Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστική πολιτική

Ενεργή παρουσία της Ελλάδας σε συναντήσεις και φόρα, στα πλαίσια της WTM 2018

Τατιάνα Ρόκου - 09 Νοέμβριος 2018, 11:56

Η κα Έλενα Κουντουρά παρουσίασε σε ειδική εκδήλωση, στο περιθώριο της WTM, τις καλές πρακτικές που εφάρμοσε η Ελλάδα για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη. Ακόμη, ήταν επίτιμη προσκεκλημένη στην 1η συνεδρίαση του Global Tourism Resilience & Crisis Management Center και κεντρική ομιλήτρια στη Διεθνή Διάσκεψη για τη Διαχείριση Κρίσεων στον Τουρισμό ITCMS 2018.


Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη της υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά στο Λονδίνο, στο πλαίσιο της συμμετοχής της Ελλάδας στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση World Travel Market και των επαφών για τη δυναμική προώθηση του ελληνικού τουρισμού. Η κα Κουντουρά συμμετείχε ως κεντρική ομιλήτρια σε τέσσερα διεθνή φόρα και συναντήσεις ηγετών του παγκόσμιου τουρισμού που πραγματοποιήθηκαν στο Λονδίνο.


H υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά στo forum του WTTC στο Λονδίνο.


Πιο αναλυτικά, κατόπιν πρόσκλησης της προέδρου και διευθύνουσας συμβούλου του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδίων & Τουρισμού (WTTC), Gloria Guevarra, η κα Κουντουρά παρουσίασε σε ειδική εκδήλωση στο Λονδίνο που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της World Travel Market, τις καλές πρακτικές που εφάρμοσε η Ελλάδα για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη και οδήγησαν στην αύξηση του ελληνικού τουρισμού κατά 33% την τελευταία τετραετία. Οι υπουργοί Tουρισμού της Αιγύπτου, Rania Al Mashat και της Βουλγαρίας, Nikolina Angelkova, που συμμετείχαν στο ίδιο πάνελ, ευχαρίστησαν δημόσια την κα Κουντουρά που μοιράστηκε μαζί τους τα προηγούμενα χρόνια βέλτιστες πρακτικές της Ελλάδας στον τουρισμό και εφάρμοσαν με ανάλογη επιτυχία στις χώρες τους.


Με την πρόεδρο και CEO του WTTC Gloria Guevara Manzo και την υπουργό Τουρισμού της Βουλγαρίας Nikolina Angelkova.
 

Η υπουργός ήταν επίτιμη προσκεκλημένη και στη πρώτη συνεδρίαση του Global Tourism Resilience & Crisis Management Center, της νέας διεθνούς πρωτοβουλίας για τη διαχείριση κρίσεων στον τουρισμό του τέως γενικού γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών (UNWTO) Τaleb Rifai και του υπουργού Τουρισμού της Τζαμάικα, Edmund Bartlett. Η κα Κουντουρά μετέφερε το μήνυμα ότι η Ελλάδα στηρίζει ενεργά την παγκόσμια συνεργασία στη διαχείριση κρίσεων στoν τουρισμό και στην ανθεκτικότητα των προορισμών.

Η υπουργός ήταν επίσης κεντρική ομιλήτρια στη Διεθνή Διάσκεψη για τη Διαχείριση Κρίσεων στον Τουρισμό ITCMS 2018 που πραγματοποιήθηκε στο Royal Institute του Λονδίνου. Παρουσίασε το στρατηγικό σχεδιασμό επιχειρησιακών και πολιτικών δράσεων που εφάρμοσε η Ελλάδα την περίοδο 2015-2018 για την άμεση αντιμετώπιση και την αποτελεσματική διαχείριση των διαδοχικών προκλήσεων στον τουρισμό - τις  γεωπολιτικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, τα  γεγονότα στα θέματα ασφαλείας και στο προσφυγικό ζήτημα που επηρέασαν την Ευρώπη, το οικονομικό περιβάλλον αλλά και τις φυσικές καταστροφές-, επιτυγχάνοντας τις υψηλότερες τουριστικές επιδόσεις όλων των εποχών

Ακόμη, η κα Κουντουρά εκπροσώπησε την Ελλάδα στη Υπουργική Διάσκεψη του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών (UNWTO) του Λονδίνου με συντονιστή τον δημοφιλή παρουσιαστή του CNN, Richard Quest, και τη συμμετοχή εκπροσώπων κορυφαίων εταιρειών τεχνολογίας, startups και επενδυτικών σχημάτων venturecapital. H υπουργός αναφέρθηκε στις ελληνικές θέσεις την ψηφιακή μετεξέλιξη του τουρισμού σε παγκόσμιο επίπεδο. Παρουσίασε τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου Τουρισμού για την εφαρμογή της καινοτομίας στον ελληνικό τουρισμό, όπως και τον ευρύτερο σχεδιασμό ώστε να καταστούν περισσότερο “προσβάσιμοι” οι ελληνικοί προορισμοί για τουρισμό 365 ημέρες τον χρόνο μέσω της ψηφιακής τεχνολογίας.


Με τον υπουργό Τουρισμού του Μαυροβουνίου Pavle Radulovic.


Τέλος, το πλαίσιο της World Travel Market, η υπουργός πραγματοποίησε διμερείς συναντήσεις με ομολόγους της, ανάμεσά τους την υπουργό Τουρισμού της Βουλγαρίας, Nikolina Angelkova, της Αιγύπτου Rania Al Mashat, του Μαυροβουνίου, Pavle Radulovic και της Κύπρου, κ. Γιώργο Λακκοτρύπη. Συζήτησε μαζί τους τις δυνατότητες ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας στους τομείς των θεματικών ταξιδιωτικών εμπειριών και της κρουαζιέρας, καθώς επίσης και τις προοπτικές για την  ανάπτυξη κοινών δράσεων, με στόχο την προσέλκυση μεγαλύτερου τουριστικού ρεύματος από μακρινές αγορές, όπως της Ασίας και της Αμερικής.


Με τον υπουργό Εμπορίου Τουρισμού της Κύπρου, κ. Γιώργο Λακκοτρύπη.
Στη φωτογραφία, η υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά  στη συνεδρίαση του Global Tourism Resilience & Crisis Management Center, προσκεκλημένη του τέως γενικό γραμματέα του UNWTO Taleb Rifai και του υπουργού Τουρισμού της Τζαμάικα, Edmund Bartlett.|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top