Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστική απασχόληση

ΝΔ: Να αντιμετωπιστεί η απώλεια του επιδόματος ανεργίας των εργαζομένων στα τουριστικά καταλύματα

Βίκυ Καραντζαβέλου - 19 Νοέμβριος 2018, 11:46

Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι δε θεωρούνται ότι εργάζονταν σε επιχείρηση που χαρακτηρίζεται εποχική, εφόσον αυτή η επιχείρηση συνεχίζει τη λειτουργία της και τη χειμερινή περίοδο.


Μια στρέβλωση που λειτουργεί εις βάρος των εργαζομένων στα τουριστικά καταλύματα, αναδεικνύει με Ερώτηση που κατέθεσε ο τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάνος Κόνσολας, προς τις υπουργούς Εργασίας και Τουρισμού.

Ο κ. Κόνσολας αναφέρεται στους εργαζόμενους που χάνουν το επίδομα ανεργίας, αν εργάζονταν σε τουριστικά καταλύματα που συνεχίζουν τη λειτουργία τους τη χειμερινή περίοδο, αν και οι ίδιοι δεν εργάζονται, λόγω της μείωσης του προσωπικού στην οποία, αναγκαστικά, προβαίνουν οι επιχειρήσεις. Αυτό συμβαίνει, γιατί οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι δε θεωρούνται ότι εργάζονταν σε επιχείρηση που χαρακτηρίζεται εποχική, εφόσον αυτή η επιχείρηση συνεχίζει τη λειτουργία της και τη χειμερινή περίοδο.

Ο κ. Κόνσολας επισημαίνει ότι πρόκειται για μία στρέβλωση η οποία θα πρέπει να αντιμετωπιστεί από την Πολιτεία.

Ολόκληρη η Ερώτηση:

“Η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, αλλά και η δημιουργία προϋποθέσεων για να λειτουργούν τουριστικά καταλύματα και επιχειρήσεις και τη χειμερινή περίοδο, αποτελεί πάγιο στρατηγικό στόχο και επιδίωξη.

Ο στόχος αυτός, όμως, δεν πρέπει να υπονομεύεται από αντικίνητρα που, ουσιαστικά, τον υπονομεύουν, αλλά, κυρίως, λειτουργούν εις βάρος και των εργαζομένων στον τουρισμό.

Σήμερα, ο τουρισμός κινείται σε εποχική, κυρίως, βάση.

Αυτό σημαίνει ότι και η απασχόληση έχει εποχιακό χαρακτήρα και για ένα διάστημα μετά την απασχόληση τους, οι εργαζόμενοι στα τουριστικά καταλύματα λαμβάνουν επίδομα ανεργίας. Το παράδοξο είναι ότι, όσα τουριστικά καταλύματα αποφασίσουν να παρατείνουν τη λειτουργία τους και το χειμώνα, μειώνοντας αναγκαστικά και τον αριθμό του προσωπικού τους, η επιλογή αυτή έχει αρνητικές επιπτώσεις για όσους εργαζόμενους απασχολούνταν τη θερινή περίοδο. Οι εργαζόμενοι χάνουν το επίδομα ανεργίας, αφού δε θεωρούνται ότι εργάζονταν σε επιχείρηση που χαρακτηρίζεται εποχική.

Ουσιαστικά, πρόκειται μια στρέβλωση που πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Κατόπιν των ανωτέρω
Ερωτώνται οι Κυρίες Υπουργοί

1. Εάν γνωρίζουν το πρόβλημα που δημιουργείται και τι προτίθενται να κάνουν για την επίλυση του”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top