Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αεροπορικές εταιρείες

Ρεκόρ κερδών για την Turkish Airlines το 9μηνο του 2018

Θοδωρής Κουμέλης - 30 November 2018, 13:35

Η Turkish Airlines σημείωσε ρεκόρ κερδών από τις κύριες δραστηριότητες, αξίας άνω του 1 δισ. δολ. για τους 9 μήνες του χρόνου. Κατά τους πρώτους εννέα μήνες του έτους, ο συνολικός δείκτης πληρότητας αυξήθηκε κατά 3,2 ποσοστιαίες μονάδες, φτάνοντας το 82%.


Λόγω της αυξανόμενης ζήτησης και των εσόδων ανά μονάδα, η Turkish Airlines παρουσίασε κέρδη από τις κύριες δραστηριότητες, ύψους 1,149 δισ δολ., κατά το α’ εννεάμηνο του 2018, παρά τις αυξανόμενες τιμές των καυσίμων.

Η Turkish Airlines, κατάφερε να αυξήσει σημαντικά τα έσοδα από την κίνηση των  επιβατών και του εμπορευματικού φορτίου, πετυχαίνοντας συνολικά έσοδα περίπου 4 δισ. δολ. κατά το γ’ τρίμηνο του έτους. Με τόσο αξιόλογες επιδόσεις, τα έσοδα από πωλήσεις για το α’ εννεάμηνο αυξήθηκαν κατά 20%, σε 9,9 δισ. δολ., σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2017.

Συνεχίζοντας την αδιάκοπη κερδοφόρα ανάπτυξη, η Turkish Airlines κατάφερε να αυξήσει τα καθαρά κέρδη της κατά 3 φορές για το πρώτο ενιάμηνο του έτους και ολοκλήρωσε την περίοδο αυτή με καθαρό κέρδος αξίας 755 εκατ. δολ.

Κατά το α’ εννεάμηνο του 2018, το EBITDAR (κέρδη προ φόρων, τόκων, αποσβέσεων και ενοικίων), που χρησιμοποιείται ως δείκτης παραγωγής ρευστότητας αυξήθηκε κατά 16% στα 2,8 δισ. δολ., με περιθώριο EBITDAR κατά 28%.
 
Σχολιάζοντας, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής της Turkish Airlines, Ilker Ayci, είπε: “Είμαστε ευχαριστημένοι και περήφανοι που ανακοινώνουμε τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου αυτού του έτους στα οποία δίνουμε μεγάλη έμφαση στην ενίσχυση και βελτίωση των συνθηκών υποδομής που έχουμε. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους επιβάτες, τους εργαζόμενους, τους συνεργάτες και τους εταίρους μας εταίρους που συνέβαλλαν σε αυτό το σημαντικό επίτευγμα.

Παρά τις διάφορες περιφερειακές και τομεακές συνθήκες που αντιμετωπίσαμε, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, η επιμονή που επιδείξαμε ήταν η πηγή της σταθερής μας ανόδου. Σήμερα, με τις σημαντικές επενδύσεις μας, τα εντυπωσιακά μεγέθη ανάπτυξης και τις πολυάριθμες επιτυχίες που καταφέραμε, συνεχίζουμε να ενισχύουμε τη διακεκριμένη μας θέση στην παγκόσμια αεροπορική βιομηχανία. ‘Ωντας υπερύφανοι για τη χώρα μας, είμαστε βέβαιοι ότι αυτή η δυναμική θα συνεχιστεί όλο και περισσότερο μετά τη μετάβαση στο νέο σπίτι μας, το Istanbul Airport”.

Η Turkish Airlines, η οποία ενίσχυσε την ταυτότητα της ως κορυφαία παγκόσμια αεροπορική εταιρεία το με εκτεταμένο δίκτυο δρομολογίων της, πραγματοποιεί πτήσεις προς 49 εσωτερικούς και 255 διεθνείς προορισμούς, συνολικά 304 προορισμούς σε 122 χώρες, μαζί με τα δρομολόγια για Freetown, Samarkand, Krasnodar και Moroni που ξεκίνησαν φέτος. Ο στόλος της Turkish Airlines, ένας από τους νεότερους και πιο σύγχρονους στον κόσμο, χρησιμοποιεί σήμερα συνολικά 329 αεροσκάφη, τα οποία περιλαμβάνουν 217 αεροσκάφη στενής ατράκτου, 92 αεροσκάφη φαρδιάς ατράκτου και 20 εμπορευματικά αεροσκάφη. Επενδύοντας στα πιο προηγμένα και φιλικά προς το περιβάλλον αεροσκάφη νέας γενιάς, η Turkish Airlines στοχεύει να φτάσει σε στόλο 475 αεροσκαφών εως το 2023.

Αναφορικά με τα στοιχεία κίνησης, κατά τους πρώτους εννέα μήνες του έτους, ο συνολικός δείκτης πληρότητας αυξήθηκε κατά 3,2 ποσοστιαίες μονάδες, φτάνοντας το 82%. Κατά τη διάρκεια της ίδιας περιόδου, η τάση αύξησης του συνολικού αριθμού των επιβατών, της χωρητικότητας (διαθέσιμες θέσεις ανα χιλιόμετρο) και της ζήτησης (έσοδα ανά χιλιόμετρο) ήταν 12%, 6% και 10,3% αντίστοιχα σε σχέση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους. Η Turkish Airlines μετέφερε περίπου 58 εκατομμύρια επιβάτες κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Σύμφωνα με στοιχεία του International Air Transport Association (IATA) για το α’ εννεάμηνο, ο παγκόσμιος κλάδος της αεροπορίας σημείωσε αύξηση χωρητικότητας κατά 6% και αύξηση της ζήτησης κατά 7%.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top