Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΠάνω από 510 B2B συναντήσεις στο 1ο Greek Tourism Workshop in Jordan
Τουρισμός και επιχειρηματικότητα

Πάνω από 510 B2B συναντήσεις στο 1ο Greek Tourism Workshop in Jordan

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η γνωριμία των Ιορδανών opinion makers και leaders με τους ελληνικούς προορισμούς και την ελληνική υποδομή φιλοξενίας, με στόχο την επανεκκίνηση και ταχεία άνοδο της τουριστικής αγοράς της Ιορδανίας προς την Ελλάδα.

Ανοίγει η τουριστική αγορά της Ιορδανίας προς την Ελλάδα. Αυτό κατέδειξε η διοργάνωση του 1ου Greek Tourism Workshop στο Αμμάν της Ιορδανίας στο οποίο συμμετείχαν 179 τουριστικοί πράκτορες, Tour Operators και άλλοι τουριστικοί παράγοντες της χώρας. Επισημαίνεται ότι η εκδήλωση Greek Tourism Workshop στην οποία παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας, καθώς και επικεφαλής τουριστικών φορέων της Ιορδανίας, πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες στο Amman Rotana Hotel, στην πρωτεύουσα της Ιορδανίας. Οι εργασίες του workshop, στο οποίο διενεργήθηκαν πλέον των 510 επιχειρηματικών ραντεβού, κατέγραψαν το έντονο ενδιαφέρον των Ιορδανών για ταξίδια στην Ελλάδα.

Στόχος της εκδήλωσης, που είχε την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και την ευγενική υποστήριξη του ΕΟΤ, ήταν η γνωριμία των Ιορδανών opinion makers και leaders με τους ελληνικούς προορισμούς και την ελληνική υποδομή φιλοξενίας, με στόχο την επανεκκίνηση και ταχεία άνοδο της τουριστικής αγοράς της Ιορδανίας προς την Ελλάδα, αλλά και τη συνακόλουθη ενίσχυση της ροής επισκεπτών υψηλού εισοδήματος προς τη χώρα μας.

Υπογραμμίζεται ότι το 1ο Greek Tourism Workshop στο Αμμάν της Ιορδανίας αποτέλεσε σημείο αναφοράς για τα τοπικά μέσα ενημέρωσης και παρακαταθήκη προβολής του ελληνικού προορισμού στην τουριστική αγορά της Ιορδανίας.

Μετά το τέλος των B2B συναντήσεων, έλαβε χώρα το παραδοσιακό Gala Dinner της εκδήλωσης στο οποίο, μεταξύ άλλων, παρευρέθηκαν: ο εκτελών χρέη αναπλ. υπουργού Τουρισμού της Ιορδανίας, γενικός γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού και Κληρονομιάς Issa Gammoh, ο γενικός διευθυντής του Συμβουλίου Τουρισμού της Ιορδανίας Abdel Razzaq Arabiat, ο πρέσβης του Χασιμιτικού Βασιλείου της Ιορδανίας στην Ελλάδα Fawaz al Eitan μετά της συζύγου του, ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων της Ιορδανίας Muhammad Samih και ο πρόεδρος της Ένωσης Tour Operators της Ιορδανίας Awni Kawar. Από ελληνικής πλευράς στην εκδήλωση παρευρέθηκαν: η αναπλ. επικεφαλής της Ελληνικής Πρεσβείας στην Ιορδανία κα Ιωάννα Κριεμπάρδη και ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Κωνσταντίνος Τσέγας.

