Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΠροσύμφωνο της Aegean με την Pratt & Whitney για τους κινητήρες των νέων Airbus Α320neo
Αεροπορικές εταιρείες

Προσύμφωνο της Aegean με την Pratt & Whitney για τους κινητήρες των νέων Airbus Α320neo

Με την κίνηση αυτή, η Aegean επεκτείνει την ήδη επιτυχημένη συνεργασία της με την Pratt & Whitney, η οποία έχει ήδη εξοπλίσει το στόλο των 49 αεροσκαφών της οικογένειας Α320 που διαθέτει σήμερα η AEGEAN με κινητήρες V2500.

Η Aegean ανακοινώνει ότι χθες πραγματοποιήθηκε η τελετή υπογραφής προσύμφωνου (Memorandum of Understanding) με την Pratt & Whitney για τον εξοπλισμό έως και 62 αεροσκαφών Airbus νέας γενιάς της οικογένειας A320neo με τους κινητήρες GTF.

Το προσύμφωνο υπέγραψαν ο πρόεδρος της Aegean, κ. Ευτύχιος Βασιλάκης, ο διευθύνων σύμβουλος της Aegean, κ. Δημήτρης Γερογιάννης και ο Rick Deurloo, Senior Vice President of Sales, Marketing and Customer Support, της Pratt & Whitney, παρουσία του πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα, Geoffrey R. Pyatt.


Από αριστερά: Ο πρόεδρος της Aegean, κ. Ευτύχιος Βασιλάκης, ο Senior Vice President Sales, Marketing και Customer Support της Pratt & Whitney, Rick Deurloo και ο διευθύνων σύμβουλος της Aegean, κ. Δημήτρης Γερογιάννης.

Με την κίνηση αυτή, η Aegean επεκτείνει την ήδη επιτυχημένη συνεργασία της με την Pratt & Whitney, η οποία έχει ήδη εξοπλίσει το στόλο των 49 αεροσκαφών της οικογένειας Α320 που διαθέτει σήμερα η Aegean με κινητήρες V2500.

H οικογένεια κινητήρων GTF της Pratt & Whitney αποτελεί την νέα γενιά κινητήρων εμπορικών αεροσκαφών. Σήμερα, περισσότερα από 290 αεροσκάφη σε 32 αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο είναι εξοπλισμένα με κινητήρες GTF.

Οι κινητήρες GTF αποτελούν την οικονομικότερη και πλέον φιλική προς το περιβάλλον διαθέσιμη στην αγορά λύση. Από την έναρξη της επιχειρησιακής λειτουργίας τους στις αρχές του 2016, οι κινητήρες GTF έχουν αποδείξει την ικανότητά τους να μειώσουν την κατανάλωση καυσίμων κατά 16%, τις εκπομπές NOx κατά 50% σε σχέση με το ρυθμιστικό πρότυπο, και το αποτύπωμα θορύβου κατά 75%.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας η Pratt & Whitney θα παρέχει επίσης στην Aegean τις υπηρεσίες συντήρησης των κινητήρων μέσω  μακροχρόνιας σύμβασης παροχής υπηρεσιών εξασφαλίζοντας υπηρεσίες συντήρησης υψηλής ποιότητας για τους κινητήρες νέας τεχνολογίας.


(Από αριστερά): Ο πρόεδρος της Aegean, κ. Ευτύχιος Βασιλάκης, ο Senior Vice President Sales, Marketing και Customer Support της Pratt & Whitney, Rick Deurloo, ο διευθύνων σύμβουλος της Aegean, κ. Δημήτρης Γερογιάννης και ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα, Geoffrey R. Pyatt.

Ο κ. Γερογιάννης δήλωσε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης: “Η επιλογή των κινητήρων GTF ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην μακροχρόνια συνεργασία μας με την Pratt & Whitney. Τα αεροσκάφη μας θα είναι εξοπλισμένα με κινητήρες της νεότερης και πλέον εξελιγμένης τεχνολογίας. Η συμφωνία αυτή αναμένεται να έχει σαν αποτέλεσμα τη σημαντική βελτίωση της αποδοτικότητας της Εταιρείας μας μέσω εξοικονόμησης στην κατανάλωση καυσίμων, καθώς και της βελτίωσης του κόστους μέσω της μακροχρόνιας σύμβασης συντήρησης των κινητήρων, η οποία αποτελεί κομμάτι αυτής της συμφωνίας”.

Από την πλευρά του, ο κ. Deurloo σημείωσε: “Δε θα μπορούσαμε να μην είμαστε ακόμα πιο υπερήφανοι που γιορτάζουμε την επέκταση της μακρόχρονης συνεργασίας μας με την Aegean, μια σχέση που ξεκίνησε από την αρχή της αεροπορικής εταιρείας το 1999. Ο κινητήρας GTF έχει φέρει την επανάσταση στην τεχνολογία του κλάδου των αερομεταφορών και θα προσφέρει στην Aegean αποδεδειγμένη απόδοση και περιβαλλοντικά οφέλη. Μας τιμά το γεγονός ότι θα εξοπλίσουμε και υποστηρίξουμε το νέο στόλο της οικογένειας A320neo της Aegean στο μέλλον”.

Στη φωτογραφία, από αριστερά ο πρόεδρος της Aegean, κ. Ευτύχιος Βασιλάκης, ο Senior Vice President Sales, Marketing και Customer Support της Pratt & Whitney, Rick Deurloo και ο διευθύνων σύμβουλος της Aegean, κ. Δημήτρης Γερογιάννης.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024