Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Συνέδρια

Πάνω από 150 κορυφαίοι εκπρόσωποι των αερομεταφορών στο 6ο Συμπόσιο ACES – Athens

Τατιάνα Ρόκου - 05 December 2018, 09:22

Το φετινό ACES εστίασε στην αναζήτηση της ιδανικής ισορροπίας μεταξύ επιχειρήσεων και κοινωνίας και στην ανάγκη για μια νέα, ολιστική προσέγγιση των επιχειρήσεων προς την κοινωνία.


Το ετήσιο Συμπόσιο Κορυφαίων Στελεχών Αεροδρομίων “ACES – Athens” (Airport Chief Executives’ Symposium), μια πρωτοβουλία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών που ξεκίνησε το 2013, πραγματοποιήθηκε -για 6η συνεχή χρονιά- στις 3 Δεκεμβρίου, στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Το ACES-Athens έχει διαχρονικό στόχο τη διεξαγωγή εποικοδομητικού διαλόγου και την ανάδειξη της αλληλεπίδρασης μεταξύ των αεροδρομίων και των προορισμών που εξυπηρετούν, καθώς και της συνολικής συμβολής των αερομεταφορών και των αεροδρομίων στην οικονομική ανάπτυξη των προορισμών.


Στο Πάνελ ΙΙ οι κ.κ.: Θοδωρής Γεωργακόπουλος, Editorial Director, diaNEOsis – Συντονιστής, Σοφία Γκιούσου, Regional Policy Campaign Manager EMEA+ at Airbnb, Χρήστος Χαρπαντίδης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Papastratos CMC SA, Γιάννης Πανιάρας, γενικός διευθυντής Τομέα Ελλάδος & Διευθυντής Εταιρικών Υποθέσεων του Ομίλου ΤΙΤΑΝ, πρόεδρος του Δ.Σ. του Συμβουλίου ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και Αλέξανδρος Βασιλικός, πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας.


Περισσότεροι από 150 κορυφαίοι εκπρόσωποι του χώρου των αερομεταφορών και των κλάδων της οικονομίας και του τουρισμού, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών. Το φετινό συμπόσιο, με τίτλο “Ανάπτυξη με Βιώσιμο Τρόπο - Μια νέα στρατηγική για Αεροδρόμια & Προορισμούς” είναι ευθυγραμμισμένο με την πρωτοβουλία του ACI Europe, που ανακοινώθηκε τον Ιούνιο και η οποία επικεντρώνεται στη διαπίστωση της ανάγκης για μια νέα εποχή βιωσιμότητας, για τα αεροδρόμια και τους προορισμούς που εξυπηρετούν.

Πέντε αεροδρόμια, Λονδίνο/Heathrow, Άμστερνταμ, Μόναχο, Νάπολη και Αθήνα, είναι οι “πρεσβευτές” της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας του ACI Europe. Χρησιμοποιώντας το μήνυμα ”Αναζητώντας τη Χρυσή Τομή” (“Looking for The Golden Ratio”), το φετινό ACES εστίασε στην αναζήτηση της ιδανικής ισορροπίας μεταξύ επιχειρήσεων και κοινωνίας και στην ανάγκη για μια νέα, ολιστική προσέγγιση των επιχειρήσεων προς την κοινωνία.

Ειδικότερα, τα θέματα που αναλύθηκαν ήταν τα εξής:

  • H συνεισφορά του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών στην ελληνική οικονομία: Τα αποτελέσματα της επικαιροποιημένης μελέτης κοινωνικοοικονομικών επιπτώσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (η νέα επικαιροποήση της Μελέτης για τη Συνεισφορά του ΔΑΑ στην ελληνική οικονομία έχει πραγματοποιηθεί από το ΙΟΒΕ)
  • Επιχειρείν προς την Κοινωνία, μια ολιστική στρατηγική: Η νέα Εποχή Βιωσιμότητας για τα Αεροδρόμια και τους Προορισμούς που εξυπηρετούν
  • Ανάπτυξη με Βιώσιμο Τρόπο: Διαχείριση της βιώσιμης, “προσαρμοστικής και δίχως αποκλεισμούς” ανάπτυξης του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και των υποδομών
  • Η επίδραση των νέων τεχνολογιών στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε, διαμορφώνουμε και εντέλει, βιώνουμε το αστικό περιβάλλον


Angela Gittens, Director General, ACI World.