Στο ιορδανικό επαγγελματικό τουριστικό κοινό και τα τοπικά media η κα Νάνσυ Θέου από το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων του ΕΟΤ, παρουσίασε την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό 365 ημέρες το χρόνο, ενώ επίσης, παρουσίασαν τους προορισμούς τους, η Τιμώμενη Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου που εκπροσωπήθηκε από την κα Χάιντι Λαζάνη, διευθύντρια Γραφείου περιφερειάρχη, η Περιφέρεια Κρήτης που εκπροσωπήθηκε από τον κ. Μιχάλη Βαμιεδάκη, εντεταλμένο σύμβουλο για θέματα Τουρισμού Περιφέρειας Κρήτης και η Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία εκπροσωπήθηκε από τον κ. Νικόλαο Χαράλαμπο Λαγογιάννη, Project Manager της Πελοπόννησος Αναπτυξιακή ΑΕ ΟΤΑ.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο επίσημο δείπνο της εκδήλωσης, ο κ. Gammoh ανέπτυξε τους στενούς δεσμούς των δύο λαών και τις οικονομικές προοπτικές που διανοίγονται μεταξύ των δύο χωρών στο κομμάτι του τουρισμού, δυνατότητες που επαυξάνονται λόγω του εξαιρετικού τουριστικού προϊόντος της Ελλάδας στον τομέα της παροχής υψηλού επιπέδου τουριστικών υπηρεσιών. Σημείωσε δε ότι αυτή η σχέση δύναται να είναι αμφίδρομη.


Από αριστερά προς τα δεξιά οι κ.κ.: Ιωάννα Κριεμπάρδη, αναπλ. επικεφαλής της Ελληνικής Πρεσβείας στην Ιορδανία, Χάιντι Λαζάνι, διευθύντρια Γραφείου περιφερειάρχη, εκπρόσωπος της Τιμώμενης Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Sahar Al Eitan, Fawaz Al Eitan, πρέσβης του Χασιμιτικού Βασιλείου της Ιορδανίας στην Ελλάδα, Κωνσταντίνος Τσέγας, γενικός γραμματέας ΕΟΤ, Κατερίνα Μούσμπε, διευθύνουσα σύμβουλος της Mideast Travel Worldwide, Issa Gammoh, εκτελών χρέη αναπλ. υπουργού Τουρισμού της Ιορδανίας, γενικός γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού και Κληρονομιάς, Abdel Razzaq Arabiat, γενικός διευθυντής Συμβουλίου Τουρισμού της Ιορδανίας, Awni Kawar, πρόεδρος της Ένωσης Tour Operators της Ιορδανίας, Fouad Kawar, ιδιοκτήτης της Orient Express Tvl. & Tourism Orient Express Ltd Travel & Tourism και Muhammad Samih, πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων της Ιορδανίας.

Ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, αναφερόμενος στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του ελληνικού τουρισμού τόνισε ότι η Ελλάδα ήταν και παραμένει ένας ασφαλής τουριστικός προορισμός για οικογενειακές διακοπές και διακοπές αναψυχής και ευεξίας καθόλη τη διάρκεια του έτους, καθώς ευνοείται από τα ήπια κλιματολογικά χαρακτηριστικά της χώρας, αλλά και τις σύγχρονες τουριστικές υποδομές που καλύπτουν κάθε απαίτηση. Επίσης, αναφέρθηκε στις προοπτικές επιμήκυνσης της ελληνικής τουριστικής σεζόν 365 ημέρες το χρόνο, μέσω των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, τον ελληνικό πολιτισμό, την ελληνική γαστρονομία, τις μεγάλες δυνατότητες shopping στην Ελλάδα (tax free κ.ά.), το yachting, αλλά και τα ανταγωνιστικά πακέτα προσφορών.

Από ελληνικής πλευράς στην εκδήλωση, επίσης, παρευρέθηκαν, για τον ΕΟΤ η κα Ελένη Γερολυμάτου, προϊσταμένη του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και η κα Πένυ Χαρίτου, προϊσταμένη Τμήματος Συντονισμού και Υποστήριξης Υπηρεσιών Εξωτερικού, για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ο κ. Δημήτρης Πασχαλίδης, προϊστάμενος Διεύθυνσης Τουρισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού, Διά Βίου Μάθησης και Απασχόλησης και για την Περιφέρεια Κρήτης, η κα Μαρία Λαβδάκη, αναπλ. προϊσταμένη Τμήματος Τουρισμού Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου και ο κ. Νικόλαος Αλεξάκης, αναπλ. προϊστάμενος Τμήματος Τουρισμού Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου.

Τέλος, χορηγοί της εκδήλωσης ήταν η Aegean Airlines, το τουριστικό γραφείο Mideast Travel Worldwide και το online σύστημα The Booking Expert.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024