Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΤρία νέα δρομολόγια και ένα δεύτερο Boeing 717 στην Αθήνα για τη Volotea
Αεροπορικές εταιρείες

Τρία νέα δρομολόγια και ένα δεύτερο Boeing 717 στην Αθήνα για τη Volotea

Η εταιρεία άνοιξε βάση στην Αθήνα στις 3 Μαΐου 2018 και τριπλασίασε τους επιβάτες της μεταφέροντας περισσότερους από 300.000 μέχρι σήμερα. Το 2019, η Volotea εγκαινιάζει νέα δρομολόγια προς Στρασβούργο, Ντουμπρόβνικ και Ρόδο, και αυτόν το χειμώνα θα πετά προς Σαντορίνη, Ηράκλειο, Μύκονο και Βενετία.

Η Volotea, η αεροπορική εταιρεία που συνδέει πόλεις μεσαίου και μικρού μεγέθους στην Ευρώπη, ανακοινώνει για το επόμενο έτος τρία νέα δρομολόγια από την Αθήνα, προς Στρασβούργο, Ρόδο και Ντουμπρόβνικ και προσφέρει 580.000 θέσεις, αυξάνοντας την προσφορά θέσεων κατά 67%. Έως και το Νοέμβριο 2018, η Volotea, μετέφερε 300.000 επιβάτες στην Αθήνα, τριπλάσιους από το 2017.

Η βάση της Volotea στην Αθήνα εγκαινιάστηκε στις 3 Μαΐου 2018 και η εταιρεία μετέφερε μέσα στο χρόνο 300.000 επιβάτες με μέση πληρότητα 95%. Ειδικότερα τον Αύγουστο οι πτήσεις της εταιρείας πραγματοποιήθηκαν με 100% πληρότητα.

H Volotea ανακοινώνει σήμερα την έναρξη τριών νέων δρομολογίων, αυξάνοντας την προσφορά θέσεων για το 2019 κατά 67% με 230.000 επιπλέον θέσεις, συνολικά φθάνοντας τις 580.000 θέσεις για την αγορά της Αθήνας. Τα νέα δρομολόγια θα εκτελούνται ως εξής:

  • Ρόδος: Από τον Απρίλιο, 35.750 θέσεις και 4 εβδομαδιαίες πτήσεις, κάθε Δευτέρα, Πέμπτη, Παρασκευή και Κυριακή.
  • Ντουμπρόβνικ:  Από τον Απρίλιο, 14.000 θέσεις και 2 εβδομαδιαίες πτήσεις, κάθε Τετάρτη και Σάββατο.
  • Στρασβούργο: Από τον Ιούνιο, 5.000 θέσεις και μία εβδομαδιαία πτήση κάθε Τετάρτη.

Η Volotea θα εξυπηρετεί από την Αθήνα 10 προορισμούς συνολικά: 4 εσωτερικού (Σαντορίνη, Μύκονος, Ηράκλειο και Ρόδος), 4 στην Ιταλία (Βενετία, Μπάρι, Γένοβα και Βερόνα), έναν στην Κροατία (Ντουμπρόβνικ) και έναν στη  Γαλλία (Στρασβούργο).

Επίσης, σε συνέχεια της επιτυχίας των συνδέσεων με τη Σαντορίνη, το Ηράκλειο, τη Μύκονο και τη Βενετία, τα συγκεκριμένα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται καθόλη τη διάρκεια της τρέχουσας χειμερινής περιόδου.

Το 2019, η Volotea θα υπερδιπλασιάσει τη διαθεσιμότητα θέσεων για τη χειμερινή περίοδο, προσφέροντας συνολικά 160.000 θέσεις για το αεροδρόμιο της Αθήνας, κατά το πρώτο και το τέταρτο τρίμηνο του έτους.

