Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Προβολή προορισμού

Αφιέρωμα για την Ανατολική Χαλκιδική στο βρετανικό National Geographic

Βίκυ Καραντζαβέλου - 05 Δεκέμβριος 2018, 11:23

Το αφιέρωμα του δημοσιογράφου τουρισμού Chris Leadbeater θα δημοσιευθεί στο βρετανικό 'National Geographic', ενώ η επίσκεψη αποτελεί πρωτοβουλία του Γραφείου ΕΟΤ Μεγάλης Βρετανίας & Ιρλανδίας.


“Η πόλη έφτιαξε τον Αριστοτέλη”. Αυτή ήταν η φράση με την οποία ο Βρετανός δημοσιογράφος τουρισμού Chris Leadbeater ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στη γενέτειρα του Αριστοτέλη, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο πολυήμερης ξενάγησής του στη μακεδονική γη.

Από την Πέλλα μέχρι τη Βεργίνα, τη Θεσσαλονίκη και την Ανατολική Χαλκιδική ο απεσταλμένος του Γραφείου ΕΟΤ Μεγάλης Βρετανίας & Ιρλανδίας είχε την ευκαιρία και τη δυνατότητα να παρακολουθήσει τη μακεδονική ιστορία μέσω των αιώνων, ακολουθώντας τα “βήματα του Μεγαλέξανδρου”, αλλά και του εκείνα “του Αριστοτέλη”.


Επίδειξη υφαντικής από μέλη του Συλλόγου Γυναικών Αρναίας.


Κατά τη διάρκεια της ημερήσιας περιπλάνησής του στην Ανατολική Χαλκιδική ο δημοσιογράφος κατέγραψε επίσης τη μακεδονίτικη αρχιτεκτονική της Αρναίας μέσα από ένα πολιτιστικο-γαστρονομικό περίπατο στην πόλη, που τα περιλάμβανε όλα: επισκέψεις σε μουσειακούς χώρους και θρησκευτικά μνημεία, περιδιαβάσεις στις πετρόκτιστες γειτονιές, βόλτες στις πλατείες, βιωματικές μαγειρικές και ζαχαροπλαστικές επιδείξεις, κεράσματα στα παραδοσιακά καφενεία, αλλά και επιδείξεις δημιουργίας των ξακουστών αρνιώτικων υφαντών.

Εξαιρετικό ήταν εξάλλου το ενδιαφέρον του Βρετανού για τον “Αριστοτελικό Περίπατο” και το “Δίκτυο των Αριστοτελικών Περιηγήσεων”, καθώς διασχίζοντας το δάσος της Βαρβάρας διαπίστωσε ότι οι ολοκληρωμένες δομές από το βουνό στη θάλασσα και από τη θάλασσα στους πράσινους λόφους αποτελούν το σπουδαιότερο απόκτημα / επίτευγμα / τουριστική περιουσία των αριστοτελικών κοινοτήτων.


Παραδοσιακή μαγειρική στο Παλαιοχώρι.


Η ημερήσια απόδραση ολοκληρώθηκε στο Παλαιοχώρι, όπου η μαγειρική επίδειξη των πατροπαράδοτων “λουβιδιών με το παστό χοιρινό” αποτέλεσε το νόστιμο χειμωνιάτικο κλείσιμο της ημέρας.

Το αφιέρωμα του Chris Leadbeater θα δημοσιευθεί στο βρετανικό National Geographic, ενώ η επίσκεψη αποτελεί πρωτοβουλία του Γραφείου ΕΟΤ Μεγάλης Βρετανίας & Ιρλανδίας.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top