Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαGoldair: 'Κλείσιμο' του 2018 με εξυπηρέτηση πάνω από 128.000 πτήσεων
Αερομεταφορές

Goldair: 'Κλείσιμο' του 2018 με εξυπηρέτηση πάνω από 128.000 πτήσεων

Το 2018 βελτιώθηκαν οι επιχειρησιακοί δείκτες, ενισχύθηκε το πελατολόγιο με νέες αεροπορικές εταιρείες και η Goldair Handling Croatia έλαβε άδεια από την ΥΠΑ Κροατίας για τη δραστηριοποίησή της στα αεροδρόμια Ζάγκρεμπ, Σπλιτ και Ντουμπρόβνικ. Από την 1η Νοεμβρίου 2018, η Wizz Air εντάχθηκε στο πελατολόγιο της εταιρείας στη Σόφια, ενώ από τον ίδιο μήνα η Goldair Handling ξεκίνησε την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών στην Oman Handling Services στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Μουσκάτ.

Η διοίκηση του Ομίλου Goldair, κάνοντας μια ανακεφαλαίωση της χρονιάς που τελειώνει, θεωρεί ότι ο ελληνικός τουρισμός απέδειξε για άλλη μια φορά φέτος ότι διαθέτει ισχυρή δυναμική ανάπτυξης και ότι αποτελεί την “ραχοκοκαλιά” της ελληνικής οικονομίας. Το θετικό πρόσημο σε επίπεδο αφίξεων με σημαντικά αποτελέσματα συνεισφοράς στο ΑΕΠ καθιστά τον τουρισμό μοχλό ανάταξης και ανασυγκρότησης της ευρύτερης οικονομίας. “Εξίσου σημαντική ήταν και η χρονιά για τον κλάδο των μεταφορών και logistics με τον δεύτερο να εξελίσσεται σε ‘star-sector’ της ελληνικής οικονομίας, κυρίως λόγω της γεωπολιτικής θέσης της χώρας και ειδικά των δύο λιμένων του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης”.

Επίγεια εξυπηρέτηση αεροδρομίων
To 2018 η Goldair Handling διατήρησε την αναπτυξιακή της πορεία, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Πιο αναλυτικά, στην Ελλάδα, η εταιρεία θα “κλείσει τη χρονιά” εξυπηρετώντας περισσότερες από 128.000 πτήσεις, σημειώνοντας αύξηση 8,4% σε σχέση με το 2017, αυξάνοντας τις θέσεις εργασίας κατά 169 υπαλλήλους (+7%) φτάνοντας τη θερινή σεζόν τους 3.500 εργαζομένους, αναδεικνύοντας την ως μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες σε ανθρώπινο δυναμικό στην Ελλάδα (κατέχει την 25η θέση σύμφωνα με την κατάταξη της ICAP στο “Leading Employers in Greece”).

Παράλληλα, βελτιώθηκαν σημαντικά οι επιχειρησιακοί δείκτες, ενισχύθηκε το πελατολόγιο με νέες αεροπορικές εταιρείες και η Goldair Handling Croatia έλαβε άδεια από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας Κροατίας για τη δραστηριοποίησή της στα αεροδρόμια Ζάγκρεμπ, Σπλιτ και Ντουμπρόβνικ. Από την 1η Νοεμβρίου 2018, η Wizz Air εντάχθηκε στο πελατολόγιο της εταιρείας στη Σόφια, γεγονός που θα διευρύνει περαιτέρω την παρουσία της Goldair Handling Bulgaria στην περιοχή, ενώ από τον ίδιο μήνα, η Goldair Handling ξεκίνησε την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών στην Oman Handling Services στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Μουσκάτ. Ακόμα, η Goldair Handling συμμετέχει στην κοινοπραξία Goldair Assistance με σκοπό τη διεκδίκηση σχετικής άδειας για την υπηρεσία εξυπηρέτησης των Α.με.Α στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Ζυρίχης.
 
Το 2018 υλοποιήθηκε το ετήσιο επενδυτικό πλάνο ανανέωσης και ενίσχυσης του εξοπλισμού και εφοδίων της εταιρείας, ύψους 4 εκατ. ευρώ, ενώ επίσης εγκαινιάσθηκε η νέα αίθουσα διακεκριμένων επιβατών (Lounge) στον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου.


Αντιπροσώπευση αεροπορικών εταιρειών και τουρισμός
H Goldair συνεχίζει την ανελικτική της πορεία στον τομέα μετακίνησης επιβατών και μεταφοράς εμπορευμάτων (passenger & cargo), αντιπροσωπεύοντας συνολικά περισσότερες από 25 ξένες αεροπορικές εταιρείες και παρέχοντας ένα πλήρες φάσμα υπηρεσιών και εγκαταστάσεων για την προώθηση και πλήρη δραστηριοποίηση των αεροπορικών εταιρειών στην ελληνική αγορά. Οι υπηρεσίες αυτές αφορούν την προώθηση των πωλήσεων τους μέσο μιας ομάδας εξειδικευμένων ανθρώπων επαγγελματιών στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας, τον σχεδιασμό και εκτέλεση προωθητικών ενεργειών και την τήρηση όλων των νομικών και οικονομικών υποχρεώσεων τους απέναντι στις ελληνικές αρχές. Η εταιρεία αντιπροσωπεύει ισχυρά ονόματα της παγκόσμιας αεροπορικής βιομηχανίας, όπως οι China Southern, Vietnam Airlines, Xiamen Airlines, Philippine Airlines, Oman Air, Icelandair, Bangkok Airways, China Airlines, Avianca Brasil, Air Astana κ.ά., ενώ για το cargo εκπροσωπεί με επιτυχία τις Qatar Airways, UPS, Cargolux, Air Baltic, Air Serbia κ.ά.  