Το 6ο ACES τίμησαν ως κεντρικοί ομιλητές εξέχουσες προσωπικότητες από τις διεθνείς αερομεταφορές, τον τουρισμό και τις εμπορικές και ταξιδιωτικές υπηρεσίες: Η Angela Gittens, Director General, ACI World, ο Olivier Jankovec, Director General, ACI Europe, ο κ. Νικόλαος Βέττας, καθηγητής Οικονομικών στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ και ο καθηγητής Carlo Ratti, MIT, Prof. of Urban Technologies and Planning / Director, SENSEable City Lab, μεταξύ των κεντρικών ομιλητών


Olivier Jankovec, Director General, ACI Europe.


Στο πρώτο πάνελ συζήτησης συμμετείχαν οι κ.κ.: Olivier Jankovec, Director General, ACI Europe – συντονιστής, Armando Brunini, CEO, Naples International Airport - GESAC s.p.a., Dr Michael Kerkloh, CEO & President ADV, Flughafen Munchen GmbH and President, ACI Europe, ο Thomas Woldbye, CEO, Copenhagen Airport A/S, και δρ. Γιάννης Παράσχης, CEO του ΔΑΑ.

Στο δεύτερο πάνελ οι κ.κ.: Θοδωρής Γεωργακόπουλος, Editorial Director, diaNEOsis – συντονιστής, η κα Σοφία Γκιούσου, Regional Policy Campaign Manager EMEA+ at Airbnb, ο κ. Χρήστος Χαρπαντίδης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Papastratos CMC SA, ο κ. Γιάννης Πανιάρας, γενικός διευθυντής Τομέα Ελλάδος και διευθυντής Εταιρικών Υποθέσεων του Ομίλου ΤΙΤΑΝ, πρόεδρος του Δ.Σ. του Συμβουλίου ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και Αλέξανδρος Βασιλικός, πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Στο χαιρετισμό του, ως οικοδεσπότης του ACES – Athens, o κ. Παράσχης δήλωσε: ”Για έκτη συνεχόμενη χρονιά, το καθιερωμένο Συμπόσιο ‘ACES – Athens’, μια ιδρυτική πρωτοβουλία του αεροδρομίου της Αθήνας, αποτέλεσε την ιδανική πλατφόρμα για την ανάπτυξη νέων ιδεών για τα αεροδρόμια και τους προορισμούς.Φέτος εστιάσαμε στην διαπίστωση των αεροδρομίων ότι χρειαζόμαστε μια ευρύτερη αντίληψη της βιωσιμότητας, τοποθετώντας στον πυρήνα της εταιρικής στρατηγικής μας τη συνολική κοινωνικο-οικονομική διάστασή της. Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο της σημαντικής συνεισφοράς των αερομεταφορών στην παγκόσμια οικονομία, υπογραμμίσαμε για μια φορά ακόμη, τη συμβολή του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών στην τοπική και εθνική οικονομία και στην απασχόληση, μέσα από την πιο πρόσφατη επικαιροποίηση της μελέτης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ως οικοδεσπότες της σημαντικής αυτής συνάντησης στην πόλη μας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τους ομιλητές και τους εκλεκτούς προσκεκλημένους του 6ου ACES - Athens, για την προσήλωση όλων στη σημασία της συνεργασίας, του διαλόγου και της αλληλεγγύης προς την κατεύθυνση της επίτευξης των κοινών στόχων για ανάπτυξη”.O πρόεδρος του Μουσείου Ακρόπολης καθηγητής κ. Δημήτριος Παντερμαλής υποδέχτηκε και χαιρέτησε τους καλεσμένους στην Αίθουσα του Παρθενώνα.

Στη φωτογραφία, στο Πάνελ Ι οι κ.κ. Olivier Jankovec, Director General, ACI EUROPE – συντονιστής, Armando Brunini, CEO, Naples International Airport - GESAC s.p.a., Dr Michael Kerkloh, CEO & President ADV, Flughafen Munchen GmbH and President, ACI Europe, δρ. Γιάννης Παράσχης, CEO του ΔΑΑ, και Thomas Woldbye, CEO, Copenhagen Airport A/S.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top