Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αεροπορικές εταιρείες

Χρεωκοπία της ελβετικής αεροπορικής εταιρείας PrivateAir

Τατιάνα Ρόκου - 06 December 2018, 16:24

Από το 2017, η PrivatAir πραγματοποιούσε επιλεγμένα δρομολόγια για εταιρείες όπως η TUI fly Deutschland και η Eurowings για πτήσεις αναψυχής από τη Γερμανία, μετά την κατάρρευση της Air Berlin.


Η “περιπέτεια” της αεροπορικής εταιρείας PrivateAir ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβριο, όπου και ένα ελβετικό κήρυξε τη διαδικασία χρεοκοπίας κατά της εταιρείας. Η PrivateAir κατάφερε να λειτουργήσει για 1,5 μήνα ακόμη. Χθες, στις 5 Δεκεμβρίου, η PrivateAir ζήτησε από το ελβετικό δικαστήριο να συνεχίσει τις διαδικασίες πτώχευσης.

Η PrivateAir είναι ελβετική αεροπορική εταιρεία, με έδρα το Meyrin.

Η Lufthansa, καθώς και άλλες εταιρείες της συμμαχίας Star Alliance ήταν οι μεγαλύτεροι πελάτες της PrivateAir. Η PrivateAir πραγματοποιούσε μόνο πτήσεις business για τη Lufthansa από το Duesseldorf στο Newark μεταξύ 2002 και 2008. Για το σκοπό αυτό είχε δημιουργηθεί η PrivateAir GmbH με έδρα το Duesseldorf.

Εκτός από ιδιωτικές και εταιρικές υπηρεσίες ναύλωσης, η PrivatAir εκμεταλλευόταν επίσης τα αεροσκάφη της για λογαριασμό διαφόρων διεθνών αεροπορικών εταιρειών σε μακροπρόθεσμη βάση για προγραμματισμένες πτήσεις.

Η PrivatAir πραγματοποίησε επίσης μια σειρά τακτικών πτήσεων για λογαριασμό μεγάλων αεροπορικών εταιρειών, όπως η Lufthansa, από Φρανκφούρτη προς Pune (Ινδία) και Ναϊρόμπι και η Saudia, μεταξύ Τζέντα και Ριάντ.

Τον Απρίλιο του 2015 η Lufthansa ανακοίνωσε ότι μειώνει τη συμμετοχή της στην PrivatAir με το δρομολόγιο από τη Φρανκφούρτη προς το Dammam της Σαουδικής Αραβίας να τερματίζεται μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου 2015.

Μεταξύ Μαρτίου 2016 και Οκτωβρίου 2017, η PrivatAir χρησιμοποιούσε ένα Boeing 737 για λογαριασμό της Scandinavian Airlines στη πτήση Κοπεγχάγη - Βοστώνη.

Από το 2017, η PrivatAir πραγματοποίησε επίσης επιλεγμένα δρομολόγια για εταιρείες όπως η TUI fly Deutschland και η Eurowings για πτήσεις αναψυχής από τη Γερμανία, μετά την κατάρρευση της Air Berlin. Τον Ιούλιο του 2018, η Lufthansa ανακοίνωσε την αναστολή της διαδρομής της μεταξύ Φρανκφούρτης και Pune της Ινδίας, η οποία εξυπηρετείτο από την PrivatAir εδώ και αρκετά χρόνια. Το δρομολόγιο άρχισε ξανά το φθινόπωρο του 2018, αλλά από τα αεροσκάφη της Lufthansa.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top