Η Goldair Tourism διένυσε, σύμφωνα με τον όμιλο “μια εξαιρετική χρονιά, χτίζοντας νέες συνεργασίες και ενισχύοντας την θέση της, ως ένας από τους μεγάλους προμηθευτές στο Corporate Travel. Ενίσχυσε περαιτέρω τη θέση της ως προμηθευτής ταξιδιωτικών υπηρεσιών στον τραπεζικό κλάδο αλλά και στον κλάδο των ασφαλιστικών εταιρειών”.

Ακόμη, “εξακολουθεί να κατέχει ηγετική θέση ως προμηθευτής ταξιδιωτικών υπηρεσιών στον φαρμακευτικό κλάδο, αλλά και στον κλάδο των εταιρειών προηγμένης τεχνολογίας, κλείνοντας νέες συμφωνίες με μεγάλες επιχειρήσεις, για τις μεμονωμένες μετακινήσεις των στελεχών τους, με διαρκώς αυξανόμενη την παραγωγή της στον συγκεκριμένο τομέα. Εξίσου εξαιρετική ήταν και η χρονιά για το Μarine Department το οποίο με το έμπειρο προσωπικό, την άριστη συνεργασία με όλες τις αεροπορικές εταιρείες και με εξειδίκευση στο ναυτικό εισιτήριο κατατάσσεται από τις πλέον σημαντικές εταιρείες στον τομέα της ναυτιλίας”.

Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας
Η Goldeco δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη, υλοποίηση και διαχείριση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, εστιάζοντας, στην ηλιακή και υδροηλεκτρική ενέργεια καθώς και στις μονάδες παραγωγής βιοαερίου, συμβάλλοντας ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος. Η Goldeco διαθέτει ένα χαρτοφυλάκιο έργων ΑΠΕ με συνολική ισχύ 4 MW. H εταιρεία, από το 2011, διαθέτει σε λειτουργία φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 1 MW στον Ασπρόπυργο Αττικής. Για το 2018 αναμένεται η ολοκλήρωσης της κατασκευή και η έναρξη λειτουργίας ενός υδροηλεκτρικού έργου στο Νομό Σερρών, ισχύος 2MW ενώ ήδη έχει δρομολογηθεί η νέα γενιά επενδύσεων σε πρωτοποριακούς τομείς στο χώρο της ενέργειας. Η εταιρεία, παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες προς τρίτους όπως μετρήσεις ρύπων και ενεργειακής απόδοσης σε συνεργασία με το ΕΜΠ, καθώς και συμβουλευτικές υπηρεσίες προς ενδιαφερόμενους επενδυτές στο χώρο των ΑΠΕ και του περιβάλλοντος γενικότερα.

Ακόμα, η Goldair Handling στήριξε τις ανάγκες όσων αντιμετωπίζουν δυσκολίες διαβίωσης, με εθελοντικές ενέργειες για την υποστήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων, χορηγίες για την ενδυνάμωση των δραστηριοτήτων Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών (ΜΚΟ) με παιδιά και αστέγους, δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος με προγράμματα ανακύκλωσης και καθαρισμού ακτών στο δίκτυό της. Τα τελευταία τρία χρόνια, ενδεικτικά αναφέρονται συνέργειες με τους οργανισμούς “Το Χαμόγελο του Παιδιού”, Ethelon, “Γιατροί χωρίς Σύνορα”, “Make a Wish, “Κάνε μια Ευχή Ελλάδος”, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, Helmepa, Praksis κ.ά. όπου συμμετείχαν πάνω από 1.000 εργαζόμενοι της Goldair Handling. Τέλος, ως συνέχεια της ένδειξης σεβασμού και συμπαράστασης στους πληγέντες από την καταστροφική Πυρκαγιά στην Αττική, προχώρησε στη δωρεά ποσού υποστηρίζοντας ενεργά το έργο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), σε δωρεά ειδών πρώτης ανάγκης στο Δήμο Νέας Μάκρης, ενώ παράλληλα υιοθέτησε μέτρα υποστήριξης και προς όσους εργαζομένους κατοικούν στις πληγείσες από τη φωτιά περιοχές και έχουν υποστεί υλικές ζημιές.

Σημειώνεται ότι, σήμερα, ο Όμιλος Goldair απασχολεί περισσότερους από 5.000 εργαζομένους σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024