Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΕκσυγχρονισμός του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων, στόχος να λειτουργεί και το καλοκαίρι
Χειμερινός τουρισμός

Εκσυγχρονισμός του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων, στόχος να λειτουργεί και το καλοκαίρι

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας ενέκρινε ομόφωνα την πρόταση εκσυγχρονισμού του χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων, με προϋπολογισμό 19,4 εκατ. ευρώ. Στόχος είναι να μη λειτουργεί μόνο τη χειμερινή περίοδο, αλλά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ακόμα και το καλοκαίρι.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας ενέκρινε ομόφωνα στις 15 Νοεμβρίου την πρόταση εκσυγχρονισμού του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων, με προϋπολογισμό 19,4 εκατ. ευρώ, μέσω του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων.

Μιλώντας στο ΑΠΕ/ΜΠΕ ο δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γιώργος Λαζουράς χαρακτήρισε ως ιστορική την απόφαση για την αναβάθμιση, τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων, προσθέτοντας ότι η πρόταση μελετήθηκε και προετοιμάστηκε από τον δήμο και το χιονοδρομικό κέντρο.

Όσον αφορά στον εκσυγχρονισμό, ο δήμαρχος λέει: “Θα λειτουργήσουν δύο σημαντικοί νέοι αναβατήρες με καμπίνες και καρεκλάκια, θα αναβαθμιστούν οι εγκαταστάσεις της ενέργειας και ο ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός, θα δημιουργηθεί πάρκινγκ για τους αναβατήρες έκτασης 700 τ.μ., θα συντηρηθούν κτίρια, θα κατασκευαστεί βιολογικός καθαρισμός και θα αγοραστούν νέοι χιονοστρωτήρες”. Επίσης, προβλέπεται η προμήθεια συστήματος ηλεκτρονικής έκδοσης εισιτηρίων και βοηθητικών συστημάτων, καθώς παρεμβάσεις ανασχεδιασμού στις πίστες.

Ο εκσυγχρονισμός του χιονοδρομικού σημαίνει ‘ζωή’, κίνηση, επαγγελματική δραστηριότητα, τουριστική και περιβαλλοντική ανάπτυξη, διότι μέσα από την αναβάθμιση στόχος είναι το χιονοδρομικό κέντρο να μη λειτουργεί μόνο τη χειμερινή περίοδο, αλλά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, δηλαδή ακόμα και το καλοκαίρι”.

Όπως εξηγεί , “με τη λειτουργία των σύγχρονων, γρήγορων και ασφαλών αναβατήρων όσοι θα φθάνουν στο χιονοδρομικό κέντρο τους καλοκαιρινούς μήνες θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν μία βόλτα, ή να επισκέπτονται στην κορυφή του Χελμού και τις εγκαταστάσεις όπου βρίσκεται το τηλεσκόπιο ‘Αρίσταρχος’, ενώ παράλληλα μπορούν να αναπτυχθούν και άλλες δραστηριότητες, όπως το ποδήλατο βουνού. Έχουμε αποφασίσει να αναπτύξουμε τις δραστηριότητες που προανέφερα, διότι είναι κάτι το οποίο μας έχουν ζητήσει, τόσο οι επισκέπτες, όσο και τα τουριστικά γραφεία”.

Ο κ. Λαζουράς, τέλος, σημειώνει ότι οι παρεμβάσεις που πρόκειται να γίνουν για την βελτίωση του δρόμου που συνδέει τα Καλάβρυτα με τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Πατρών, ύψους 6,5 εκατ. ευρώ, θα συμβάλλουν στην γρηγορότερη και ασφαλέστερη μετακίνηση των επισκεπτών.

15/11/2018 – ΠΔΕ – Περιφερειακό Συμβούλιο

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024