Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΒραβευμένες προτάσεις αστικού εξοπλισμού και εξοπλισμού παραλιών ζητούν χρηματοδότηση
Περιφέρεια

Βραβευμένες προτάσεις αστικού εξοπλισμού και εξοπλισμού παραλιών ζητούν χρηματοδότηση

Ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου υπενθυμίζει τη δεύσμευση της Περιφέρειας Δωδεκανήσου για χρηματοδότηση όσων δήμων επιλέξουν να υλοποιήσουν τα Βραβεία Αστικού Εξοπλισμού.

Με επιστολή προς τους δημάρχους όλης της Δωδεκανήσου προχώρησε ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου. Κατόπιν του Διοικητικού του Συμβουλίου, αποφασίστηκε ομόφωνα να αποσταλεί επίσημο κείμενο, που να υπενθυμίζει τη δέσμευση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σχετικά με τη συνχρηματοδότηση από πλευράς της όσων δήμων επιλέξουν να προχωρήσουν στην υλοποίηση των βραβείων Αστικού Εξοπλισμού.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση:

“Αγαπητοί δήμαρχοι

Σας υπενθυμίζουμε τη δέσμευση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σχετικά με την απόφασή της να δώσει χρηματοδότησή σε όσους δήμους επιλέξουν να υλοποιήσουν τις αισθητικά και λειτουργικά άρτιες προτάσεις αστικού εξοπλισμού και εξοπλισμού παραλιών, που βραβεύτηκαν μέσα από τους πρώτους, σε πανελλαδικό επίπεδο, Αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς που διενήργησε σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου.

Η πρόθεση χρηματοδότησης εκ μέρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου εκφράστηκε σε κοινή συνέντευξη τύπου με το Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης των πέντε πρώτων Πανελληνίων Αρχιτεκτονικών διαγωνισμών που αφορούν τα νησιά της Περιφερειακής Ενότητας Δωδεκανήσου.

Στη συνέντευξη τύπου τόσο ο περιφερειάρχης, όσο και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων χαρακτήρισαν την ολοκλήρωση των Πανελλήνιων Αρχιτεκτονικών διαγωνισμών ιδεών ως μέρα ορόσημο, αφού μετά από σκληρή δουλειά 2,5 και πλέον ετών μέσα σε ένα πολύ δύσκολο θεσμικό περιβάλλον, υλοποιήθηκαν ένας αριθμός ρεκόρ ταυτόχρονων διαγωνισμών, διαμορφώνοντας έτσι νέα δεδομένα για ολόκληρη τη χώρα.

Ως κοινός στόχος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου, τέθηκε η αισθητική αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος των νησιών και η απόκτηση χαρακτηριστικών που θα αποτελέσουν στοιχείο της ιδιαίτερης ταυτότητάς τους. Η διαδικασία της προκήρυξης Πανελλήνιων Αρχιτεκτονικών διαγωνισμών που ακολουθήθηκε, αποσκοπούσε στην απελευθέρωση της δημιουργικής φαντασίας του Αρχιτεκτονικού δυναμικού της χώρας μας, με την αναζήτηση προτύπων σχεδιαστικών προτάσεων που συμβάλουν στη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του κοινόχρηστου χώρου, στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, και που με την υλοποίησή τους, θα αποτελέσουν χαρακτηριστικό στοιχείο σηματοδότησης των νησιών”.

Συγκεντρωτικά, τα Βραβεία και οι Εξαγορές των πέντε Πανελλήνιων Διαγωνισμών ήταν τα παρακάτω: 30 εξαιρετικού ενδιαφέροντος συμμετοχές από όλη την Ελλάδα, 12 βραβεία και 5 εξαγορές.

