Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΧρεωκοπία της ελβετικής αεροπορικής εταιρείας PrivateAir
Αεροπορικές εταιρείες

Χρεωκοπία της ελβετικής αεροπορικής εταιρείας PrivateAir

Από το 2017, η PrivatAir πραγματοποιούσε επιλεγμένα δρομολόγια για εταιρείες όπως η TUI fly Deutschland και η Eurowings για πτήσεις αναψυχής από τη Γερμανία, μετά την κατάρρευση της Air Berlin.

Η “περιπέτεια” της αεροπορικής εταιρείας PrivateAir ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβριο, όπου και ένα ελβετικό κήρυξε τη διαδικασία χρεοκοπίας κατά της εταιρείας. Η PrivateAir κατάφερε να λειτουργήσει για 1,5 μήνα ακόμη. Χθες, στις 5 Δεκεμβρίου, η PrivateAir ζήτησε από το ελβετικό δικαστήριο να συνεχίσει τις διαδικασίες πτώχευσης.

Η PrivateAir είναι ελβετική αεροπορική εταιρεία, με έδρα το Meyrin.

Η Lufthansa, καθώς και άλλες εταιρείες της συμμαχίας Star Alliance ήταν οι μεγαλύτεροι πελάτες της PrivateAir. Η PrivateAir πραγματοποιούσε μόνο πτήσεις business για τη Lufthansa από το Duesseldorf στο Newark μεταξύ 2002 και 2008. Για το σκοπό αυτό είχε δημιουργηθεί η PrivateAir GmbH με έδρα το Duesseldorf.

Εκτός από ιδιωτικές και εταιρικές υπηρεσίες ναύλωσης, η PrivatAir εκμεταλλευόταν επίσης τα αεροσκάφη της για λογαριασμό διαφόρων διεθνών αεροπορικών εταιρειών σε μακροπρόθεσμη βάση για προγραμματισμένες πτήσεις.

Η PrivatAir πραγματοποίησε επίσης μια σειρά τακτικών πτήσεων για λογαριασμό μεγάλων αεροπορικών εταιρειών, όπως η Lufthansa, από Φρανκφούρτη προς Pune (Ινδία) και Ναϊρόμπι και η Saudia, μεταξύ Τζέντα και Ριάντ.

Τον Απρίλιο του 2015 η Lufthansa ανακοίνωσε ότι μειώνει τη συμμετοχή της στην PrivatAir με το δρομολόγιο από τη Φρανκφούρτη προς το Dammam της Σαουδικής Αραβίας να τερματίζεται μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου 2015.

Μεταξύ Μαρτίου 2016 και Οκτωβρίου 2017, η PrivatAir χρησιμοποιούσε ένα Boeing 737 για λογαριασμό της Scandinavian Airlines στη πτήση Κοπεγχάγη – Βοστώνη.

Από το 2017, η PrivatAir πραγματοποίησε επίσης επιλεγμένα δρομολόγια για εταιρείες όπως η TUI fly Deutschland και η Eurowings για πτήσεις αναψυχής από τη Γερμανία, μετά την κατάρρευση της Air Berlin. Τον Ιούλιο του 2018, η Lufthansa ανακοίνωσε την αναστολή της διαδρομής της μεταξύ Φρανκφούρτης και Pune της Ινδίας, η οποία εξυπηρετείτο από την PrivatAir εδώ και αρκετά χρόνια. Το δρομολόγιο άρχισε ξανά το φθινόπωρο του 2018, αλλά από τα αεροσκάφη της Lufthansa.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024