Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αεροδρόμια

Εγκρίθηκε η επέκταση της σύμβασης παραχώρησης του 'Ελ. Βενιζέλος'

Θοδωρής Κουμέλης - 16 Νοέμβριος 2018, 16:05

Το Ελεγκτικό Συνέδριο ενέκρινε τη συμφωνία 20ετούς επέκτασης της σύμβασης παραχώρησης του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών 'Ελευθέριος Βενιζέλος'.


Σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ, το Ελεγκτικό Συνέδριο έδωσε το “πράσινο φως” για την 20ετή επέκταση της σύμβασης παραχώρησης του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών “Ελευθέριος Βενιζέλος”. Η συμφωνία εγκρίθηκε όπως ανέφεραν πηγές από το ΤΑΙΠΕΔ.

Θα ακολουθήσει η επίσημη κοινοποίηση του φακέλου στη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Comp) και στη συνέχεια να κατατεθεί η επέκταση της σύμβασης στη Βουλή για κύρωση. Οι ίδιοι επισημαίνουν ότι παραμένει ο στόχος να ολοκληρωθεί η συναλλαγή εφέτος, προκειμένου να εισπραχθεί το τίμημα ύψους 1,115 δισ. ευρώ (1,3 δισ. ευρώ με τον ΦΠΑ). Προσθέτουν δε, ότι η ολοκλήρωση της συναλλαγής θα ανοίξει τον δρόμο για τον διαγωνισμό πώλησης του 30% του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, ο οποίος τοποθετείται χρονικά εντός του α’ τριμήνου του 2019.

Υπενθυμίζεται ότι στον ΔΑΑ συμμετέχουν με 30% το ΤΑΙΠΕΔ, 25% το Δημόσιο, 40% το καναδικό συνταξιοδοτικό ταμείο PSP -που έχει και τη διοίκηση της εταιρείας- και με 5% ο Όμιλος Κοπελούζου.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top