Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΗ Ελλάδα τρίτη διεθνώς σε κρατήσεις υπαίθριων δραστηριοτήτων για το καλοκαίρι 2019
Τάσεις

Η Ελλάδα τρίτη διεθνώς σε κρατήσεις υπαίθριων δραστηριοτήτων για το καλοκαίρι 2019

Με εξαιρετικά αποτελέσματα για το καλοκαίρι 2018, η Ελλάδα ήταν η τρίτη χώρα σε κρατήσεις στην πλατφόρμα Adrenaline-hunter.com. Την πρωτιά κατέχει η Γαλλία, με δεύτερη την Ισπανία, ενώ στην τέταρτη θέση είναι η Πορτογαλία και στην πέμπτη η Κροατία.

Η διεθνής πλατφόρμα κρατήσεων για υπαίθριες δραστηριότητες, Adrenaline-Hunter.com δημοσίευσε τα στοιχεία για τη θερινή περίοδο (1η Απριλίου – 31 Οκτωβρίου 2018) με εξαιρετικά αποτελέσματα για την Ελλάδα. Η Ελλάδα βρίσκεται στην 3η θέση παγκοσμίως σε κρατήσεις για την καλοκαιρινή περίοδο.

Την πρωτιά κατέχει η Γαλλία. Χάρη στο εύρος των δραστηριοτήτων που μπορεί κάποιος να κάνει στη Γαλλία καθ’όλη τη διάρκεια του έτους, και χάρη στη στρατηγική ανάδειξης του αθλητικού τουρισμού, δικαιολογημένα βρίσκεται στην πρώτη θέση. Τη δεύτερη θέση σε κρατήσεις κατέλαβε η Ισπανία, ενώ η Ελλάδα με μικρή διαφορά έρχεται στην τρίτη θέση σε προτίμηση των adventure και leisure travelers. Στην τέταρτη θέση βρέθηκε η Πορτογαλία ενώ σημαντική ήταν η άνοδος της Κροατίας στην πέμπτη θέση.

Οι top προορισμοί στην Ελλάδα ανα κρατήσεις:
1. Σαντορίνη
2. Χανιά
3. Ηράκλειο
4. Αθήνα
5. Μύκονος
6. Κεφαλονιά
7. Πάρος
8. Κέρκυρα
9. Ρέθυμνο
10. Ρόδος
11. Κως
12. Άγιος Νικόλαος Κρήτη
13. Όλυμπος
14. Ζάκυνθος
15. Χαλκιδική

Η Σαντορίνη για ακόμη μία χρονιά κρατά τη σκυτάλη ανάμεσα στους adventure travelers με τις θαλάσσιες δραστηριότητες να έχουν την προτίμηση του επισκεπτών. Δραστηριότητες, όπως οι καταδύσεις, oι περιηγήσεις με ιστιοπλοϊκό ή οι εκδρομές με ελικόπτερα είναι οι δημοφιλέστερες.

Ακολουθούν τα Χανιά και το Ηράκλειο στη δεύτερη και τρίτη θέση, με το τουριστικό κοινό να προτιμά τις θαλάσσιες δραστηριότητες. Δραστηριότητες όπως το θαλάσσιο παραπέντε και οι περιηγήσεις με τζετ σκί βρίσκονται ψηλά στις προτιμήσεις του κοινού 20-35 ετών. Το παραπέντε επίσης στο Ηράκλειο είναι από τις δραστηριότητες που κέντρισαν το ενδιαφέρον των τουριστών φέτος και επέλεξαν να δούνε το φυσικό τοπίο της Κρήτης απο ψηλά.
 
