Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΝΔ: Να αντιμετωπιστεί η απώλεια του επιδόματος ανεργίας των εργαζομένων στα τουριστικά καταλύματα
Τουριστική απασχόληση

ΝΔ: Να αντιμετωπιστεί η απώλεια του επιδόματος ανεργίας των εργαζομένων στα τουριστικά καταλύματα

Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι δε θεωρούνται ότι εργάζονταν σε επιχείρηση που χαρακτηρίζεται εποχική, εφόσον αυτή η επιχείρηση συνεχίζει τη λειτουργία της και τη χειμερινή περίοδο.

Μια στρέβλωση που λειτουργεί εις βάρος των εργαζομένων στα τουριστικά καταλύματα, αναδεικνύει με Ερώτηση που κατέθεσε ο τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάνος Κόνσολας, προς τις υπουργούς Εργασίας και Τουρισμού.

Ο κ. Κόνσολας αναφέρεται στους εργαζόμενους που χάνουν το επίδομα ανεργίας, αν εργάζονταν σε τουριστικά καταλύματα που συνεχίζουν τη λειτουργία τους τη χειμερινή περίοδο, αν και οι ίδιοι δεν εργάζονται, λόγω της μείωσης του προσωπικού στην οποία, αναγκαστικά, προβαίνουν οι επιχειρήσεις. Αυτό συμβαίνει, γιατί οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι δε θεωρούνται ότι εργάζονταν σε επιχείρηση που χαρακτηρίζεται εποχική, εφόσον αυτή η επιχείρηση συνεχίζει τη λειτουργία της και τη χειμερινή περίοδο.

Ο κ. Κόνσολας επισημαίνει ότι πρόκειται για μία στρέβλωση η οποία θα πρέπει να αντιμετωπιστεί από την Πολιτεία.

Ολόκληρη η Ερώτηση:

“Η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, αλλά και η δημιουργία προϋποθέσεων για να λειτουργούν τουριστικά καταλύματα και επιχειρήσεις και τη χειμερινή περίοδο, αποτελεί πάγιο στρατηγικό στόχο και επιδίωξη.

Ο στόχος αυτός, όμως, δεν πρέπει να υπονομεύεται από αντικίνητρα που, ουσιαστικά, τον υπονομεύουν, αλλά, κυρίως, λειτουργούν εις βάρος και των εργαζομένων στον τουρισμό.

Σήμερα, ο τουρισμός κινείται σε εποχική, κυρίως, βάση.

Αυτό σημαίνει ότι και η απασχόληση έχει εποχιακό χαρακτήρα και για ένα διάστημα μετά την απασχόληση τους, οι εργαζόμενοι στα τουριστικά καταλύματα λαμβάνουν επίδομα ανεργίας. Το παράδοξο είναι ότι, όσα τουριστικά καταλύματα αποφασίσουν να παρατείνουν τη λειτουργία τους και το χειμώνα, μειώνοντας αναγκαστικά και τον αριθμό του προσωπικού τους, η επιλογή αυτή έχει αρνητικές επιπτώσεις για όσους εργαζόμενους απασχολούνταν τη θερινή περίοδο. Οι εργαζόμενοι χάνουν το επίδομα ανεργίας, αφού δε θεωρούνται ότι εργάζονταν σε επιχείρηση που χαρακτηρίζεται εποχική.

Ουσιαστικά, πρόκειται μια στρέβλωση που πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Κατόπιν των ανωτέρω
Ερωτώνται οι Κυρίες Υπουργοί

1. Εάν γνωρίζουν το πρόβλημα που δημιουργείται και τι προτίθενται να κάνουν για την επίλυση του”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024