Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Εκθέσεις

Διψήφια αύξηση του τουριστικού ρεύματος από την Πολωνία προς την Ελλάδα το 2019

Τατιάνα Ρόκου - 04 December 2018, 10:30

Τα οργανωμένα ταξίδια προς την Ελλάδα το 2018 από την Πολωνία αυξήθηκαν κατά 17,8% έναντι του προηγούμενου έτους, ενώ οι αριθμοί των αφίξεων έως τον Σεπτέμβριο 2018 αναδεικνύουν την Πολωνία στην 5η θέση των χωρών προέλευσης τουριστών προς Ελλάδα.


Νέα διψήφια αύξηση του τουριστικού ρεύματος από την Πολωνία προς την Ελλάδα δείχνουν τα πρώτα μηνύματα για το 2019, όπως προκύπτει από τις επαφές της ηγεσίας του ΕΟΤ με παράγοντες της πολωνικής τουριστικής αγοράς, στο πλαίσιο της Διεθνούς  Έκθεσης Τουρισμού TTWarsaw Travel Fair, 22-24 Νοεμβρίου στη Βαρσοβία.

Ο ΕΟΤ είχε δυναμική παρουσία στην έκθεση με περίπτερο και συνεκθέτες τις Περιφέρειες  Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Ελλάδας, Βορείου Αιγαίου και Κρήτης, τους Δήμους Καβάλας, Βόλου και Νοτίου Πηλίου και ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις.

Ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Κωνσταντίνος Τσέγας και ο πρόεδρος του ΔΣ του Οργανισμού κ. Χαράλαμπος Καρίμαλης, συνοδευόμενοι από την προϊσταμένη της Υπηρεσίας ΕΟΤ Εξωτερικού Πολωνίας κα Νίκη Νικολοπούλου, συναντήθηκαν με τους εκπροσώπους των ταξιδιωτικών οργανισμών Grecos Holiday, Ιtaka Travel, Rainbow Tours, Thomas Cook/Neckermann Πολωνίας, TUI Poland, με τον ιδιοκτήτη/CEO της πλατφόρμας ταξιδιών fly.pl και τον εκπρόσωπο της Aegean Airlines Πολωνίας.


Άποψη του περιπτέρου του ΕΟΤ στην έκθεση. Διακρίνονται, από αριστερά, ο πρέσβης της Ελλάδας στη Βαρσοβία κ. Ευ. Τσαούσης, η προϊσταμένη της Υπηρεσίας ΕΟΤ Εξωτερικού Πολωνίας κ. Ν. Νικολοπούλου, η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δημοσίων Σχέσεων του ΕΟΤ κα Ι. Κουρεμένου και ο πρόεδρος του ΔΣ του ΕΟΤ κ. Χ. Καρίμαλης.


Συζήτησαν για την προώθηση λιγότερο γνωστών στην Πολωνία τουριστικών προορισμών, και την ένταξη νέων θεματικών τουριστικών προϊόντων και δραστηριοτήτων, στα οργανωμένα πακέτα διακοπών προς την χώρα μας, στο πλαίσιο της στρατηγικής του Υπουργείου Τουρισμού και της υπουργού κας Έλενας Κουντουρά για την εδραίωση της Ελλάδας σε κορυφαίο ελκυστικό προορισμό για τουρισμό “365 μέρες το χρόνο”.

Επίσης, συζήτησαν με τον πρόεδρο της Ένωσης Τουριστικών Επιχειρήσεων Πολωνίας (ΡΙΤ) Pawel Niewidowski τη δυνατότητα πραγματοποίησης του ετήσιου συνεδρίου της Ένωσης στην Ελλάδα το 2019.

Η Υπηρεσία ΕΟΤ Εξωτερικού Πολωνίας σε συνεργασία  με τον Τ.Ο. Mouzenidis- Travel Poland οργάνωσε workshop με Β2Β συναντήσεις, στις οποίες συμμετείχαν 60 από τους σημαντικότερους ταξιδιωτικούς πράκτορες που ειδικεύονται στα τουριστικά πακέτα προς Ελλάδα και οι εκπρόσωποι των Περιφερειών και Δήμων.


Ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Κ. Τσέγας (αριστερά), η προϊσταμένη της Υπηρεσίας ΕΟΤ Εξωτερικού Πολωνίας κ. Ν. Νικολοπούλου και ο κ. Γιώργος Παναγόπουλος από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στο περίπτερο του ΕΟΤ, στην TTWarsaw Travel Fair 2018.


Το διάστημα Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2018 η Ελλάδα δέχθηκε από την Πολωνία 960.000 επισκέπτες, παραμένοντας στην πρώτη θέση της πολωνικής αγοράς, με ποσοστό 31% επί του συνόλου του τουριστικού μεριδίου. Τα οργανωμένα ταξίδια προς την Ελλάδα το 2018 από την Πολωνία αυξήθηκαν κατά 17,8% έναντι του προηγούμενου έτους, ενώ οι αριθμοί των αφίξεων έως τον Σεπτέμβριο 2018 αναδεικνύουν την Πολωνία στην 5η θέση των χωρών προέλευσης τουριστών προς Ελλάδα. Το 2018 σημειώθηκε σημαντική επέκταση της τουριστικής περιόδου από όλους τους T.Os, καθώς οι πτήσεις charter διήρκεσαν από τον Απρίλιο έως και τον Οκτώβριο.

Επίσης, για το 2019 η TUI Poland έχει συμπεριλάβει την Αθήνα-Αττική και την Εύβοια ως νέους τουριστικούς προορισμούς και ο Τ.Ο. Rairnbow Tours τη Λέσβο με τη δημιουργία τουριστικού χωριού στο νησί, ενώ σύμφωνα με τους πολωνικούς TOs σχεδιάζονται, ακόμα, θεματικά προϊόντα και νέοι προορισμοί, που θα συμβάλλουν στη διατήρηση του υψηλού ποσοστού επισκεπτών, αλλά και στην αύξηση της ζήτησης εκτός της περιόδου υψηλής τουριστικής αιχμής.

Το περίπτερο του ΕΟΤ επισκέφθηκε ο πρέσβης της Ελλάδας στη Βαρσοβία κ. Ευάγγελος Τσαούσης, συνοδευόμενος από τον σύμβουλο ΟΕΥ της ελληνικής πρεσβείας κ. Νικόλαο Χριστοδουλίδη.Στιγμιότυπο από το workshop που διοργάνωσε η Υπηρεσία ΕΟΤ Εξωτερικού Πολωνίας, με αφορμή την έναρξη της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού TTWarsaw Travel Fair.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top