Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΒρετανική ταξιδιωτική οδηγία για τις χριστουγεννιάτικες αγορές στην Ευρώπη
Ταξιδιωτικές οδηγίες

Βρετανική ταξιδιωτική οδηγία για τις χριστουγεννιάτικες αγορές στην Ευρώπη

Η προειδοποίηση εκδόθηκε βάσει των πρόσφατων ισλαμιστικών τρομοκρατικών επιθέσεων, αλλά και πληροφοριών που συλλέχθηκαν από πρεσβείες και μυστικές υπηρεσίες. Μάλιστα, ήδη έχουν γίνει συλλήψεις στις χριστουγεννιάτικες αγορές δύο γερμανικών πόλεων.

Η βρετανική κυβέρνηση προειδοποιεί τους πολίτες της “να παραμένουν προσεκτικοί” όταν βρίσκονται σε μέρη γεμάτα κόσμο, όπως οι χριστουγεννιάτικες αγορές σε αρκετές ευρωπαϊκές πόλεις. Σε αυτά τα μέρη περιλαμβάνονται η Γερμανία, η Γαλλία και άλλες οκτώ χώρες της ΕΕ. Η προειδοποίηση εκδόθηκε βάσει της μεταναστευτικής κρίσης, πρόσφατων ισλαμιστικών τρομοκρατικών επιθέσεων, αλλά και πληροφοριών που συλλέχθηκαν από πρεσβείες και μυστικές υπηρεσίες. Μάλιστα, ήδη έχουν γίνει συλλήψεις στις χριστουγεννιάτικες αγορές δύο γερμανικών πόλεων.

Ιδιαίτερα για τη Γερμανία, η οδηγία αναφέρει ότι “υπάρχει γενικευμένη τρομοκρατική απειλή”. Οι Βρετανοί πολίτες συνιστάται να παραμένουν σε επιφυλακή και να ακολουθούν τις οδηγίες των τοπικών αρχών.

Επίσης, λόγω των συνεχιζόμενων απειλών στη Γαλλία από ισλαμιστικές τρομοκρατικές ομάδες, καθώς και της συμμετοχής της Γαλλίας σε στρατιωτικές επιθέσεις εναντίον του ISIS, η γαλλική κυβέρνηση προειδοποιεί το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό, ενώ έχει εντείνει τα μέτρα ασφαλείας.

Άλλες χώρες για τις οποίες το Υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας προειδοποιεί τους πολίτες του σχετικά με τις χριστουγεννιάτικες αγορές είναι η Αυστρία, το Βέλγιο, η Τσεχία, η Δανία, η Ιταλία, η Ολλανδία, η Πολωνία και η Σουηδία.

Στη φωτογραφία η χριστουγεννιάτικη αγορά στη Bruges, στο Βέλγιο.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024