Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ταξιδιωτικές οδηγίες

Βρετανική ταξιδιωτική οδηγία για τις χριστουγεννιάτικες αγορές στην Ευρώπη

Τατιάνα Ρόκου - 07 Δεκέμβριος 2018, 16:10

Η προειδοποίηση εκδόθηκε βάσει των πρόσφατων ισλαμιστικών τρομοκρατικών επιθέσεων, αλλά και πληροφοριών που συλλέχθηκαν από πρεσβείες και μυστικές υπηρεσίες. Μάλιστα, ήδη έχουν γίνει συλλήψεις στις χριστουγεννιάτικες αγορές δύο γερμανικών πόλεων.


Η βρετανική κυβέρνηση προειδοποιεί τους πολίτες της “να παραμένουν προσεκτικοί” όταν βρίσκονται σε μέρη γεμάτα κόσμο, όπως οι χριστουγεννιάτικες αγορές σε αρκετές ευρωπαϊκές πόλεις. Σε αυτά τα μέρη περιλαμβάνονται η Γερμανία, η Γαλλία και άλλες οκτώ χώρες της ΕΕ. Η προειδοποίηση εκδόθηκε βάσει της μεταναστευτικής κρίσης, πρόσφατων ισλαμιστικών τρομοκρατικών επιθέσεων, αλλά και πληροφοριών που συλλέχθηκαν από πρεσβείες και μυστικές υπηρεσίες. Μάλιστα, ήδη έχουν γίνει συλλήψεις στις χριστουγεννιάτικες αγορές δύο γερμανικών πόλεων.

Ιδιαίτερα για τη Γερμανία, η οδηγία αναφέρει ότι “υπάρχει γενικευμένη τρομοκρατική απειλή”. Οι Βρετανοί πολίτες συνιστάται να παραμένουν σε επιφυλακή και να ακολουθούν τις οδηγίες των τοπικών αρχών.

Επίσης, λόγω των συνεχιζόμενων απειλών στη Γαλλία από ισλαμιστικές τρομοκρατικές ομάδες, καθώς και της συμμετοχής της Γαλλίας σε στρατιωτικές επιθέσεις εναντίον του ISIS, η γαλλική κυβέρνηση προειδοποιεί το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό, ενώ έχει εντείνει τα μέτρα ασφαλείας.

Άλλες χώρες για τις οποίες το Υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας προειδοποιεί τους πολίτες του σχετικά με τις χριστουγεννιάτικες αγορές είναι η Αυστρία, το Βέλγιο, η Τσεχία, η Δανία, η Ιταλία, η Ολλανδία, η Πολωνία και η Σουηδία.Στη φωτογραφία η χριστουγεννιάτικη αγορά στη Bruges, στο Βέλγιο.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top