Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΈργα πολιτιστικής υποδομής στην Αίγινα από την Περιφέρεια Αττικής
Περιφέρεια

Έργα πολιτιστικής υποδομής στην Αίγινα από την Περιφέρεια Αττικής

Νέα πτέρυγα του Μουσείου 'Χρήστου Καπράλου' και αναβάθμιση του περιβάλλοντος χώρου και φωτισμός ανάδειξης των ναών Αφαίας και Ελλανίου Διός.

Στην Αίγινα βρέθηκε η περιφερειάρχης Αττικής, κα Ρένα Δούρου για να επιβλέψει την πρόοδο σειράς έργων υποδομής – λιμενικά, οδοποιίας, ύδρευσης – αλλά και έργων πολιτισμού και αθλητισμού που χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια. Στο πλαίσιο αυτό, την Τρίτη 27 Νοεμβρίου, αντιπροσωπεία της Περιφέρειας Αττικής πραγματοποίησε επίσκεψη στον χώρο που δημιουργείται το έργο της νέας πτέρυγας του Μουσείου “Χρήστου Καπράλου”, προϋπολογισμού 3,7 εκατ. ευρώ. Την περιφερειάρχη υποδέχτηκε η διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης – Μουσείου Αλεξάνδρου Σούτσου, κα Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα και η επιμελήτρια του Μουσείου Καπράλου, κα Αρετή Πηγιαδίτη. Υποδεχόμενη την κα Δούρου στο Μουσείο Καπράλου, κα Λαμπράκη Πλάκα δήλωσε: “Σε λίγο, πριν τελειώσει ο χρόνος, δημοπρατείται επιτέλους η νέα πτέρυγα του Μουσείου Καπράλου χάρη στη Ρένα Δούρου και την Περιφέρεια Αττικής, που από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε την πρότασή μας και δέχθηκε να χρηματοδοτήσει αυτό το σπουδαίο έργο που θα στεγάσει το καταπληκτικό έργο του μεγάλου γλύπτη Χρήστου Καπράλου και την αίθουσα των τριών φίλων της Αίγινας, του Καπράλου, του Μόραλη και του Νικολάου”.

Αναφερόμενη στα έργα πολιτισμού που υλοποιούνται στο νησί, όπως η αναβάθμιση περιβάλλοντος χώρου και φωτισμός ανάδειξης των ναών Αφαίας και Ελλανίου Διός, προϋπολογισμού 2.041.060 ευρώ, η Ρένα Δούρου υπογράμμισε: “Ο Ναός του Ελλανίου Διός, από τους αρχαιότερους ναούς στην Ευρώπη, ο Ναός της (Αθηνάς) Αφαίας, ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της χώρας με παγκόσμια προβολή, και η νέα πτέρυγα Μουσείου ‘Χρήστου Καπράλου’ του παραρτήματος της Εθνικής μας Πινακοθήκης, του σημαν τικότερου ίσως Έλληνα γλύπτη του 20ού αιώνα, δεν αποτελούν τρία διαφορετικά μεγάλα έργα στα οποία επενδύει η Περιφέρεια Αττικής. Είναι η έμπρακτη απόδειξη της στρατηγικής μας που αποδίδει το μέγιστο ενδιαφέρον στην πολιτιστική επένδυση και την τουριστική προβολή της ιστορικής Αίγινας, στην πολιτιστική μας κληρονομιά και στην παιδεία μας”.

Στη φωτογραφία, η περιφερειάρχης Αττικής, κα Ρένα Δούρου (αριστερά) με τη διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης – Μουσείου Αλεξάνδρου Σούτσου, κα Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024