Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ημερίδες

Τουριστική εκπαίδευση και εποχική απασχόληση στα ξενοδοχεία από τον Τουριστικό Οργανισμό Πελοποννήσου

Τατιάνα Ρόκου - 06 Νοέμβριος 2018, 15:36

Η ημερίδα έγινε στα πλαίσια υλοποίησης του διακρατικού προγράμματος 'Season Ready – Work Based Learning for Seasonal Hospitality Workers', στο οποίο συμμετέχουν τουριστικοί φορείς και εκπαιδευτικά κέντρα από την Ελλάδα, την Κροατία και την Ιταλία.


Με αθρόα συμμετοχή και χρήσιμα συμπεράσματα ολοκληρώθηκε η ημερίδα με θέμα την “Τουριστική Εκπαίδευση των Εποχικώς Απασχολούμενων σε Μικρές Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις”, που διοργανώθηκε από τον Τουριστικό Οργανισμό Πελοποννήσου (Τ.Ο.Π.) στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού “Μέγας Αλέξανδρος” στο Άργος την 31 Οκτωβρίου 2018, στα πλαίσια υλοποίησης του διακρατικού προγράμματος “Season Ready – Work Based Learning for Seasonal Hospitality Workers”, στο οποίο συμμετέχουν τουριστικοί φορείς και εκπαιδευτικά κέντρα από την Ελλάδα, την Κροατία και την Ιταλία.

Στην ημερίδα, μεταξύ άλλων, συμμετείχαν εκπρόσωποι εκπαιδευτικών τουριστικών οργανισμών και ιδρυμάτων, τουριστικών εργοδοτικών φορέων, τοπικής αυτοδιοίκησης, πολιτικών κομμάτων και εντυπωσιακά μεγάλος αριθμός ατόμων, νέων κατά κύριο λόγο, που είχαν άμεσο ή έμμεσο ενδιαφέρον για την τουριστική εκπαίδευση και την απασχόληση στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.Χαιρετισμό και μηνύματα  απεύθυναν ο γενικός γραμματέας του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου και πρόεδρος των Ξενοδόχων Επαρχίας Άργους κ. Πέτρος Κουτσόπουλος, η αντιπρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Άργους- Μυκηνών κα Ελισάβετ Πετροπούλου-Δήμα, ο βουλευτής Αργολίδας κ. Ιωάννης Ανδριανός, ο αντιπρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΞΕΕ και μέλος του Δ.Σ. της ΠΟΞ κ. Δημήτριος Πολλάλης και ο υπεύθυνος Τμημάτων Τουριστικής Κατεύθυνσης ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ Αργολίδας κ. Νικόλαος Καλκούνος.Εισηγητές ήταν ο πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου δρ. Κων/νος Μαρινάκος, η κα Πωλίνα Κοντοδιάκου ειδική σε θέματα συνεχιζόμενης εκπαίδευσης και ερευνήτρια του Τ.Ο.Π., οι οποίοι αναφέρθηκαν στους σκοπούς στα επιδιωκόμενα αποτελέσματα του προγράμματος και στην μεθοδολογία εκπαίδευσης που πρέπει να ακολουθείται στους χώρους εργασίας. Επίσης πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις έγιναν από τον διευθυντή της Τουριστικής Σχολής ΙΕΚ Πελοποννήσου κ. Κων/νο Καχριμάνη και τον διδάσκοντα του ιδίου ιδρύματος κ. Ιορδάνη Καραχανίδη αναφορικά με τη σημασία της τουριστικής εκπαίδευσης στο σύγχρονο τουριστικό περιβάλλον και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων μέσω της αύξησης της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Ειδικότερος στόχος του προγράμματος Season Ready είναι, μέσω πρωτογενούς έρευνας, η εξακρίβωση και βελτίωση των εκπαιδευτικών αναγκών των εποχιακών εργαζομένων σε μικρομεσαίες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις με πληθυσμό έρευνας τους εργοδότες, τους εθνικούς, περιφερειακούς και τοπικούς δημοσίους και ιδιωτικούς οργανισμούς απασχόλησης αλλά και τους ίδιους τους εργαζομένους.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top