Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-Διατροφή'Αφρός & Φυσαλλίδες 2018' στις 16 Δεκεμβρίου, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία
Εκθέσεις

'Αφρός & Φυσαλλίδες 2018' στις 16 Δεκεμβρίου, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Τα ελληνικά αφρώδη θα είναι στην 'Αφρός και Φυσαλλίδες' από το Αμύνταιο, τη Ζίτσα και τη Ρόδο, όπου παράγονται παραδοσιακά, αλλά και από την Αττική, τη Θεσσαλία, τη Λήμνο, τη Μακεδονία και την Πελοπόννησο, για να δοκιμαστούν και να εκτιμηθούν.

Λίγο πριν από τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά έφτασε και φέτος η στιγμή που περιμένουν με ανυπομονησία οι οινόφιλοι της πρωτεύουσας: η στιγμή της πιο ευδαιμονικής γευστικής δοκιμής οίνων, αποκλειστικά αφρωδών και από διάφορες χώρες, στην εκδήλωση “Αφρός και Φυσαλλίδες”. Πρόκειται για μονοήμερη έκθεση κρασιού που διεξάγεται για 12η φορά στις 16 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, 12:00-20:00. Η εκδήλωση κρύβει φέτος εκπλήξεις και δίνει το παρόν ανανεωμένη, με καινοτομίες που θα απογειώσουν την απόλαυση των αφρωδών οίνων.

Ανεξαρτήτως προέλευσης, τα αφρώδη κρασιά είναι πάντα γοητευτικά, συναρπαστικά και ελκυστικά. Η πατρίδα τους, η Καµπανία, έγινε πασίγνωστη χάρη σε αυτά, ωστόσο αφρώδεις οίνους παράγουν πολλές άλλες χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα. Φέτος, στην εκδήλωση “Αφρός και Φυσαλλίδες” θα υπάρχουν προς δοκιμή σχεδόν 100 αφρώδεις οίνοι, από τη Γερμανία, την Ισπανία (όπως Cavas), την Ιταλία (όπως Brachetto, Moscato d’Asti και Prosecco) και, βέβαια, τη Γαλλία την πατρίδα της σαμπάνιας.

Τα ελληνικά αφρώδη κρασιά έχουν αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια και έχουν βελτιωθεί σε τέτοιο βαθμό, που στέκουν ανταγωνιστικά έναντι πολλών άλλων οινοπαραγωγικών χωρών, ακόμα κι αν αυτές έχουν καθιερωθεί για αυτά. Από τα αρώματα και τη γεύση τους, μέχρι τις συχνά έξυπνες και εντυπωσιακές συσκευασίες τους, τα ελληνικά αφρώδη θα είναι στην “Αφρός και Φυσαλλίδες” από το Αμύνταιο, τη Ζίτσα και τη Ρόδο, όπου παράγονται παραδοσιακά, αλλά και από την Αττική, τη Θεσσαλία, τη Λήμνο, τη Μακεδονία και την Πελοπόννησο, για να δοκιμαστούν και να εκτιμηθούν. Πολλοί έλληνες οινοποιοί σε όλη τη χώρα θεωρούν την τάση για τα αφρώδη κρασιά ανοδική και έχουν επενδύσει σε αυτά με επιτυχία, ακόμα και αναπάντεχα, π.χ. σε αφρώδεις ρετσίνες.

Η εκδήλωση “Αφρός και Φυσαλλίδες” είναι μοναδική ευκαιρία να δοκιμαστούν τέτοια κρασιά, διαφόρων στυλ, χρωμάτων και επιπέδων γλυκύτητας. Όπως κάθε χρόνο, η εκδήλωση οργανώνεται λίγο πριν από τις γιορτές (η κατεξοχήν περίοδος κατανάλωσης αφρωδών οίνων σε όλον τον κόσμο), αν και στόχος της ήταν και παραμένει να φέρει τον έλληνα καταναλωτή πιο κοντά στα αφρώδη κρασιά, καθιστώντας τα ακόμα και μέρος της καθημερινότητάς του, όπως συμβαίνει σε χώρες του εξωτερικού. Άλλωστε, όπως θα δουν οι επισκέπτες της εκδήλωσης, πολλά από τα αφρώδη που παρουσιάζονται έχουν απολύτως λογικές, έως ελκυστικές τιμές.

Φέτος, για πρώτη φορά, για τους λάτρεις και γνώστες της σαμπάνιας, θα λειτουργήσει σε ξεχωριστή αίθουσα το Champagne Βar by FNL, με premium σαμπάνιες ιδιαίτερα υψηλής ποιότητας και φρέσκα στρείδια Ατλαντικού Fine de Claire, με επιπλέον κόστος δοκιμής. Στην ίδια αίθουσα θα διατίθενται, επίσης, ισπανικά αλλαντικά υψηλής ποιότητας της Greek Luxury Products, αρτοποιήματα του Queen Bee και εκλεκτοί καφέδες Nespresso, από έξι διαφορετικές χώρες.

Με την είσοδο στην “Αφρός και Φυσαλλίδες” ο επισκέπτης παίρνει ειδικό αναμνηστικό ποτήρι γευσιγνωσίας και τον κατατοπιστικό κατάλογο κρασιών της εκδήλωσης, η οργάνωση της οποίας γίνεται από την εταιρεία οινικής επικοινωνίας Vinetum, με τους εξής χορηγούς γευστικής απόλαυσης (με δοκιμή προϊόντων τους δωρεάν): Εστιατόριο Ψαράδες (με εδέσματα ειδικά σχεδιασμένα για αφρώδεις οίνους), Ζαχαροπλαστείο Le Votre Piree (με εξόχως ιδιαίτερα σοκολατάκια), τα επίσημα νερά της έκθεσης (της Nestle), Acqua Panna από την Τοσκάνη και το αφρώδες S. Pellegrino από τις Άλπεις, ενώ παρόντα θα είναι και τα ειδικά ποτήρια κρασιού Riedel.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024