Στάση μέσων μαζικής μεταφοράς

  • 1ο βραβείο: ΜΟΒ Αρχιτέκτονες (Β. Μπασκόζος- Δ.Τσαγκαράκη) ποσοστό 50%. Νικόλαος – Ίκαρος Μπασκόζος, αρχιτέκτονας μηχανικός ποσοστό 50%
  • 2ο βραβείο: Παπαγεωργίου Γεώργιος, αρχιτέκτονας μηχανικός ποσοστό 100%
  • 3ο βραβείο: Δημόπουλος Γεώργιος, αρχιτέκτονας μηχανικός ποσοστό 100%

Καθιστικό εξωτερικού χώρου-παγκάκι

  • 1ο βραβείο: ΜΟΒ Αρχιτέκτονες (Β. Μπασκόζος – Δ. Τσαγκαράκη) ποσοστό 50%. Νικόλαος-Ίκαρος Μπασκόζος, αρχιτέκτονας μηχανικός ποσοστό 50%
  • 2ο βραβείο: Μιχάλης Κανταρτζής, αρχιτέκτονας μηχανικός ποσοστό 80%. Πολύμνια Τορτοπίδη, αρχιτέκτονας μηχανικός ποσοστό 20%
  • 3ο βραβείο: Γεώργιος Παπαγεωργίου, αρχιτέκτονας μηχανικός ποσοστό 100%
  • Εξαγορά: Γεώργιος Φούκας, αρχιτέκτονας μηχανικός ποσοστό 100%

Καλάθι απορριμμάτων

  • 1ο βραβείο: ΜΟΒ Αρχιτέκτονες (Β. Μπασκόζος- Δ. Τσαγκαράκη) ποσοστό 50%. Νικόλαος-Ίκαρος Μπασκόζος αρχιτέκτονας μηχανικός ποσοστό 50%
  • 2ο βραβείο: Γεώργιος Παπαγεωργίου, αρχιτέκτονας μηχανικός ποσοστό 100%

Φωτιστικός ιστός εξωτερικού χώρου

  • 3ο βραβείο: Κώστας-Ορφέας Γεννιάς, αρχιτέκτονας μηχανικός ποσοστό 50%. Αλεξάνδρα Φιλίππου, αρχιτέκτονας μηχανικός ποσοστό 50%
  • Εξαγορά: Γεώργιος Φούκας, αρχιτέκτονας μηχανικός ποσοστό 100%

Πρότυπο αναψυκτήριο, αποδυτήρια, πύργος ναυαγοσώστη, ντουζιέρα

  • 2ο βραβείο: ποσό 3.960 ευρώ

Ζώμας Αλέξανδρος, αρχιτέκτονας μηχανικός με ποσοστό 50%
Μαρία Παπαβασιλείου, αρχιτέκτονας μηχανικός με ποσοστό 50%
Συνεργάτες
Εβελίνα Φαλιάγκα, αρχιτέκτονας μηχανικός
Ιωάννα Παπαγεωργίου, αρχιτέκτονας μηχανικός
Δήμητρα Χατζηγιάγκου, αρχιτέκτονας μηχανικός
Μαρία Τζιώρα, φοιτήτρια αρχιτεκτονικής

  • 2ο βραβείο: ποσό 3.960 ευρώ

Δημήτριος Γιαννακόπουλος, αρχιτέκτονας μηχανικός με ποσοστό 100%

  • 3ο βραβείο: ποσό 2.640 ευρώ

Εκπρόσωπος ομάδας μελέτης: Σπύρος Παπαδημητρίου

Ομάδα μελέτης
Σπυριδούλα Δεδεμάδη ποσοστό 30%
Νίκη Ζαρκαδά ποσοστό 30%
Σπύρος Ι. Παπαδημητρίου, αρχιτέκτονας μηχανικός ποσοστό 30%
Μάριος Παπανικολάου ποσοστό 10%

1η εξαγορά ποσό 1.000 ευρώ
Παναγιώτης Κλαδόπουλος, αρχιτέκτονας μηχανικός με ποσοστό 50%
Αθανάσιος Τσαράβας, αρχιτέκτονας μηχανικός με ποσοστό 50%

2η εξαγορά ποσό 1.000 ευρώ
Μαρία Πέτρογλου, αρχιτέκτονας μηχανικός με ποσοστό 50%

3η εξαγορά ποσό 1.000 ευρώ
Γεώργιος Δημόπουλος, αρχιτέκτονας μηχανικός με ποσοστό 100%.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024