Η Αθήνα, ως μεταβατικός προορισμός για τα νησιά, προσφέρει μία ποικιλία απο διαφορετικές δραστηριότητες προκειμένου οι τουρίστες να δούνε την πόλη με μια διαφορετική ματιά. Πρώτη δραστηριότητα σε προτίμηση είναι η ελεύθερη πτώση 1,5 ώρα βόρεια απο την Αθήνα, ενώ οι ποδηλατικές εκδρομές στο Σούνιο ή στην Πάρνηθα προσφέρουν μία εναλλακτική πρόταση για όσους ενδιαφέρονται να αφήσουν το κέντρο της Αθήνας, και να απολαύσουν τη φύση και τις εξαιρετικές ποδηλατικές διαδρομές γύρω απο την πρωτεύουσα.

Ακολουθούν οι Κεφαλονιά, Πάρος, Κέρκυρα, Ρέθυμνο με τις θαλάσσιες δραστηριότητες να προτιμούνται, ενώ όσον αφορά τους ορεινούς προορισμούς ο Όλυμπος και τα Μετέωρα βρίσκονται στην προτίμηση των τουριστών που επισκέπτονται την Ελλάδα.

Προφίλ των adventure travelers
Οι υπαίθριες δραστηριότητες προτιμούνται απο ταξιδιώτες ηλικίας 20-35 ετών, τους επονομαζόμενους “Millenials”. Ο μέσος όρος ηλικίας στην πλατφόρμα Adrenaline Hunter για την Ελλάδα ήταν 29 χρόνια και είναι είτε ταξιδιώτες που έκλεισαν τις διακοπές τους αυτόνομα (FIT), είτε ταξιδιώτες που ταξίδεψαν με κάποιο πακέτο. Βασικό στοιχείο όλων των adventure travelers είναι η ανάγκη για να κάνουν πράγματα που διαφέρουν ενόσω βρίσκονται στον προορισμό και να ανακαλύψουν τον προορισμό με έναν διαφορετικό τρόπο.

Συνήθως οι adventure travelers κάνουν κράτηση για τις δραστηριότητες ενώ βρίσκονται ήδη στον προορισμό – δηλαδή κατα τη διάρκεια του ταξιδιού. Ο μέσος όρος κρατήσεων είναι 1-2 ημέρες πριν τη δραστηριότητα.

Κρατήσεις ανα εθνικότητα

Στην κορυφή των κρατήσεων βρίσκονται οι Γάλλοι, οι οποίοι διατηρούν την παράδοση για την προτίμηση τους σε υπαίθρια αθλήματα και δραστηριότητες. Ακολουθούν οι Άγγλοι με μικρή διαφορά, και οι Αμερικάνοι οι οποίοι αυξήθηκαν σημαντικά κατα το 2018. Την τέταρτη θέση κατέχουν οι Γερμανοί ενώ στην πέμπτη θέση βρίσκονται οι Ολλανδοί. Ακολουθούν οι Αυστραλοί, Καναδοί, Ιταλοί, Έλληνες, Ισραηλινοί, Ελβετοί και Βέλγοι.

Πρόβλεψη για το 2019
“Ακολουθώντας τις στατιστικές που προβλέπουν αύξηση του τουρισμού στην Ελλάδα για το 2019, η ζήτηση για υπαίθριες δραστηριότητες / οutdoor activities αναμένεται να αυξηθεί κατα συνέπεια αυτού και το 2019. Οι υψηλής ποιότητας υπηρεσίες που προσφέρουν οι συνεργάτες μας στην Ελλάδα αποδεικνύεται μέσα απο τις κριτικές των πελατών κατα το 2018 οι οποίοι βαθμολόγησαν συγκεντρωτικά με 9,7/10 την παροχή υπηρεσιών, και θα συνδράμει στην αύξηση των leisure και adventure travelers”, αναφέρει ο κ. Θωμάς Καραγιάννης, υπεύθυνος της Adrenaline-hunter.com για την ελληνική αγορά. “Αναμένουμε το 2019 να είναι μία χρονιά θετική για τον τουρισμό στην Ελλάδα. Στόχος μας επίσης είναι η ανάδειξη νέων προορισμών και η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου μέσω των υπαίθριων δραστηριοτήτων”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024