Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστική εκπαίδευση

Meet the producer στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο

Τατιάνα Ρόκου - 09 Νοέμβριος 2018, 15:09

Γευσιγνωσία με Αυγοτάραχο Τρικαλινός από το Τμήμα Επισιτιστικών Τεχνών και Γαστρονομίας, στα πλαίσια του μαθήματος 'Culinary Concept & Production' του πανεπιστημιακού προγράμματος BA Culinary Arts Food and Service Development.


Μια ξεχωριστή γευστική εμπειρία έζησαν οι φοιτητές των Τμημάτων Επισιτιστικών Τεχνών και Γαστρονομίας και Διοίκησης Τουριστικών και Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων, στο νέο Downtown campus του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στο κέντρο της Αθήνας, φιλοξενώντας το success story του “Αυγοτάραχου Τρικαλινός”.

Η σεφ του “Αυγοτάραχου Τρικαλινός” κα Λίλα Κούρτη αφηγήθηκε την ιστορία της επιχείρησης, ανέλυσε τις ιδιαιτερότητες των προϊόντων, ενημέρωσε για τις συνεχείς μελέτες που γίνονται σε θέματα υγείας, καθώς και για τις αδιάκοπες έρευνες όσον αφορά στην ανάπτυξη νέων προϊόντων. Στη συνέχεια, μύησε τους φοιτητές στα γευστικά μυστικά που κρύβει το παραδοσιακό “Αυγοτάραχο Τρικαλινός”, το μελίχλωρο, το τρίμμα και η ψυχή (Psyche).

Η εταιρεία Trikalinos, με εμπειρία τεσσάρων γενεών στην επεξεργασία των αυγών του θηλυκού Κέφαλου, σεβασμό στην υγεία του καταναλωτή και όραμα για το αύριο, καινοτομεί παράγοντας ποιοτικά ανώτερα προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας.

Η γευσιγνωσία του “Αυγοτάραχου Τρικαλινός” πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του μαθήματος “Culinary Concept & Production” του μοναδικού στο είδος του στην Ελλάδα τριετούς πανεπιστημιακού προγράμματος BA Culinary Arts Food and Service Development, που προσφέρει η Σχολή Τουρισμού του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, σε συνεργασία με το Queen Margaret University. Οι φοιτητές κατά τη διάρκεια των σπουδών τους έρχονται σε επαφή με ξεχωριστούς Έλληνες παραγωγούς, μελετούν τα προϊόντα, εμπνέονται και μαγειρεύουν, αξιοποιώντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top