Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΓιορτάστηκε η Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού στο Ρέθυμνο
Οινοτουρισμός

Γιορτάστηκε η Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού στο Ρέθυμνο

Η ομάδα του «Rethymno Recevin» συμμετείχε στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Οινοτουρισμού.

Η ομάδα του “Rethymno Recevin”, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη διάκριση του Ρεθύμνου ως Ευρωπαϊκή Πόλη Κρασιού 2018 από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Οινικών Πόλεων RECEVIN, συνεχίζει τις δράσεις για την ανάδειξη του κρητικού κρασιού. Αυτή τη φορά, συμμετείχε στον εορτασμό  της Ευρωπαϊκής Ημέρας Οινοτουρισμού, στις 11 Νοεμβρίου 2018,  διοργανώνοντας μία ημέρα πριν, το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018, έναν οινοτουριστικό περίπατο. Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού στην Κρήτη, διοργανώθηκε από το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης (Wines of Crete).
 
Επίκεντρο της βόλτας ήταν τα Boutique Hotels της πόλης, τα οποία προσφέρουν κρητικό εμφιαλωμένο οίνο. Οι πάνω από 30 Ρεθυμνιώτες και επισκέπτες που συμμετείχαν, ενημερώθηκαν τόσο για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού και τις δράσεις που διοργάνωσε το Wines of Crete για τον εορτασμό εκείνης της ημέρας, όσο και για τη διάκριση του Ρεθύμνου και το δίκτυο RECEVIN. 
Σημείο εκκίνησης ήταν τα γραφεία της Κ.Ε.ΔΗ.Ρ, απ’ όπου και έλαβαν πληροφοριακό υλικό για τις επικείμενες δράσεις. Έλληνες και ξένοι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν και να γνωρίσουν ιστορικές γωνιές και σημεία της πόλης. H ξενάγηση πραγματοποιήθηκε από την ξεναγό Κωνσταντίνα Κακογιαννάκη και την αρχαιολόγο Ματίνα Αρβανίτη, από το γραφείο Παλιάς Πόλης Ρεθύμνης. Μαζί, ήταν τα μέλη της ομάδας του «Rethymno-Recevin»: η οινοχόος Εύη Δενδράκη, ο οινοποιός Στέλιος Κλάδος, η γλωσσολόγος Μαρία Κουφάκη, η οινολόγος Ηλιάνα Μαλίχιν και η επιχειρηματίας Κατερίνα Ξεκάλου, οι οποίοι, μοιράστηκαν τις γνώσεις τους και έδωσαν πληροφορίες για το κρητικό κρασί, τις ποικιλίες και, φυσικά, την κρητική γαστρονομία. 
Ο περίπατος περιελάμβανε γευστική δοκιμή κρασιών από τις ποικιλίες Bιδιανό, Mοσχάτο Σπίνας, Λιάτικο, Cabernet Sauvignon και  συνοδεύτηκε αρμονικά από επιλεγμένα μεζεδάκια, που προσέφεραν οι συνεργαζόμενες επιχειρήσεις.
Η βόλτα είχε ιδιαίτερη επιτυχία και έδωσε μια ολοκληρωμένη εμπειρία οινοτουριστικού ενδιαφέροντος στο κέντρο του Ρεθύμνου, με βασικό στόχο να παροτρυνθούν οι συμμετέχοντες, να επισκεφθούν τα κρητικά οινοποιεία την Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού και να γνωρίσουν το κρητικό ποιοτικό εμφιαλωμένο κρασί.
Ο Δήμος Ρεθύμνης και τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του Rethymno-Recevin ευχαρίστησε τους εθελοντές και τις επιχειρήσεις που συμμετείχαν και βοήθησαν να πραγματοποιηθεί η οινική περιήγηση στην πόλη: Petite Fleur, Palazzino di Corina και  Historic Boutique Hotel Avli.
Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024