Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΑφιέρωμα για την Ανατολική Χαλκιδική στο βρετανικό National Geographic
Προβολή προορισμού

Αφιέρωμα για την Ανατολική Χαλκιδική στο βρετανικό National Geographic

Το αφιέρωμα του δημοσιογράφου τουρισμού Chris Leadbeater θα δημοσιευθεί στο βρετανικό 'National Geographic', ενώ η επίσκεψη αποτελεί πρωτοβουλία του Γραφείου ΕΟΤ Μεγάλης Βρετανίας & Ιρλανδίας.

“Η πόλη έφτιαξε τον Αριστοτέλη”. Αυτή ήταν η φράση με την οποία ο Βρετανός δημοσιογράφος τουρισμού Chris Leadbeater ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στη γενέτειρα του Αριστοτέλη, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο πολυήμερης ξενάγησής του στη μακεδονική γη.

Από την Πέλλα μέχρι τη Βεργίνα, τη Θεσσαλονίκη και την Ανατολική Χαλκιδική ο απεσταλμένος του Γραφείου ΕΟΤ Μεγάλης Βρετανίας & Ιρλανδίας είχε την ευκαιρία και τη δυνατότητα να παρακολουθήσει τη μακεδονική ιστορία μέσω των αιώνων, ακολουθώντας τα “βήματα του Μεγαλέξανδρου”, αλλά και του εκείνα “του Αριστοτέλη”.


Επίδειξη υφαντικής από μέλη του Συλλόγου Γυναικών Αρναίας.

Κατά τη διάρκεια της ημερήσιας περιπλάνησής του στην Ανατολική Χαλκιδική ο δημοσιογράφος κατέγραψε επίσης τη μακεδονίτικη αρχιτεκτονική της Αρναίας μέσα από ένα πολιτιστικο-γαστρονομικό περίπατο στην πόλη, που τα περιλάμβανε όλα: επισκέψεις σε μουσειακούς χώρους και θρησκευτικά μνημεία, περιδιαβάσεις στις πετρόκτιστες γειτονιές, βόλτες στις πλατείες, βιωματικές μαγειρικές και ζαχαροπλαστικές επιδείξεις, κεράσματα στα παραδοσιακά καφενεία, αλλά και επιδείξεις δημιουργίας των ξακουστών αρνιώτικων υφαντών.

Εξαιρετικό ήταν εξάλλου το ενδιαφέρον του Βρετανού για τον “Αριστοτελικό Περίπατο” και το “Δίκτυο των Αριστοτελικών Περιηγήσεων”, καθώς διασχίζοντας το δάσος της Βαρβάρας διαπίστωσε ότι οι ολοκληρωμένες δομές από το βουνό στη θάλασσα και από τη θάλασσα στους πράσινους λόφους αποτελούν το σπουδαιότερο απόκτημα / επίτευγμα / τουριστική περιουσία των αριστοτελικών κοινοτήτων.


Παραδοσιακή μαγειρική στο Παλαιοχώρι.

Η ημερήσια απόδραση ολοκληρώθηκε στο Παλαιοχώρι, όπου η μαγειρική επίδειξη των πατροπαράδοτων “λουβιδιών με το παστό χοιρινό” αποτέλεσε το νόστιμο χειμωνιάτικο κλείσιμο της ημέρας.

Το αφιέρωμα του Chris Leadbeater θα δημοσιευθεί στο βρετανικό National Geographic, ενώ η επίσκεψη αποτελεί πρωτοβουλία του Γραφείου ΕΟΤ Μεγάλης Βρετανίας & Ιρλανδίας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024