Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣυνάντηση της ΠΟΕΣΕ με τον πρόεδρο της ΝΔ
Τουριστική πολιτική

Συνάντηση της ΠΟΕΣΕ με τον πρόεδρο της ΝΔ

Τέθηκαν υπόψη του προέδρου της ΝΔ οι προτάσεις της Ομοσπονδίας για καθιέρωση εργόσημου στον κλάδο του επισιτισμού, καθώς και αναμόρφωση της νομοθεσίας που διέπει τα πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα.

Αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) με επικεφαλής τον α’ αντιπρόεδρο κ. Ιωάννη Τσάκο και στελέχη της Ομοσπονδίας συναντήθηκαν μετά από αίτημα την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου με τον πρόεδρο της Ν.Δ. κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η συνάντηση που ως στόχο είχε την ενημέρωση του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος του επισιτισμού πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα. Ο πρόεδρος της ΝΔ ενημερώθηκε για το μέγεθος του κλάδου και την διαχρονική συμβολή του στην απασχόληση, στα δημόσια έσοδα και εν γένει στην ελληνική οικονομία. Υπογραμμίστηκε ότι οι επιχειρήσεις του κλάδου λειτουργούν μέσα σε ένα εξαιρετικά περιοριστικό οικονομικό περιβάλλον όπου το κύριο χαρακτηριστικό του είναι η υπερφορολόγηση των επιχειρήσεων. Ιδιαίτερη μνεία έγινε για τις αυξήσεις στον ΦΠΑ από 13% στο 24% που έχουν συντελεστεί τα τελευταία χρόνια εστιάζοντας στις αρνητικές συνέπειες που έχει για την λειτουργία των επιχειρήσεων αλλά και για τα δημόσια έσοδα.

Αναφορά έγινε επίσης και για την αύξηση των συντελεστών φορολόγησης, τις συνεχείς μεταβολές στο φορολογικό καθεστώς που αναιρούν τον όποιο προγραμματισμό των επιχειρήσεων και τις επενδυτικές πρωτοβουλίες, καθώς και στους επανελέγχους που γίνονται από την φορολογική διοίκηση με μεγάλη χρονική υστέρηση, δημιουργώντας δυσβάστακτο γραφειοκρατικό κόστος ιδιαίτερα για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Άλλα ζητήματα που τέθηκαν ήταν οι υψηλές ασφαλιστικές εισφορές, το ιδιαίτερα υψηλό πρόστιμο για την αδήλωτη εργασία, η μη στήριξη της επαγγελματικής στέγης, η μη θεσμοθέτηση ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού, οι υψηλές προμήθειες που καταβάλλουν οι επιχειρηματίες προς τις τράπεζες για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές καθώς και το ιδιαίτερα υψηλό αμοιβολόγιο για πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα.

Στο πλαίσιο αυτό τέθηκαν υπόψη του προέδρου της ΝΔ οι προτάσεις της Ομοσπονδίας για καθιέρωση εργόσημου στον κλάδο του επισιτισμού, καθώς και αναμόρφωση της νομοθεσίας που διέπει τα πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα.

Από την μεριά του ο πρόεδρος της ΝΔ ενημέρωσε ότι έχει δεσμευτεί για μείωση του ΦΠΑ στο 13%, καθώς και για μείωση των φορολογικών συντελεστών και των ασφαλιστικών εισφορών, ενώ η καθιέρωση ακατάσχετου επαγγελματικού λογαριασμού εντάσσεται στο πρόγραμμα της ΝΔ. Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι στόχος τους είναι η καθιέρωση ενός σταθερού φορολογικού συστήματος που θα διευκολύνει τις επενδύσεις και την ανάπτυξη.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024