Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Θαλάσσιος τουρισμός

Ξεκίνησε η μερική λειτουργία του Ηλεκτρονικού Μητρώου Τουριστικών πλοίων και Μικρών σκαφών

Βίκυ Καραντζαβέλου - 19 November 2018, 11:03

Η εγγραφή στο e-Μητρώο Πλοίων επαγγελματικού πλοίου αναψυχής, ανεξαρτήτως σημαίας, γίνεται με ευθύνη του πλοιοκτήτη ή εφοπλιστή πριν την εκμετάλλευση επαγγελματικού πλοίου αναψυχής.


Με απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Φώτη Κουβέλη και της υφυπουργού Οικονομικών κας Αικατερίνης Παπανάτσιου, καθορίζεται η διαδικασία καταχώρισης και μεταβολής των στοιχείων από τα υπόχρεα πρόσωπα για τη λειτουργία του Μητρώου Τουριστικών Πλοίων και Μικρών σκαφών του άρθρου 2 του ν.4256/2014.

Σύμφωνα με την απόφαση, ”ως ημερομηνία ολοκλήρωσης και μερικής λειτουργίας του μητρώου τουριστικών πλοίων και μικρών σκαφών του άρθρου 2 του ν. 4256/2014 (Α΄ 92), εφεξής ‘e-Μητρώο Πλοίων’, η 15.11.2018. Ως ημερομηνία ολικής λειτουργίας αυτού ορίζεται η 15.5.2022. Κατά τη μερική λειτουργία του e-Μητρώου Πλοίων καταχωρίζονται τα ιδιωτικά πλοία αναψυχής υπό ελληνική σημαία, τα επαγγελματικά πλοία αναψυχής ανεξαρτήτως σημαίας καθώς και τα επαγγελματικά τουριστικά ημερόπλοια, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις και τα οριζόμενα στις περιπτώσεις α΄ έως γ΄ της παρ. 1 του άρθρου 2 του ν.4256/14, με μοναδικό αριθμό εγγραφής”.

Η εγγραφή στο e - Μητρώο Πλοίων ιδιωτικού πλοίου αναψυχής υπό ελληνική σημαία γίνεται με ευθύνη του ιδιοκτήτη, ο οποίος είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για την ορθότητα των καταχωρισμένων στοιχείων. Σε περίπτωση σκάφους με περισσότερους του ενός ιδιοκτήτες, η εγγραφή διενεργείται από τον κάθε ιδιοκτήτη ξεχωριστά κατά το μέρος της ιδιοκτησίας του. Στα ιδιωτικά πλοία αναψυχής ανήκουν και τα ναυταθλητικά σκάφη για τον χαρακτηρισμό των οποίων απαιτείται βεβαίωση του οικείου ναυτικού ομίλου ή σωματείου εγκεκριμένη από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Για την καταχώριση στο e-Μητρώο Πλοίων απαιτείται η υποβολή ηλεκτρονικού παραβόλου ποσού 75 ευρώ.

Η εγγραφή στο e-Μητρώο Πλοίων επαγγελματικού πλοίου αναψυχής, ανεξαρτήτως σημαίας, γίνεται με ευθύνη του πλοιοκτήτη ή εφοπλιστή πριν την εκμετάλλευση επαγγελματικού πλοίου αναψυχής. Αντίστοιχα, η εγγραφή στο e - Μητρώο Πλοίων επαγγελματικού τουριστικού ημερόπλοιου, γίνεται με ευθύνη του πλοιοκτήτη ή εφοπλιστή πριν την εκμετάλλευση του επαγγελματικού τουριστικού ημερόπλοιου.


”Καθορισμός διαδικασίας καταχώρισης και μεταβολής των στοιχείων από τα υπόχρεα πρόσωπα για τη λειτουργία το...
|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top