Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΗ πρώτη 'ακαδημία' εξειδικευμένης εκπαίδευσης στον τουρισμό από το ΙΝΣΕΤΕ
Τουριστική εκπαίδευση

Η πρώτη 'ακαδημία' εξειδικευμένης εκπαίδευσης στον τουρισμό από το ΙΝΣΕΤΕ

Από 14 έως 23 Νοεμβρίου οι αιτήσεις για το 'ReGeneration Hospitality Front Office Academy Powered by INSETE'.

Το πρωτοποριακό πρόγραμμα αμειβόμενης απασχόλησης και επαγγελματικής και προσωπικής ανάπτυξης, ReGeneration Academy, ενώνει τις δυνάμεις του με το Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ) και, επενδύοντας στην τεχνογνωσία του φορέα σε θέματα εκπαίδευσης στον τομέα του τουρισμού, εισάγει το “ReGeneration Hospitality Front Office Academy Powered by INSETE”.

Με πλοηγό τον τουρισμό που αποτελεί κινητήριο δύναμη της ελληνικής οικονομίας και της κοινωνικής ευημερίας, το ReGeneration Academy, πιστό στο σκοπό του,  επανέρχεται δυναμικά με άλλη μία πρόταση για την κάλυψη του κενού μεταξύ διαθέσιμων θέσεων εργασίας και κατάλληλα καταρτισμένων υποψηφίων, μέσα από την εξειδικευμένη εκπαίδευση.

Το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “ReGeneration Hospitality Front Office Academy Powered by INSETE”, αφορά στον τομέα του Front Office, που αποτελεί ένα από τα πιο κομβικά τμήματα του ξενοδοχείου και των αντίστοιχων θέσεων, όπως αυτή του Rooms Division, του Guest Service και του Guest Relations Agent. Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα προσφέρει πληθώρα δυνατοτήτων εξέλιξης για τους εργαζόμενους, όχι μόνο μέσα στο τμήμα της υποδοχής αλλά και σε άμεσα συνεργαζόμενα τμήματα, καθώς τους τοποθετεί στο επίκεντρο της λειτουργίας ενός ξενοδοχείου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τις προϋποθέσεις συμμετοχής και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους μέσα από το regeneration.gr, από τις 14 έως τις 23 Νοεμβρίου, ενώ στις προϋποθέσεις δεν περιλαμβάνεται να έχουν εκπαίδευση σχετική με τα τουριστικά επαγγέλματα.

Το ReGeneration, το πρωτοποριακό πρόγραμμα αμειβόμενης απασχόλησης και προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης, είναι μια πρωτοβουλία της κοινότητας Global Shapers Athens Hub και δημιουργήθηκε με σκοπό να συμβάλλει στην καταπολέμηση τόσο της νεανικής ανεργίας, όσο και του φαινομένου του ‘brain drain’. Προσφέρει 6μηνη (κατ’ ελάχιστον) αμειβόμενη απασχόληση σε πολυεθνικές και μικρομεσαίες εταιρίες στην Ελλάδα, 72 ώρες εκπαίδευσης με έμφαση στην προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη και 25 ώρες κοινωνικής προσφοράς σε επιλεγμένες ΜΚΟ. Βασικοί υποστηρικτές του προγράμματος που συμβάλλουν καθοριστικά στη μέχρι τώρα επιτυχία και εξέλιξή του είναι η Coca-Cola, The Coca-Cola Foundation, η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative-THI) και το Ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος”. Επιλεγμένοι συνεργάτες, οι οποίοι προσφέρουν τις υπηρεσίες, την απαραίτητη τεχνογνωσία και τους πόρους ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει άρτια το πρόγραμμα σε κάθε στάδιο, είναι οι kariera.gr, OTE Αcademy, Mindshare, Deloitte, Arctic Shores Google, Job-Pairs και ethelon. Το 2018, το πρόγραμμα, επενδύοντας διαρκώς σε καινοτόμους πυλώνες, παρουσίασε το ReGeneration Academy που φιλοξενεί προγράμματα εξειδικευμένης εκπαίδευσης, με στόχο να καλύψει το κενό μεταξύ διαθέσιμων θέσεων εργασίας σε συγκεκριμένους τομείς της ελληνικής αγοράς εργασίας και κατάλληλα καταρτισμένων υποψηφίων. Μέχρι στιγμής έχουν ολοκληρωθεί με επιτυχία 4 προγράμματα στοχευμένης εκπαίδευσης σε digital marketing, coding και data science & data engineering.

Η κοινότητα των Global Shapers είναι μια πρωτοβουλία του World Economic Forum (WEF), του διεθνούς μη κερδοσκοπικού ιδρύματος που εδρεύει στην Ελβετία και αποτελείται από ένα δίκτυο Hubs, ένα εκ των οποίων είναι και αυτό της Αθήνας. Το Global Shapers Athens Hub ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2011, με στόχο να λειτουργήσει ως ο σύνδεσμος μεταξύ του WEF, του επιχειρηματικού και επιστημονικού χώρου, μη κερδοσκοπικών οργανώσεων και νέων προσωπικοτήτων, κάτω των 30 ετών, με ιδιαίτερες δεξιότητες και να δώσει τη δυνατότητα σε αυτούς τους φορείς να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να επικεντρωθούν στην επίτευξη κοινών κοινωνικών στόχων που αφορούν σε προβλήματα όπως η ανεργία των νέων, η επιχειρηματικότητα, η έξυπνη, διατηρήσιμη και χωρίς αποκλεισμούς οικονομική ανάπτυξη και ο εθελοντισμός στην Ελλάδα.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024