Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τάσεις

Αυξημένες κατά 12% οι κρατήσεις για Ευρώπη από τους Βρετανούς, η Θεσσαλονίκη στο Top12 του 2019

Βίκυ Καραντζαβέλου - 28 Νοέμβριος 2018, 13:45

Οι προκρατήσεις στη Βρετανία είναι κατά 12% πάνω σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, παρά την αβεβαιότητα για το Brexit. Η τάση οφείλεται στην αξία του χρήματος που αναζητούν οι Βρετανοί λόγω της αδύναμης στερλίνας.


Η Ευρώπη είναι ο κορυφαίος προορισμός για τους Βρετανούς τουρίστες το 2019, με το 61% αυτών να αναμένεται να ταξιδέψουν στη Γηραιά Ήπειρο τον επόμενο χρόνο. Αυτό είναι το συμπέρασμα έρευνας που δημοσιεύθηκε στην ετήσια Έκθεση Ταξιδιωτικών Τάσεων του Συνδέσμου Βρετανών Τουριστικών Πρακτόρων (ABTA), η οποία εξετάζει τους τελευταίους 12 μήνες και κάνει προβλέψεις για το επόμενο έτος.

Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται στους κορυφαίους 12 προορισμούς για την επόμενη χρονιά και χαρακτηρίζεται μια “ζωντανή πόλη”, η οποία ανανεώθηκε με την ανακατασκευή του παραλιακού της μετώπου, ενώ “οι Θεσσαλονικείς αγαπούν τη διασκέδαση και να βγαίνουν στα πολυσύχναστα μπαρ και εστιατόρια που βρίσκονται σε κάθε γωνιά”. Επίσης, γίνεται αναφορά στη ρωμαϊκή, βυζαντινή και τουρκική αρχιτεκτονική της πόλης, κάτι που “αντανακλά την πλούσια και πολυποίκιλη ιστορία της”, στη Μακεδονία ως τη γενέτειρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, καθώς και στους αρχαιολογικούς χώρους της Βεργίνας και των Φιλίππων, που αποτελούν και Μνημεία Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO - και τα δύο σε κοντινή απόσταση από τη Θεσσαλονίκη.

Βιώσιμος τουρισμός, τουρισμός ευεξίας και προσωποποημένες διακοπές οι νέες τάσεις
Περισσότεροι Βρετανοί πραγματοποίησαν διακοπές στο εξωτερικό φέτος σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη στιγμή τα τελευταία 7 χρόνια.

Ο εγχώριος τουρισμός παρουσίασε ελαφρά μείωση το 2018 λόγω του παρατεταμένου χειμώνα, αλλά οι ταξιδιωτικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 4% στα 4,7 δισ. λίρες.

Ο βιώσιμος τουρισμός, ο τουρισμός ευεξίας και τα ειδικά προσαρμοσμένα στον πελάτη πακέτα αποτελούν τις βασικές τάσεις για τον επόμενο χρόνο. Η αναζωπύρωση της εμπιστοσύνης στα ταξιδιωτικά πρακτορεία και η ανάδυση της τεχνολογίας στην παροχή τουριστικών υπηρεσιών, γεγονός που καθιστά καλύτερη την ταξιδιωτική εμπειρία, προβλέπεται επίσης στις τάσεις για το 2019.

Σχεδόν οι (45%) των τουριστών δήλωσαν ότι η βιωσιμότητα είναι ένας σημαντικός παράγοντας στα ταξίδια τους, αύξηση κατά 6% σε σχέση με πέρυσι. Ακόμη, τα διεθνή ταξίδια ευεξίας έχουν ξεπεράσει σε άνοδο τις κλασικές διακοπές, αυξημένα κατά 20% σε σχέση με το 2015.

Το 2018 το 60% των παραθεριστών αποφάσισε να διακόψει το πακέτο κατά 3% το 2017 και αυτό θα συνεχιστεί με περισσότερες ταξιδιωτικές εταιρείες που προσφέρουν πιο ευέλικτες και εξατομικευμένες επιλογές και περισσότερες ταξιδιωτικές ρυθμίσεις που εμπίπτουν στους νέους κανονισμούς για τα οργανωμένα ταξίδια.

ABTA Travel Trends Report 2019
|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top