Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τάσεις

Στα 3,3 εκατομμύρια οι Βρετανοί επισκέπτες το 2018 και στο +10% οι προκρατήσεις του 2019

Τατιάνα Ρόκου - 08 Νοέμβριος 2018, 12:16

Η Ελλάδα κατείχε το 2017 την τρίτη θέση στις προτιμήσεις του βρετανικού ταξιδιωτικού κοινού και το 2018 αποτελεί πλέον τον δεύτερο πιο δημοφιλή προορισμό των Βρετανών παγκοσμίως.


Νέο ρεκόρ καταγράφουν οι αφίξεις Βρετανών τουριστών στην Ελλάδα, με 3,3 εκατ. επισκέπτες το 2018, και με  ισχυρή άνοδο άνω του 10% ξεκίνησαν οι προκρατήσεις για το 2019. Η υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά πραγματοποίησε,στο πλαίσιο της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης World Travel Market στο Λονδίνο,επαφές και συναντήσεις με παράγοντες της διεθνούς τουριστικής αγοράς και τους επικεφαλής της βρετανικής τουριστικής βιομηχανίας με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση των πακέτων και προγραμμάτων το 2019, σε συνέχεια της αύξησης του 2017 και του 2018.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που παρουσιάστηκαν:

  • Το 2018 θα “κλείσει” με υψηλή αύξηση 11% των αφίξεων σε σχέση με το 2017. Για πρώτη φορά ο αριθμός των Βρετανών τουριστών στην Ελλάδα θα ξεπεράσει τα 3,3 εκατομμύρια.
  • Αύξηση 10% καταγράφεται ήδη στις προκρατήσεις για το 2019.
  • Η Ελλάδα, μετά από τις στοχευμένες συμφωνίες και προωθητικές ενέργειες την τελευταία διετία, κατείχε το 2017 την τρίτη θέση στις προτιμήσεις του βρετανικού ταξιδιωτικού κοινού και το 2018 αναρριχήθηκε αποτελώντας πλέον τον δεύτερο πιο δημοφιλή προορισμό των Βρετανών παγκοσμίως.

Οι εκπρόσωποι των ταξιδιωτικών ομίλων και των αεροπορικών εταιρειών στις συναντήσεις τους με την κα Κουντουρά, επιβεβαίωσαν την υψηλή τουριστική ζήτηση για την Ελλάδα, στην οποία συνέβαλε η επιτυχημένη προώθηση νέων θεματικών τουριστικών προϊόντων και νέων ελληνικών προορισμών και η ενίσχυση της συνδεσιμότητας με νέες απευθείας πτήσεις από περισσότερα βρετανικά αεροδρόμια  προς περισσότερα ελληνικά, σε συνέχεια των περυσινών διαπραγματεύσεων και συμφωνιών με το Υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ.


Η υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά με τον επίτιμο πρόεδρο του ΣΕΤΕ κ. Ανδρέα Ανδρεάδη, τον γενικό διευθυντή του ΣΕΤΕ κ. Γιώργο Αμβράζη, τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό και την αντιπρόεδρο του ΔΣ του ΕΟΤ κα Αγγελική Χονδροματίδου.


Εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την εξαιρετική συνεργασία που έχουν καθιερώσει με το υπουργείο και τον ΕΟΤ και τόνισαν ότι με βάση τα πολύ θετικά αποτελέσματα του 2018, σχεδιάζουν επέκταση των τουριστικών προγραμμάτων τους για το 2019.

Στις προγραμματισμένες συναντήσεις συμμετείχε  επίσης ο γενικός γραμματέας ΕΟΤ κ. Κωνσταντίνος Τσέγας, η διευθύντρια του Γραφείου Υπουργού και αντιπρόεδρος του ΔΣ του ΕΟΤ, κα Αγγελική Χονδροματίδου και η προϊσταμένη του ΕΟΤ Βρετανίας & Ιρλανδίας, κα Έμυ Αναγνωστοπούλου.Στη φωτογραφία, η υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά με τους εκπροσώπους του Ομίλου Thomas Cook, τον γενικό γραμματέα του ΕΟΤ κ. Κωνσταντίνο Τσέγα, την αντιπρόεδρο του ΔΣ ΕΟΤ κα Αγγελική Χονδροματίδου, τον διευθυντή Έρευνας & Αγοράς του ΕΟΤ κ. Πέτρο Σαγάνα, και την Προισταμένη ΕΟΤ Μ. Βρετανίας & Ιρλανδίας κα Έμυ Αναγνωστοπούλου.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top