Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσειςΑνάδειξη της Θεσσαλονίκης σε ιδανικό προορισμό για συνεδριακό τουρισμό
MICE

Ανάδειξη της Θεσσαλονίκης σε ιδανικό προορισμό για συνεδριακό τουρισμό

Μεγάλο ενδιαφέρον εκδηλώθηκε στην IBTM World 2018 για τη διοργάνωση μικρών και ευέλικτων συνεδρίων 50-100 ατόμων, για τα οποία η Θεσσαλονίκη, αλλά και οι άλλες πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας έχουν τις υποδομές να υποστηρίξουν και αποτελούν ιδανική επιλογή.

Σε ξεχωριστό προορισμό για το συνεδριακό τουρισμό αναδείχθηκε η Θεσσαλονίκη κατά τη συμμετοχή αποστολής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με το Thessaloniki Convention Bureau (TCB), σε μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις συνεδριακού τουρισμού στην Ευρώπη, την έκθεση IBTM World 2018 στη Βαρκελώνη (27-29 Νοεμβρίου 2018).

Όπως προκύπτει από τις επαφές των εκπροσώπων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με διεθνείς διοργανωτές συνεδρίων, συναντήσεων και εκδηλώσεων, η Θεσσαλονίκη με τα 15 μνημεία UNESCO, τον πολυπολιτισμικό της χαρακτήρα και την πολιτιστική, γαστρονομική και ιστορική της ταυτότητα αποτελεί μοναδικό προορισμό για τη διεξαγωγή συνεδρίων, καθώς και έναν από τους πιο ελκυστικούς συνεδριακούς προορισμούς της Ευρώπης.

“Με τα μοναδικά, αυθεντικά της χαρακτηριστικά η πόλη της Θεσσαλονίκης, αλλά και οι υπόλοιποι προορισμοί της Κεντρικής Μακεδονίας, διαθέτουν τις υποδομές για να υποδεχθούν μεγάλα συνέδρια. Μάλιστα, θεωρούνται ανερχόμενοι προορισμοί που μπορούν να φιλοξενήσουν τον συνεχώς αυξανόμενο αριθμό διεθνών και εγχώριων φορέων και οργανισμών, οι οποίοι αναζητούν νέους προορισμούς για τις συναντήσεις τους. Εξάλλου, δεν είναι τυχαίο ότι τον προηγούμενο μήνα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού επέλεξε την πόλη της Θεσσαλονίκης για τη διεξαγωγή του Παγκόσμιου Συνεδρίου Τουρισμού για το ‘Δρόμο του Μεταξιού'”, υπογράμμισε ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού κ. Αλέξανδρος Θάνος.

Η IBTM World 2018 αποτελεί τη σπουδαιότερη επαγγελματική Β2Β έκθεση συνεδριακού τουρισμού της Ευρώπης και μία από τις μεγαλύτερες του είδους της στον κόσμο. Η έκθεση προσέλκυσε πάνω από 15.000 επαγγελματίες του κλάδου και η φετινή συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θεωρείται επιτυχημένη. Έγιναν επαφές με επαγγελματίες διοργανωτές συνεδρίων (hosted buyers) για τη διεξαγωγή στη Θεσσαλονίκη συνεδρίων, κυρίως από την Ασία και την Ευρώπη, ιατροφαρμακευτικών συνεδρίων, ενώ συζητήθηκαν και προτάσεις για συμμετοχή σε μεγάλα ευρωπαϊκά προγράμματα για την προώθηση του συνεδριακού τουρισμού.

Μεγάλο ενδιαφέρον εκδηλώθηκε για τη διοργάνωση μικρών και ευέλικτων συνεδρίων 50-100 ατόμων, για τα οποία η Θεσσαλονίκη, αλλά και οι άλλες πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας έχουν τις υποδομές να υποστηρίξουν και αποτελούν ιδανική επιλογή.

Την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εκπροσώπησαν ο περιφερειακός σύμβουλος της Π.Ε. Σερρών κ. Αθανάσιος Μπασδάνης και στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024