμμάτων, και την ανακατεύθυνση τουριστών Υγείας, που αναζητούν εναλλακτικές wellness θεραπείες σε περισσότερες από έναν ταξιδιωτικό προορισμό”.

”Ο Ιατρικός και ο Ιαματικός Τουρισμός είναι ίσως το πιο δυναμικό τμήμα της τουριστικής δραστηριότητας που μπορεί ν’ αναπτυχθεί μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας Οι υποδομές, οι λειτουργίες και οι υπηρεσίες που μπορεί να προσφέρει η χώρα μας, με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτουμε, μπορούν να προσελκύσουν τουρισμό από τη παγκόσμια αγορά”, υπογράμμισε ο κ. ΠατούληςΣτη Στρογγυλή Τράπεζα που διεξήχθη με ιδιαίτερη επιτυχία στα πλαίσια της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας κ. Κωνσταντίνος Πάντος, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής κ. Κωνσταντίνος Κουσκούκης, ο γενικός γραμματέας του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας και της ΕΛΙΤΟΥΡ κ. Πέτρος Μαμαλάκης, ο διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Βόννης, ειδικός της εξωσωματικής, κ. Γιάννης Ζερβομανωλάκης και η διατροφολόγος κα Δέσποινα Κομνηνού, που παρουσίασε την νέα μορφή Τουρισμού Υγείας, τον Ιατροδιατροφικό Τουρισμό.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top