Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστική εκπαίδευση

ΝΔ: 'Η κυβέρνηση οδήγησε σε τέλμα την πρόσβαση νέων ανθρώπων στο επάγγελμα του ξεναγού'

Βίκυ Καραντζαβέλου - 23 Νοέμβριος 2018, 11:46

Ο τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας επισημαίνει σε Ερώτησή του στη Βουλή, ότι η υπουργός Τουρισμού είχε εξαγγείλει τη λειτουργία της Σχολής Ξεναγών σε Κέρκυρα, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο, αλλά, δύο χρόνια μετά, δεν έχει γίνει τίποτα.


“Η κυβέρνηση, ούτε είχε, αλλά ούτε έχει σχέδιο στον τομέα της τουριστικής εκπαίδευσης και στην προκειμένη περίπτωση για το θέμα της κατάρτισης και εκπαίδευσης των ξεναγών. Η εικόνα που υπάρχει σήμερα, είναι ότι δεν υπάρχει πρόσβαση και διέξοδος για όσους θέλουν να ακολουθήσουν το επάγγελμα του ξεναγού, ενώ το όλο πλαίσιο δεν ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες, αλλά και τις απαιτήσεις της τουριστικής αγοράς”, επισημαίνει ο τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, σε Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.

Ο κ. Κόνσολας επισημαίνει ότι:

  • Την 1η Αυγούστου προκηρύχθηκαν 30 θέσεις για τη Σχολή Ξεναγών της Αθήνας, η διαδικασία των αιτήσεων ολοκληρώθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου, αλλά τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν δύο μήνες μετά.
  • Η υπουργός Τουρισμού είχε εξαγγείλει τη λειτουργία της Σχολής Ξεναγών στην Κέρκυρα, στη Θεσσαλονίκη και στο Ηράκλειο, αλλά, δύο χρόνια μετά, δεν έχει γίνει τίποτα.

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα.

“ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς
Κυρία Υπουργό Τουρισμού

ΘΕΜΑ: “Σε πλήρη ακινησία και τέλμα η εκπαίδευση, κατάρτιση και άσκηση του επαγγέλματος του ξεναγού”

Κυρία Υπουργέ,

Σύμφωνα με το ΦΕΚ Αρ. Φύλλου: 3172/ 1.08.2018/ Τεύχος Β/ Αρ. 13057, προκηρύχθηκαν οι θέσεις για την εισαγωγή 30 σπουδαστών στη Σχολή Ξεναγών Αθήνας.

Η υποβολή των αιτήσεων ολοκληρώθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου, αλλά τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν δύο μήνες μετά, γεγονός που συνιστά σημαντική καθυστέρηση.

Την ίδια στιγμή, παρά τις διαβεβαιώσεις της κυρίας Υπουργού για τη λειτουργία της Σχολής Ξεναγών στην Κέρκυρα (τον Οκτώβριο του 2016), δύο χρόνια μετά, δεν έχει γίνει τίποτα.

Δεν έχει, επίσης, ανοίξει, παρά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης, η Σχολή Ξεναγών στη Θεσσαλονίκη και στο Ηράκλειο.
Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση, ούτε είχε, αλλά ούτε έχει σχέδιο στον τομέα της τουριστικής εκπαίδευσης και στην προκειμένη περίπτωση για το θέμα της κατάρτισης και εκπαίδευσης των ξεναγών.

Απλά προχώρησε στο άνοιγμα μόνο της Σχολής Ξεναγών στην Αθήνα με 40 σπουδαστές πριν από ένα χρόνο, η εισαγωγή των οποίων δεν έγινε με εξετάσεις αλλά με μοριοδότηση. Η εικόνα που υπάρχει σήμερα είναι ότι δεν υπάρχει πρόσβαση και διέξοδος για όσους θέλουν να ακολουθήσουν το επάγγελμα του ξεναγού, ενώ το όλο πλαίσιο δεν ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες αλλά και τις απαιτήσεις της τουριστικής αγοράς.

Κατόπιν των ανωτέρω
Ερωτάται η Κυρία Υπουργός

1. Ποιο είναι το σχέδιο της κυβέρνησης για την αναβάθμιση και επικαιροποίηση του πλαισίου εκπαίδευσης, κατάρτισης, αλλά και άσκησης του επαγγέλματος του ξεναγού, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της τουριστικής αγοράς σε διεθνές επίπεδο;
2. Με δεδομένη την εξαγγελία για τη λειτουργία Σχολής Ξεναγών στην Κέρκυρα, στη Θεσσαλονίκη και στο Ηράκλειο, πριν δύο χρόνια από την κυρία Υπουργό, γιατί δεν υπήρξε υλοποίηση;

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μάνος Κόνσολας
Βουλευτής Δωδεκανήσου”

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top