“Τα θετικά αποτελέσματα της Volotea μετά το άνοιγμα της βάσης μας στην Αθήνα, ήδη μας επέτρεψαν να επεκτείνουμε τη δραστηριότητά μας αυτή τη χειμερινή περίοδο και να επιτύχουμε πληρότητες ρεκόρ κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών. Το 2019, ένα νέο αεροσκάφος θα σταθμεύει στην Αθήνα, εξυπηρετώντας τα τρία νέα δρομολόγιά μας, καθώς και την αυξημένη προσφορά θέσεων, καθόλη τη διάρκεια του έτους, δημιουργώντας ταυτόχρονα νέες ευκαιρίες εργασίας και οικονομική ανάπτυξη”, δήλωσε ο Carlos Muñoz, ιδρυτής και CEO της Volotea.

O CEO του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, κ. Γιάννης Παράσχης, δήλωσε: “Η απόφαση της Volotea να δημιουργήσει το Μάιο βάση στο αεροδρόμιό μας υπήρξε ιδιαίτερα σημαντική για την ενίσχυση της διασυνδεσιμότητας της Αθήνας, προσφέροντας παράλληλα στους επιβάτες μια μεγάλη ποικιλία ταξιδιωτικών επιλογών, τόσο στο διεθνές δίκτυο, όσο και στο δίκτυο του εσωτερικού. Σήμερα είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η εταιρεία ενισχύει ακόμη περισσότερο την παρουσία της στο αεροδρόμιό μας, με νέα δρομολόγια και με ένα δεύτερο αεροσκάφος βάσης στην Αθήνα, από την επόμενη θερινή περίοδο. Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε τα αναπτυξιακά σχέδια της Volotea στην αγορά μας και της ευχόμαστε κάθε επιτυχία”.  


Από αριστερά η Valeria Rebasti, Country Manager Italy & Greece, Volotea, ο Carlos Munoz, Ιδρυτής και CEO, Volotea, η κα Ιωάννα Παπαδοπούλου, διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και ο Carlos Cerqueiro, Corporate Development and Communications Director, Volotea.

Ένα δεύτερο Boeing 717 θα τοποθετηθεί μόνιμα στη βάση της Αθήνας, με παράλληλη πρόσληψη 25 ατόμων που θα προστεθούν στην ομάδα της εταιρείας, φθάνοντας συνολικά τους 55 εργαζόμενους. Με δύο Boeing 717 στη βάση της Αθήνας, η αύξηση της εμπορικής δραστηριότητας θα επιτρέψει την προσθήκη νέων δρομολογίων αλλά και την ενίσχυση των ήδη εξυπηρετούμενων προορισμών, με παράλληλη αύξηση και του αριθμού των προσφερόμενων συχνοτήτων.

Το 2018, η Volotea άνοιξε 58 νέα δρομολόγια που προστέθηκαν σε ένα σύνολο 293 δρομολογίων, πετώντας σε 78 πόλεις μεσαίου και μικρού μεγέθους στην Ευρώπη σε 13 χώρες: Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία, Ελλάδα, Κροατία, Τσεχία, Αλβανία, Πορτογαλία, Μάλτα, Αυστρία, Ιρλανδία και Λουξεμβούργο. Η εταιρεία εκτιμά ότι το 2018 θα μεταφέρει συνολικά από 5,7 έως 6 εκατ. επιβάτες.

Η Volotea σήμερα έχει δώδεκα βάσεις: Βενετία, Νάντη, Μπορντό, Παλέρμο, Στρασβούργο, Αστούριας, Βερόνα, Τουλούζη, Γένοβα, Μπιλμπάο, Μασσαλία και Αθήνα. Οι τελευταίες τρεις εγκαινιάστηκαν πρόσφατα εντός του 2018. Η Volotea θα εγκαινιάσει νέα βάση στο Κάλιαρι.

Στη Volotea εργάζονται 1.000 άτομα (στοιχεία για το καλοκαίρι 2018). Φέτος η εταιρεία αύξησε το δυναμικό της με 250 νέες θέσεις εργασίας.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024