Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsHandelsblatt: Θα έχει διάρκεια η καλή πορεία του ελληνικού τουρισμού;
Τάσεις

Handelsblatt: Θα έχει διάρκεια η καλή πορεία του ελληνικού τουρισμού;

Αν και η Ελλάδα είχε χρονιά ρεκόρ σε αριθμούς τουριστών και έχει εξελιχθεί στον δεύτερο μεγαλύτερο καλοκαιρινό προορισμό μετά την Ισπανία, οι ανταγωνίστριες χώρες της Μεσογείου (Αίγυπτος, Τυνησία, Τουρκία) επανέρχονται δυναμικά.

Με τον τίτλο “Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες βασίζονται κατά πολύ στην Ελλάδα – ωστόσο υπάρχει απειλή πτώσης”, η οικονομική εφημερίδα “Handelsblatt” δημοσιεύει ρεπορτάζ για την πορεία του ελληνικού τουρισμού, σημειώνοντας ότι “μετά την τουριστική έκρηξη της περασμένης σεζόν, οι μεγάλοι τουριστικοί όμιλοι προχώρησαν σε μαζικές εξαγορές ξενοδοχείων, πτήσεων κ.λπ. στην Ελλάδα – με μεγάλο ρίσκο, όπως διαφαίνεται τώρα”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “οι ταξιδιωτικοί οργανισμοί της Γερμανίας είναι ευχαριστημενοι για την καλοκαιρινή σεζόν του 2018 που μόλις ολοκληρώθηκε, καθώς η Ελλάδα ανέκαμψε σημαντικά”. “Η Ελλάδα εξελίχθηκε στον δεύτερο μεγαλύτερο καλοκαιρινό προορισμό μετά την Ισπανία”, δήλωσε ο διευθυντής της Alltours, Willi Verhuven. Η εταιρεία είχε δηψήφια αύξηση των πελατών της στην Ελλάδα – την πέμπτη κατά σειρά.

Ο Dietmar Gunz, ιδιοκτήτης της FTI του Μονάχου, μιλά για ένα “επιτυχημένο έτος για την Ελλάδα”. “Η αύξηση των επισκεπτών σε διψήφιο ποσοστό επιβεβαιώνει την πορεία μας το περασμένο έτος”, πρόσθεσε ο διευθυντής πωλήσεων, Ralph Schiller. “Η Ελλάδα είναι ένας από τους “πιο δημοφιλείς προορισμούς του ερχόμενου καλοκαιριού”, αποκαλύπτει ο René Herzog, επικεφαλής της ταξιδιωτικής θυγατρικής της Rewe, DER Touristik. “Με καλή προσβασιμότητα, ξενοδοχεία με υψηλά πρότυπα, άριστη τουριστική υποδομή και πολιτιστικούς θησαυρούς, η Ελλάδα είναι “νικητής τιμής-απόδοσης για το 2019”.

“Ωστόσο, αυτή η ‘υψηλή πτήση’ μπορεί να καταλήξει σύντομα όπως η πτώση του Ίκαρου, ο οποίος, σύμφωνα με τον μύθο, ήταν παράτολμος και πλησίασε πολύ κοντά στον ήλιο. Προς το παρόν η άνοδος του ελληνικού τουριστικού κλάδου φαίνεται να είναι το ίδιο σταθερή όσο τα κερωμένα φτερά του”.

Ακόμη βρισκόμαστε στην αρχή της περιόδου κρατήσεων για την επόμενη καλοκαιρινή σεζόν” επισημαίνει ο Philipp Weiser από την εταιρεία αξιολόγησης δεδομένων Trevo Trend. “Πέραν αυτού όμως, οι αναζητήσεις στο διαδίκτυο και στα πρακτορεία σχετικά με ταξίδια στην Ελλάδα υπολείπονται κατά 15% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά”.

“Ήδη η μείωση των τουριστών το Σεπτέμβριο, η οποία περιόρισε τη συνολική αύξηση της χρονιάς από το 25 στο 20%, προκαλεί ανησυχία. Αλλά δεν είναι έκπληξη. Διότι η ανατολικότερη χώρα της ΕΕ επωφελήθηκε από τις πολιτικές αναταράξεις των γειτονικών της χωρών στη Μεσόγειο (τρομοκρατικές επιθέσεις σε Αίγυπτο, Τυνησία και Τουρκία). Κρίσεις, οι οποίες όμως φθίνουν στα μάτια των Γερμανών τουριστών”, αναφέρει η εφημερίδα.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024