Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Υπουργείο Τουρισμού

'Ημέρα της Ελλάδος' στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης

Τατιάνα Ρόκου - 12 December 2018, 16:35

Η υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά 'χτύπησε' το καμπανάκι της Wall Street στην τελετή λήξης της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, αφιερωμένης στην Ελλάδα.


Η υπουργός Τουρισμού, κα Έλενα Κουντουρά, προσκλήθηκε να σημάνει τη λήξη των εργασιών της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης της 11ης Δεκεμβρίου, αφιερωμένης στην Ελλάδα, και “χτύπησε” το καμπανάκι της Wall Street.

H τελετή λήξης της ”Ημέρας της Ελλάδος στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης”, αναμεταδόθηκε από διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα των Ηνωμένων Πολιτειών και του εξωτερικού. Αποτελεί γεγονός με μέγιστη τηλεθέαση σε παγκόσμιο επίπεδο, με κοινό που ξεπερνά τα  150 εκατομμύρια. Η ελληνική σημαία απεικονιζόταν στις γιγαντοοθόνες του Χρηματιστηρίου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης και αναρτήθηκε επίσης στην κεντρική είσοδο της Wall Street.

Η εκδήλωση αποτελεί ετήσιο θεσμό, διοργανώνεται προς τιμήν της Ελληνικής Αποστολής, των ελληνικών εισηγμένων εταιρειών στο NYSE, των συμμετεχόντων επιχειρήσεων και φορέων και πραγματοποιείται την επόμενη ημέρα του Συνεδρίου Capital Link “Invest in Greece” Forum στη Νέα Υόρκη.

Την κα Κουντουρά και την ελληνική αντιπροσωπεία υποδέχθηκε η Betty Liu, εκτελεστική αντιπρόεδρος του NYSE. Η υπουργός προσέφερε στο Χρηματιστήριο ένα αντίγραφο δάφνινου στεφανιού. Το NYSE εξέδωσε ειδικά αναμνηστικά μετάλλια για να τιμήσει την αφιερωμένη στην Ελλάδα ημέρα.

Στην τελετή λήξης συμμετείχαν ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας, οι διακεκριμένοι εκπρόσωποι ομίλων και εισηγμένων επιχειρήσεων, κ.κ. Χάρης Κοσμάτος, Απόστολος Τσιτσιράκης και Αιμίλιος Κυριακού, ο κ. Νικόλαος Μπορνόζης, πρόεδρος της Capital Link και η κα Όλγα Μπορνόζη, διευθύνουσα σύμβουλος της Capital Link.

Στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Γιώργος Τζιάλλας, η αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΟΤ κα Αγγελική Χονδροματίδου και η προϊσταμένη του Γραφείου ΕΟΤ Εξωτερικού Αμερικής και Καναδά  κα Γκρέτα Καματερού.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top