Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουρισμός Υγείας

Η Ελλάδα θα μπορούσε να προσελκύει ετησίως 100.000 τουρίστες Υγείας για την επόμενη πενταετία

Βίκυ Καραντζαβέλου - 26 Νοέμβριος 2018, 12:48

Σε ημερίδα στο London School of Economics για τον Τουρισμό Υγείας στην Ελλάδα, αναφέρθηκε ότι τα περιθώρια ανάπτυξης του συγκεκριμένου κλάδου στη χώρα είναι μεγάλα, αφού σήμερα κατέχει μόλις το 3% του ιατρικού τουρισμού παγκοσμίως, όταν η Τουρκία, η Πολωνία και η Τσεχία κατέχουν το 13% και το Βέλγιο το 8%.


Την Ελλάδα της εξωστρέφειας και της ανάπτυξης, ανέδειξαν στην κατάμεστη αίθουσα του κορυφαίου πανεπιστημίου London School of Economics, οι διακεκριμένοι ομιλητές που συμμετείχαν στην ημερίδα για τον Τουρισμό Υγείας, στη χώρα μας, που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου στο Λονδίνο.

Η ημερίδα διοργανώθηκε από το Διεθνές Κέντρο Τουρισμού Υγείας (I.H.T.C.) και τον Ελληνικό Ιατρικό Σύλλογο Ηνωμένου Βασιλείου (Hellenic Medical Society UK), υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ, του Ελληνικού Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, του Συμβουλίου Ελληνικού Ιατρικού Τουρισμού, του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ελλήνων Ιατρών και με την υποστήριξη της Aegean Airlines.

Συμμετείχαν διακεκριμένες προσωπικότητες, από το χώρο της ακαδημαϊκής κοινότητας, της επιστήμης και του επιχειρείν, της Υγείας και του Τουρισμού από την Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο, εκπρόσωποι ομογενειακών κοινοτήτων, ελληνικών Ιατρικών Συλλόγων, επαγγελματίες του χώρου της υγείας και του τουρισμού, εκπρόσωποι των διεθνών και εγχώριων ΜΜΕ, φοιτητές του πανεπιστημίου κ.λπ.

Οι ομιλητές παρουσίασαν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας στον τομέα του τουρισμού υγείας και ευεξίας, καθώς και τις προοπτικές που ανοίγονται για τους κατοίκους των άλλων χωρών, από την αξιοποίηση αυτής της δυναμικής. Όπως επεσήμαναν, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, με βάση τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από την Τράπεζα της Ελλάδας, για φέτος εκτιμά αύξηση κατά 8-9% στις αφίξεις τουριστών στη χώρα μας. Παράλληλα οι εισπράξεις από ταξιδιωτικές υπηρεσίες αναμένεται να αυξηθούν κατά 8%, προσεγγίζοντας τα 15,8 δισ. ευρώ.

Τα περιθώρια ανάπτυξης του συγκεκριμένου κλάδου, στην Ελλάδα είναι μεγάλα, αφού σήμερα κατέχει μόλις το 3% του ιατρικού τουρισμού παγκοσμίως, όταν η Τουρκία, η Πολωνία και η Τσεχία κατέχουν το 13% και το Βέλγιο το 8%. Η χώρα μας εκτιμάται ότι θα μπορούσε να προσελκύει κάθε χρόνο, για την επόμενη πενταετία τουλάχιστον 100.000 “ασθενείς-ταξιδιώτες”, επιτυγχάνοντας έσοδα άνω των 400 εκατ. ευρώ ετησίως.

Η έναρξη της ημερίδας έγινε από τον κ. Γιώργο Πατούλη, πρόεδρο της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ, I.H.T.C., ΕΛΙΤΟΥΡ και την κα Κική Σονίδου, ιατρό Γενικής και Οικογενειακής Ιατρικής, αντιπρόεδρο Εταιρείας Ελλήνων Επιστημόνων, ταμία Hellenic Medical Society. Χαιρετισμό απηύθυναν οι κ.κ. Δημήτρης Καραμήτρος - Τζιράς, πρέσβης της Ελλάδας στο Ηνωμένο Βασίλειο, Μιλτιάδης Κροκίδης, πρόεδρος Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου Ηνωμένου Βασιλείου, Γιώργος Τζιάλλας, γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης και Joyce Harper, καθηγήτρια Ανθρώπινης Γενετικής και Εμβρυολογίας Ινστιτούτο Υγείας Γυναικών, University College London.

Στην ομιλία του ο κ. Πατούλης, μεταξύ άλλων τόνισε: “Η Ελλάδα, η πατρίδα του Ιπποκράτη και του Ασκληπιού, θα μπορούσε να διεκδικήσει ένα σημαντικό μερίδιο, στην παγκόσμια αγορά, του τουρισμού υγείας. Καθώς αποτελεί τον ιδανικό συνδυασμό παραγόντων, που καλύπτουν τα διεθνή ζητούμενα, για την ανάπτυξη του νέου και ραγδαία ανερχόμενου αυτού κλάδου της παγκόσμιας Οικονομίας. Για το λόγο αυτό έχουμε εδώ και καιρό, αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες, δημιουργώντας τους κατάλληλους φορείς, ενθαρρύνοντας κάθε ανάλογη δραστηριότητα και ενεργοποιώντας όλες τις δυνάμεις του Ελληνισμού. Άλλωστε, με βάση την έκθεση του ΟΟΣΑ για τον Τουρισμό Υγείας οι απόδημοι των χωρών, είναι το πρώτο κοινό, τουριστών Υγείας που προσεγγίζονται εύκολα λόγω εξοικείωσης. Ενεργοποιήσαμε λοιπόν τις δυνάμεις της διεθνούς Κοινότητας προς την κατεύθυνση της δημιουργίας ενός ενιαίου μετώπου, με αμοιβαία οφέλη. Είμαστε δε, ιδιαίτερα ευτυχείς, για την ανταπόκριση που από την πρώτη στιγμή βρήκαμε σε αυτό το προσκλητήριο συστράτευσης”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top